راهکار وزارت کشور برای ساماندهی درآمد و هزینه شهرداری‌ها

کد خبر: 906001

سید سلمان سامانی با بیان اینکه وابستگی شهرداری‌ها به درآمد‌های ساخت و ساز کاهش می‌یابد، گفت: درآمد و هزینه شهرداری‌ها در سامانه الکترونیک برخط ثبت می‌شود.

راهکار وزارت کشور برای ساماندهی درآمد و هزینه شهرداری‌ها

خبرگزاری فارس: سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه یکی از اهداف وزارت کشور ساماندهی درآمد و هزینه شهرداری‌ها بوده است اظهار داشت: برخورداری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از درآمد‌های مشخص و پایدار به منظور ارائه خدمات شایسته امری ضروری است.

وی در ادامه افزود: در راستای ایجاد درآمد پایدار و تنظیم گری در زمینه هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از طریق روش‌هایی مانند کاهش وابستگی به درآمد‌های غیر مستمر از جمله ساخت و ساز، تعیین ساز و کار موثر برای کسب و درآمد‌های قانونی و ساماندهی توزیع عوارض ناشی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و کمک‌های مالی دولت لایحه‌ای تحت عنوان لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توسط وزارت کشور تهیه و به تصویب دولت رسید و اکنون در نوبت بررسی در مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

سخنگوی وزارت کشور ضمن ابراز امیدواری از تصویب هرچه زودتر این لایحه توسط مجلس در جلسات آتی خانه ملت تاکید کرد: تصویب این لایحه ضمن سامان بخشی به نحوه درآمد و هزینه شهرداری‌ها کمک شایانی به تقویت شهرداری‌های کوچک خواهد کرد.

سامانی با بیان اینکه تقویت سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها موجب تقویت شهرداری‌های کوچک خواهد شد، گفت: با تصویب این لایحه و تبدیل شدن آن به قانون بسیاری از مشکلات مالی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با مکانیزم درآمد‌های پیش بینی شده رفع خواهد شد.

وی با اشاره به مزایای تصویب این لایحه در راستای توانمندسازی شهرداری‌های کشور تاکید کرد: در این لایحه پیش‌بینی شده است که یک درصد از کل درآمد‌های حاصل از قانون مالیات‌های مستقیم به حساب متمرکز وجوهى که به این منظور ایجاد مى شود نزد خزانه واریز شود.

سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: در همین راستا وزارت کشور موظف شده است وجوه مذکور را برای کمک به اجرای پروژه‌های اولویت‌دار و پرداخت تسهیلات به شهرداری‌های زیر ۲۵۰ هزار نفر جمعیت و دهیاری‌ها به نسبت جمعیت بر اساس دستورالعملی که توسط وزارت کشور و سازمان برنامه تهیه می‌شود هزینه کند.

سامانی با بیان اینکه یکی دیگر از تصمیمات مهم در راستای تقویت شهرداری‌ها بهره مندی از منابع حاصل از قانون مالیات بر ارزش افزوده است گفت: پیرو لایحه تصویب شده در دولت ۵۰ درصد از منابع موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده سهم درآمد عمومی کشور و ۵۰ درصد دیگر نیز سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تعیین می‌شود که در قالب ۳ عنوان تعریف شده به شهرداری‌ها پرداخت خواهد شد.

وی با اشاره به بعد نظارتی پیش بینی شده در این لایحه تصریح کرد: براساس این لایحه پیش‌بینی شده است که درآمد‌ها و هزینه شهرداری‌ها در سامانه الکترونیکی برخط ثبت شود که این سامانه ظرف مدت یکسال از سوی وزارت کشور راه‌اندازی خواهد شد.

سخنگوی وزارت کشور با اشاره به توجه ویژه مجلس به لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تصریح کرد: این لایحه در کمیسیون مشترک درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها که در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده با حضور نمایندگان وزارت کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد که نشان دهنده عزم جدی مجلس برای بهبود وضعیت شهرداری‌ها است، که به نوبه خود از اعضا و رئیس کمیسیون به سبب تلاش و حساسیتی که در بررسی و تصویب این لایحه دارند قدردانی می‌کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها