انتقاد اصلاحطلبان به رئیس دفتر روحانی بالا گرفت؛ اختلافات دولت و اصلاحات در "پنتهاوس"
اختلاف اصلاحطلبان و دولت پس از مصاحبه واعظی بالا گرفته و به نظر میرسد این اختلافها در عالیترین سطوح بر انتخابات آینده دو جریان سیاسی نیز تاثیرگذار باشد.
خبرگزاری تسنیم: هرچه به انتخابات ۱۳۹۸ و پس از آن انتخابات ۱۴۰۰ میرسیم اختلافها بین دولت و اصلاحطلبان بالا میگیرد! اختلافی که از همان ابتدای آغاز به کار دولت با استفاده ازتعابیری، چون رحم اجارهای آغاز شد و تا به امروز هم ادامه داشته و هر دو طیف تلاش میکنند تا برتری خود بر دیگری را دیکته کنند. این اختلافها حالا به بالاترین حد خود و به تعبیری به ** "پنتهاوس" دو جریان سیاسی رسیده است، جایی که سعید حجاریان تئورسین اصلاحات اعلام میکند روحانی از خودش عبور کرده و به وعدههایش عمل نکرده و در طرف مقابل محمود واعظی رئیس دفتر ئیسجمهور در پاسخ به او میگوید نه در انتخابات ۹۶ و نه در انتخابات ۹۲ با هیچ جریان سیاسی ائتلاف نکردیم و رئیسجمهور هم از از کسی عدول و عبور نکرده است. پس از مصاحبه تسنیم با محمود واعظی (لینک خبر) واکنش چهرههای سیاسی اصلاحطلب به این اظهارات شدت گرفت و روزنامههای این طیف سیاسی در گفتگوهای مختلفی به چرایی این اتفاق پرداختند. روزنامه شرق در تازهترین گزارش خود که امروز منتشر کرده با اشاره به گفتوگوی تسنیم بامحمود واعظی به بازتاب سخنان ابطحی و جوادیحصار در واکنش به او پرداخته است. شرق در مطلب خود نوشته است: این تعریضهای اصلاحطلبانه به سخنان واعظی، از چهرههای تاثیرگذار و نزدیک به روحانی اگرچه تازگی ندارد، اما بار دیگر پرونده رابطه اصلاحطلبان با دولت را باز میکند. آن هم تنها دو ماه بعد از آنکه جمعی از اصلاحطلبان به دیدار حسن روحانی رفتند، دیداری که واعظی هم در آن حضور داشت. در آن جلسه اصلاحطلبان نقدهای خود را به دولت مطرح کردند و البته قرار شد تا کمیتهای بنام تعامل شکل بگیرد به ریاست محمدرضا عارف تا رابطه دولت و اصلاحطلبان را پیگیری کند، اما هیچ خبری از آن کمیته تا به امروز بیرون نیامده است و بعید است که تا به حال جلسهای هم داشته باشند. چه اگر جلسهای داشت واعظی این سخنان را مطرح نمیکرد. اصلاحطلبانی که در جلسه با روحانی شرکت کرده بودند از ماحصل آن جلسه ابراز رضایت کردند روحانی هم به آنها گفته بود که اصلاحطلبان او و دولتش را تنها نگذارند و بازهم حمایت کنند، اما به نظر میرسد که واعظی اعتقادی به این جملات روحانی و اصلاحطلبان ندارد. اگر چه همانطور که جوادیحصار گفته ائتلاف به معنای تعیین سهم بعد از پیروزی بین اعتدال و توسعه و اصلاحطلبان منعقد نشده بود، اما پرواضح است که پیروزی روحانی ماحصل تلاش جریان اصلاحطلب و بدنه اجتماعی این جریان بود که حالا واعظی سعی دارد آن را نادیده بگیرد.
عارف و روحانی هر دو در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ کاندید شدند، عارف تمایلی برای کنارهگیری از عرصه انتخابات نداشت، اما در نهایت با توصیه مرحوم هاشمیرفسنحانی و رئیس دولت اصلاحات میدان را به حسن روحانی واگذار کرد. در انتخابات ۹۶ نیز عارف و اصلاحطلبان ابتدا حامی اسحاق جهانگیری بودند، اما در نهایت جهانگیری که در قامت کاندیدای پوششی برای روحانی در انتخابات حضور یافته بود به نفع رئیس خود کناره گیری کرد. انتقادات و اختلافات بهوجود آمده در این بین نیز گاهی حالت تند هم به خود گرفته تا جایی که محمود میرلوحی عضو حزب اتحاد ملت در واکنش به اظهارات رئیس دفتر روحانی گفت: اصلاحطلبان ناچارند به دلیل ترغیب مردم برای حضور در انتخابات و رای دادن به آقای روحانی، پاسخگوی عملکرد دولت باشند. عضو حزب اتحاد ملت همچنین در واکنش به بخش دیگری از اظهارات واعظی که گفته بود "ممکن است برخی از اصلاح طلبان خیلی تند باشند و ما با آنها روابط خوبی نداشته باشیم" گفت: جبهه پایداری و ضد اصلاحات است که اصلاح طلبان را با این ادبیات مورد خطاب قرار میدهد و ما انتظار نداریم که آقای واعظی جریانی را تندرو خطاب کند که اگر با تمام ظرفیت خود اقدام به حمایت از آقای روحانی نمیکرد، ممکن نبود که ایشان در انتخاب به پیروزی برسد. حالا اختلاف دولت و اصلاحطلبان بالا گرفته است و در این بین اصلاحطلبان نگرانی مهمتری نیز دارند و اینکه دولت و نزدیکان حسن روحانی برای انتخابات آینده ترجیح میدهند بیشتر از آنکه کنار اصلاحطلبان قرار گیرند خود را به طیف منسوب به رئیس مجلس شورای اسلامی نزدیک کنند و باید منتظر ماند دید احزاب سیاسی تاثیرگذار اصلاحطلب برای آینده روابط خود با دولت در آستانه انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ چه تدابیری را اتخاذ خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید