صالحی از اجرای دولت الکترونیک در نظام وقف کشور خبر داد

کد خبر: 911359

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به دنبال اجرای دولت الکترونیک در نظام وقف کشور هستیم، گفت: باید هنگام مراجعات به سازمان اوقاف و ادارات آن، کاغذی بازی کم شود به همین با سامانه‌های فعال و گویا می‌کوشیم عملا فضای مراجعان را با این سازمان مدیریت شود.

صالحی از اجرای دولت الکترونیک در نظام وقف کشور خبر داد

خبرگزاری فارس: سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال سمیه محمودی نماینده مردم شهررضا، دهاقان و منظریه در مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم شفافیت در سازمان اوقاف گفت: به دنبال اجرای دولت الکترونیک در نظام وقف کشور و توسعه این پایگاه دینی وقف هستیم.

وی افزود: باید در هنگام مراجعات مردم به سازمان اوقاف، کاغذبازی در این سازمان با استفاده از سامانه‌های فعال و گویا را کم کنیم و عملا فضای مراجعان را با این سازمان شکل دهیم.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وقف، پشتوانه تمدن تاریخی اسلامی و ایرانی بوده که بسیاری از اتفاقات دینی، فرهنگی و اجتماعی را در بر داشته است لذا توجه به وقف و نظام موقوفات می‌تواند به ما کمک کند تا مسیر تاریخی گذشته خود را در حال و آینده تداوم دهیم.

وی افزود: شفافیت در نظام وقفی کشور مهم و مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و هست ضمن اینکه مسیر‌هایی که درباره شفافیت در امورات وقفی دنبال می‌کنیم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

صالحی درباره اینت جزئیات گفت: دولت الکترونیک در نظام وقفی کشور باید به سمتی حرکت کند که استفاده از کاغذ و مراجعات حضور در این حوزه کم شود. همچنین باید سامانه‌های فعال و گویا با مراجعات غیر حضوری عملاً فضای ارتباطی مراجعان به نظام وقف و سازمان اوقاف را شکل دهد.

وی گفت: هم‌اکنون سامانه‌های فراوانی در این خصوص وجود دارد و قدم‌هایی که در این مسیر برداشته شده است بسیار جدی و قابل توجه است ضمن اینکه تقریباً مراجعات به این حوزه کم شده و استفاده از کاغذ در این سازمان نسبت به قبل کمتر شده است هرچند که باید مسیر‌های دنبال شده را همچنان ادامه دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شفافیت در نظام اسنادی اوقاف و اسناد مشخص در این‌باره بارگذاری شده است که منجر به آن شده است که همه قرارداد‌های وقف امکان رؤیت برای همگان را داشته باشد همچنین شفافیت در نظام پرداخت‌ها طبق مفاد آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در این زمینه کار‌های قابل توجهی شده و در حال انجام است.

وی افزود: شفافیت در نظام اجرای نیات واقفین باید منجر به آن شود که تک تک موقوفات براساس نیات واقفین طبقه‌بندی شود و پرداخت‌ها باید به صورت شفاف صورت گیرد. ضمن شفافیت در نظام اسناد و قرارداد‌ها و پرداخت‌های مالی و اجرای نیات واقفین که ۴ حوزه اصلی در فضای شفافیت محسوب می‌شود باید نظام حسابرسی پیوسته و آشکار در این سازمان وجود داشته باشد.

صالحی تصریح کرد: باید تراز‌های مالی و حسابرسی‌های دقیق توسط مراجع صورت گرفته و مورد تائید آن‌ها قرار گیرد ضمن اینکه این حسابرسی‌ها باید در معرض افکار عمومی قرار گیرد تا مردم متوجه عملیات‌های مالی هر موقوفه شوند.

صالحی خاطرنشان کرد: تغییراتی که در نظام سازمان اوقاف آمده است با توجه به حضور حجت‌الاسلام خاموشی در رأس این سازمان، منجر به پیگیری اقدامات جدید در این سازمان شده است ضمن اینکه از وی هم به صورت جدی مسأله شفافیت در اوقاف را خواسته‌ام.

وی با تأکید بر اینکه وقف یک پایگاه تمدنی و اساسی در حوزه خدمات فرهنگی، اجتماعی و دینی است، گفت: باید با یک نظام اعتمادساز اجتماعی حرکت کنیم تا بتواند این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسیر در سازمان اوقاف در آینده شفاف‌تر، گویاتر بوده و اطلاع‌رسانی آن در این خصوص به مردم ارائه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه حوزه اسنادی در سازمان اوقاف باید شفاف‌تر شده و با بازخوانی و ارائه مجدد صورت گیرد بسیار مهم است البته گام‌هایی در این خصوص طی شده است و بنا نداریم تا کار‌های صورت گرفته توسط گذشتگان در این خصوص را انکار کنیم ضمن اینکه کار‌های دیگری در حال انجام است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون اسناد وقفی در حال بازخوانی بوده و این اسناد در حال بارگذاری هستند، گفت: برخی اوقاف باید اسناد وقفی را مجدداً بازخوانی کرد.

