مصوبە منطقه آزاد تجاری بانه-مریوان به کمیسیون اقتصادی برگشت خورد

کد خبر: 910884

دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه از برگشت مصوبه منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه مریوان با دو اصلاحیه به کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.

مصوبە منطقه آزاد تجاری بانه-مریوان به کمیسیون اقتصادی برگشت خورد

خبرگزاری فارس: حسن دانایی‌فر بعدازظهر امروز در نشست با فعالان اقتصادی و صادرکنندگان شهرستان بانه اظهار کرد: در تماسی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته‌ام، اعلام شد که مصوبه منطقه آزاد برای اصلاح به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده شده است و در صورت اصلاح آن در کمیسیون به منزله تصویب تلقی خواهد شد.

وی با بیان اینکه منطقه آزاد باید با رویکرد تولید صادرات محور ایجاد شود افزود: تولید صادرات محور علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال آفرین نیز هست.

دانایی‌فر در ادامه از رشد ۱۵۷ درصدی صادرات از مرز سیرانبند به عراق در ۹ ماهه سال‌جاری خبر داد و گفت: طبق آمار‌ها در این مدت با وجود مشکلات پیمان‌سپاری ارزی، بیش از ۱۲۰ میلیون دلار کالا به کشور عراق صادر شده است که جای خوشحالی دارد.

دانایی‌فر توسعه روابط اقتصادی با عراق را برای کشور حایز اهمیت توصیف کرد و اظهار داشت: ما هم اکنون ۱۴ مرز با کشور عراق داریم که ۶ مرز آن اقتصادی و مسافری است.

وی در ادامه سخنان خود از پیگیری‌های لازم برای رسمی‌شدن مرز سیرانبند و مسافری‌شدن این مرز نیز سخن گفت و افزود: برای نیل به این هدق باید طرف عراقی نیز موافقت خود را اعلام کند و ما نیز از طریق وزارت خارجه موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه ادامه داد: در این رابطه همچنین از طریق واسطه با رئیس جمهور عراق نیز رایزنی خواهیم کرد.

وی افزود: مردم و فعالان اقتصادی لازم است بدانند مسافرتی شدن سیرانبند به معنی رسمی شدن آن نیست، بلکه ساز و کار‌های خود را می‌طلبد و این قول را می‌دهم و این انگیزه را دارم که از نهایت امکانات و اعتبارات موجود برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه استفاده خواهیم کرد.

دانایی‌فر افزود: تدوین و اعمال رویه‌های صادرات و واردات از اولین پیش‌نیاز‌های لازم برای رسمی شدن مرز است و باید تلاش کنیم به همت مسوولان این مهم تحقق یابد تا در زمینه ارتقای بازارچه سیرانبند به گذرگاه مرزی و مرز رسمی موفق عمل کنیم و طرحی پایدار برای منطقه اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: استمراربخشیدن به تولید در منطقه، ایجاد و تقویت زیرساخت‌های لازم، تدوین طرح جامع مرز رسمی سیرانبند و گسترش صادرات به شمال عراق از جمله مواردی هستند که می‌توانند تحقق این مطابله مردم منطقه را تسهیل کنند.

وی در پایان به نقش مرز‌های کردستان در بازسازی عراق و سوریه نیز اشاره کرد و گفت: عراق و سوریه برای بازسازی باید ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه کنند و فعالان اقتصادی کردستان می‌توانند با صادرات کالا و خدمات خود نقش و سهم داشته باشند.

گفتنی است، حسن دانایی‌فر دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه، فیروزی معاون هماهنگی و توسعه منابع استانداری کردستان، فلاحی فرماندار شهرستان بانه و جمعی از مدیران کل استان کردستان امروز همچنین از بازارچه مرزی سیرانبند بانه بازدید و ضمن ارزیابی زیرساخت‌های موجود برای مبادلات کالا و توسعه صادرات، شرایط و زیرساخت‌های رسمی شدن مرز سیرانبند را بررسی کردند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها