چند توصیه آیت الله یزدی به قضات و حقوقدانان

کد خبر: 899164

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عدالت را تحقق حق دانست و گفت: عدالت اجتماعی با تلاش حقوقدانان و قضات برای کشف حقیقت محقق خواهد شد، باید قاضی حکم خود را به دور از هر گونه منافع شخصی و گروهی و تنها براساس عدالت صادر کند.

چند توصیه آیت الله یزدی به قضات و حقوقدانان

خبرگزاری فارس: رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عدالت را تحقق حق دانست و گفت: عدالت اجتماعی با تلاش حقوقدانان و قضات برای کشف حقیقت محقق خواهد شد، باید قاضی حکم خود را به دور از هر گونه منافع شخصی و گروهی و تنها براساس عدالت صادر کند.

آیت‌الله محمد یزدی ظهر امروز در دوره تکمیلی حقوق‌دانان تراز انقلاب اسلامی در مجتمع یاوران مهدی با اشاره به مشروعیت یک دستگاه حکومتی اظهار کرد: در هر سیستم حاکمیتی، اعتبار آن سیستم وابسته به دستگاه قضایی است، کسانی که آخرین تصمیم را در رابطه با افراد می‌گیرند، بزرگترین پشتوانه اعتبار یک سیستم حکومتی هستند.

وی ادامه داد: حقوقدانان و قضات باید بدانند که در حساس‌ترین جایگاه قرار دارند، آیندگان درخصوص عملکرد آن‌ها قضاوت خواهند کرد، باید امانت به اهل آن داده شود، البته امانت تنها در امور دنیای و اقتصادی نیست بلکه تمام امور معنوی و اجتماعی را شامل می‌شود.

عضو شورای نگهبان قانون اساسی افزود: آبروی اشخاص جزو مهم‌ترین امانت‌ها است و قضات و وکلا و افراد شاغل در دستگاه قضایی باید مراقب باشند که اسرار مردم را برای دیگران افشا نکنند.

آیت‌الله یزدی عدالت را تحقق حق دانست و تصریح کرد: عدالت اجتماعی با تلاش حقوقدانان و قضات برای کشف حقیقت محقق خواهد شد، باید قاضی حکم خود را به دور از هر گونه منافع شخصی و گروهی و تنها براساس عدالت صادر کند.

وی ادامه داد: وظیفه حقوقدانان پاسداری از حقوق مردم است و آن‌ها پیش از ورود به هر پرونده‌ای باید از حقانیت موضع خود مطمئن شوند، نه اینکه براساس پیشنهاد موکل تصمیم بگیرند.

عضو شورای نگهبان قانون اساسی افزود: یکی از مشکلات در دستگاه قضایی اطاله دادرسی است، به عنوان مثال در یکی از پرونده‌ها با وجود حضور دو شاهد معتبر صدور رای نهایی توسط قاضی سال‌ها به طول انجامید.

آیت‌الله یزدی وسوسه شیطان را از جمله تهدیدات دانست و تصریح کرد: قضات و حقوقدانان باید دفاع از حق را در دستور کار خود قرار بدهند، آن‌ها نباید تنها نوشته‌ها را ملاک برای قضاوت بدانند.

وی با بیان اینکه هوای نفس همه را تهدید ادامه داد: هوای نفس برای من در خصوص صلاحیت کاندیدا‌ها و هوای نفس برای قضات در مورد عدالت در پرونده‌ها تصویرگری می‌کند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انسان نباید به خودش مطمئن باشد و باید همیشه خودش را مورد محاسبه قرار بدهد، قاضی نباید براساس سفارش‌های دیگران رأی صادر کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها