نقش برج مراقبت فرودگاههای منطقه در سقوط هواپیما ۷۰۷ چیست؟
نقش برج مراقبت فرودگاههای پیام و مهرآباد پس از سقوط هواپیمای ۷۰۷، یکی از ابهاماتی است که هنوز به آن پاسخ داده نشده است.
خانه ملت: صبح امروز خبری در رسانهها مبنی بر سقوط هواپیمای باری بوئینگ ۷۰۷ در فرودگاه فتح کرج منتشر شد، طبق گزارشهای ارائه شده توسط مسئولان استانی و محلی از جمله سخنگوی سازمان اورژانس کشور، این هواپیمای باری با ۱۶ خدمه پرواز از کشور قرقیزستان به سمت فرودگاه پیام در حال حرکت بوده که ناگهان مسیر خود را از این فرودگاه به سمت فرودگاه فتح تغییر میدهد.
بر اساس اطلاعات کسب شده، خلبان هواپیما زمان ورود به باند فرودگاه فتح، نتوانسته هواپیما را کنترل کند و از انتهای باند خارج شده و به دیواره فرودگاه برخورد کرده است و پس از آن به شهرک مسکونی صفا شهر برخورد میکند.
بر اساس گزارشها و اظهارات منتشر شده، در این حادثه تنها مهندس پرواز این هواپیما زنده مانده است و بقیه سرنشینان جان باخته اند.
افرادی که از نظر جغرافیایی با منطقه صفادشت و فرودگاه فتح آشنا هستند، میدانند که این فرودگاه بیشتر برای فرود هلی کوپتر و تعمیر آنها استفاده میشود و اصلا امکان استفاده از باند این فرودگاه جهت فرود هواپیماهای باری بزرگ به ویژه هواپیمای باری بوئینگ ۷۰۷ وجود ندارد.
ابهامی که عزیز اکبریان نماینده مردم کرج و آسارا نیز آن را تأیید کرد، وی در این رابطه اعلام کرد که باید مشخص شود که هواپیما توسط کدام برج مراقبت، یعنی برج مراقبت فرودگاه مهرآباد یا برج مراقبت فرودگاه پیام به اشتباه هدایت شده است.
اظهارات اکبریان درباره امکان پذیر نبودن فرود هواپیمای بوئینگ در فرودگاهی مانند فتح، دو مسئله اساسی را مطرح میکند، مسئله این است که آیا حادثه سقوط هواپیما نشأت گرفته از اشتباه فردی خلبان بوده و یا این که برج مراقب به اشتباه هواپیما را به سمت فرودگاهی مانند فتح هدایت کرده است؟
سوالی که مسئولان سازمان هوایی به ویژه جعفرزاده سخنگوی این سازمان، نسبت به پاسخش سکوت کرده و پاسخ به آن را به تکمیل شدن گزارشهای تیمهای بررسی موکول کردند.
با بررسی نقشههای سه فرودگاه مهرآباد، پیام و فتح این احتمال بیش از پیش قوت میگیرد که هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ به اشتباه و با هدایت نادرست برج مراقبت به سمت فرودگاه فتح تغییر مسیر داده است.
تصویر فوق تصویر فرودگاه فتح کرج است، این فرودگاه در منطقه صفادشت کرج و جنوب غرب فردیس قرار دارد، در تصاویر کاملا مشهود است که در انتهای باند این فرودگاه مناطق مسکونی زیبادشت و فرخ آباد قرار دارد که هزاران نفر در آن زندگی میکنند.
همچنین با بررسی این تصویر میتوان دریافت که باند این فرودگاه بسیار کوتاه بوده و طبق اظهارات کارشناسان این باند ظرفیت فرود هواپیماهای بزرگ باری را ندارد.
ابعاد حادثه سقوط هواپیمای بوئنیگ ۷۰۷ و هدایت غیرکارشناسی هواپیما به سمت فرودگاه فتح زمانی کاملا مشهود میشود که تصاویر باند فرودگاههای مهرآباد و پیام را با باند فرودگاه فتح مقایسه میکنیم. در تصویر بالا باند فرودگاه پیام را مشاهده میکنیم که تا چند ماه پیش مخصوص فرود هواپیماهای باری بود. بر اساس اطلاعات مربوطه باند فرودگاه پیام حدود ۴ هزار و ۱۵۰ متر است و کاملا قابلیت نشست و برخواست هواپیماهای بزرگ باری را دارد.
همچنین فرودگاه مهرآباد دارای دو باند ۴ هزار متری و یک باند بتنی ۴۷۴ متری است که این مسئله نشان میدهد که فرودگاه مهراباد بهترین گزینه برای فرود هواپیماهای باری مذکور بوده است.
با تحلیل شرایط و اتفاقات رخ داده در حادثه سقوط هواپیمای بوئینگ این گزینه بیشتر قوت میگیرد که برج مراقبت به اشتباه هواپیما را از فرودگاه پیام به سمت فرودگاه فتح هدایت کرده، زیرا عملا با بررسیهای انجام شده، میزان مسافت میان دو فرودگاه حدود ۵۰ کیلومتر است که این مسافت عملا در پرواز هوایی و کنترل و هدایت هواپیما میزان قابل توجهی نیست.
حال باید مشخص شود که پشت پرده سقوط هواپیما بوئینگ در فرودگاه فتح، هدایت اشتباه برج مراقبت است یا اینکه خلبان در سقوط آن مقصر بوده است. همچنین باید شفاف شود که کدام یک از برجهای مراقبت (فرودگاه مهرآباد یا فرودگاه پیام) در بروز این حادثه نقش داشته اند.
دیدگاه تان را بنویسید