صالحی گفت: هم‌اکنون ۱۶ هزار سند وقفی به صورت دقیق بازخوانی شده و بارگذاری آن هم صورت گرفته است، اما باید این مسیر را با سرعت بیشتری ادامه داد، ولی باید اسناد موقوفی بیشتری بازخوانی و بارگزاری کرد تا مردم با نظام وقفی کشور و اسناد آن بیشتر آشنا شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بحث نیات واقفین به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و لیست روشنی در این خصوص تهیه شده است، اما باید این مسیر را با دقت بیشتری دنبال کنیم و در مجموع نسبت به دوره جدیدی که آغاز کرده‌ایم باید بحث شفافیت نظام اسنادی و نیت واقفین و احصاء نیت واقفین را دنبال کنیم.

صالحی گفت: باید نظام قرارداد‌ها در حوزه سازمان اوقاف را در شرایطی دنبال کنیم که منجر به شفافیت بیشتر شود. چرا که هم‌اکنون ۸۰۰ هزار قرارداد با مستأجرین وقف وجود دارد که باید تمامی این قرارداد‌ها در سامانه‌ای وجود داشته باشد و هر تغییری در این قرارداد‌ها باید در سامانه وجود داشته باشد و رصد‌ها به صورت آنلاین باشد.

وی گفت: باید میزان پرداخت‌ها به هر قرارداد در سامانه‌ای ویژه آن هم در موضوعات اجاره و پذیره وجود داشته باشد تا هم در داخل اوقاف قابل رؤیت باشد و هم افکار عمومی بتوانند آن را رصد کرده و مقادیر حصولی و دریافتی‌ها روشن باشد.

وی گفت: اینکه هرکدام از قرارداد‌ها در حوزه واقفین ثبت شده است مورد تأکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اگر نیت واقفین در ۵ حوزه و سطح وجود داشته است باید به طور مشخص اعطای واریز‌های آنلاین براساس نیات واقفین توزیع شود به گونه‌ای که از سهم ها‌ی مورد نظر مطمئن باشیم.

وی تصریح کرد: در حوزه بقاع متبرکه باید از لحاظ هیأت امناء به گونه‌ای که مورد اعتماد محله شود داشته باشیم چرا که نگاه ما به هر بقعه آن است که آن‌ها به مانند یک سازمان مستقل بوده و همه قرارداد‌ها و نظامات مالی آن ثبت و ضبط کرده و امکان انتشار و ارجاع آن به نهاد‌های مورد نظر وجود داشته باشد.

وی گفت: نظام بقاع باید با هیأت امنای آن‌ها بیش از گذشته دنبال کرده و خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: اینکه در حوزه حسابرسی موضوعات را دنبال کنیم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اینکه حساب‌های سازمان اوقاف توسط مؤسسه حسابرسی مفید راهبر که مربوط به دفتر مقام معظم رهبری است و به صورت مستقر و مستمر نظارت‌های دوره‌ای را انجام می‌دهد می‌تواند موجب افزایش اعتماد‌ها شود ضمن اینکه بازرسی سازمان اوقاف و همچنین بازرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بر اقدامات نظارت دارد.

وی گفت: مدیریت عالی سازمان اوقاف و امور خیریه براساس نگاه مقام معظم رهبری و براساس تولیت شرعی آن تنظیم می‌شود بعد از دوره ۸ ساله رئیس سازمان اوقاف با نظر تأییدی معظم له تغییر پیدا کردند ضمن اینکه تأکید هرچه بیشتر بر شفافیت بیشتر نظامات مالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که نظام وقف بر اعتماد اجتماعی برپاست و هرگاه بتوانیم با شفافیت بیشتر نظام فرآیندی خود را عرضه کنیم این امر به جامعه فرصت بیشتری برای ثبت وقف بیشتر می‌دهد و اعتماد واقفین براساس نیات آن‌ها هم افزایش می‌یابد.

وی گفت: ارتباط بهتر و مناسب‌تر نظام وقفی و موقوفه در کشور باید به نیات واقفین توجه داشته باشد و به مردم و جامعه به عنوان نظام ارتباطی‌اش توجه ویژه کند و سختگیری‌های بی‌مورد و اعمال سلیقه جلوگیری کرده و بدانیم که این امر می‌تواند مشکلاتی را در نظام وقفی کشور ایجاد کند چرا که مردم مانند آب بوده و در حال حرکت هستند و اگر این آب خشکیده شود طبیعتاً چیزی زنده نخواهد بود.

صالحی گفت: باید حداکثر مدارا با مردم در نظام وقفی صورت گیرد ضمن اینکه توجه به نیات واقفین هم و جدی گرفتن آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اگر بخواهیم به این امر به عنوان پشتوانه موضوعات دینی توجه کنیم باید بدانیم که واقف باید به اجرای نیت خود مطمئن باشد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با اتفاقات جدید در سازمان اوقاف و مقدمات جدید مسیر این موضوع بهتر از قبل باشد.

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها