واکنش‌های جهانی به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

کد خبر: 890695

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران واکنش‌های مختلف بین المللی را به دنبال داشته است.

واکنش‌های جهانی به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

خبرگزاری مهر: دولت آمریکا با اعمال دور جدیدی از تحریم‌ها از تاریخ ۱۳ آبان، تحریم‌هایی را علیه ایران در حوزه نفتی و بانکی اعمال کرده است که این اقدام با واکنش‌های مختلف بین المللی همراه بوده است.

ترکیه

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در این خصوص اعلام کرد که ترکیه از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی نخواهد کرد. هدف آمریکا از این اقدام برهم زدن موازنه جهانی است و ما دوست نداریم در جهان امپریالیستی زندگی کنیم.

همچنین «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز با انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و نا آگاهانه و خطرناک توصیف کردن آن‌ها گفت: ترکیه مخالف از سرگیری تحریم‌ها علیه ایران است، زیرا این تحریم‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد. منزوی کردن ایران، عاقلانه نیست.

چاووش اوغلو با اعلام اینکه این تصمیم آمریکا بر جهان تاثیر می‌گذارد، یادآور شد که یک سوم واردات گاز ترکیه را ایران تامین می‌کند و برای هر کشوری بسیار دشوار است، منابع تامین انرژی خود را به سرعت تغییر دهد.

اسپانیا

«جوزپ بورل» وزیر امور خارجه اسپانیا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا بر حفظ توافق هسته‌ای با ایران و نیز رعایت و اجرای تمامی الزامات آن تأکید دارد؛ و با توجه به ادامه روند پایبندی به این توافق، دلیلی وجود ندارد که آمریکا از برجام خارج گردد.

وی با تأکید بر آمادگی این کشور در ارائه کمک هائی به شرکت‌های فعال در ایران در برابر تحریم‌های آمریکا افزود: مواضع مادرید همانند موضع گیری اتحادیه اروپا است و بر این اساس ما مخالفت خود را با اقدام یکجانبه آمریکا در وضع تحریم علیه تهران اعلام می‌کنیم. همچنین آماده ایم تا به شرکت‌های فعال اسپانیائی در ایران در برابر تحریم‌های آمریکا کمک کنیم.

روسیه

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز ضمن نامشروع خواندن تحریم‌های آمریکا علیه ایران اعلام کرد که این تحریم‌ها به شدت ناقض تصمیم شورای امنیت سازمان ملل است.

لاوروف گفت: ما از برجام که توسط شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ به اتفاق آراء تصویب شد، پیروی می‌کنیم و این توافق قدرت را برای کسانی که مشارکت خود را در این مکانیسم حفظ کرده اند، حفظ می‌کند.

وی خاطرنشان کرد اکنون یک چارچوب مشترک با کشور‌های باقی مانده در برجام در حال شکل گیری است که اجازه می‌دهد همچنان به اجرای مفاد این سند، به ویژه روابط اقتصادی با ایران و بدون مشارکت آمریکا ادامه داد و این موضوع ساده‌ای نیست.

رئیس کمیته بین الملل دومای روسیه نیز در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گفت: آمریکا با اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران به اهداف خود دست نخواهد یافت. آن‌ها سر و صدای زیادی کرده اند، اما در عین حال ۸ کشور از تحریم‌های آمریکا خارج شده اند و این در حالی است که تعدادی از دیگر کشور‌ها نیز با وجود تحریم‌ها همچنان به خرید نفت ایران ادامه خواهند داد.

فلسطین

جنبش‌های جهاد اسلامی و حماس تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران را محکوم و تاکید کردند که دولت آمریکا تمامی قوانین بین المللی را نادیده می‌گیرد و سیاست قلدرمآبانه را در قبال ایران در پیش گرفته است.

جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «تصمیمات خصمانه آمریکا علیه مساله فلسطین و ملت‌های عربی و اسلامی باعث تقویت این باور نزد ملت فلسطین می‌شود که آمریکا سعی در ترویج فساد در جهان را دارد و هیچ کسی هم جلودار آن نیست و حمایت‌های آمریکا از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین نیز تداوم همان زورگویی این کشور به ملت‌های جهان است».

در ادامه این بیانیه آمده است که «ملت‌های آزاده جهان باید در برابر سیاست‌های مبتنی بر زور آمریکا ایستادگی کنند و جلوی بی احترامی این کشور به ارزش‌ها و قوانین انسان دوستانه را بگیرند».

جنبش حماس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هدف از این تحریم‌ها بر هم زدن امنیت و ثبات منطقه و تضعیف عوامل و عناصر مقاومت است.

این جنبش همچنین بر همبستگی خود با ملت و دولت ایران و تمامی نیرو‌های فعال در مقابل زورگویی و سلطه‌طلبی‌های صهیونیستی آمریکایی تاکید کرد.

انگلیس

سخنگوی نخست وزیر انگلیس در واکنش به تحریم‌های آمریکا گفت: ما از بازگشت تحریم‌های آمریکا متاسفیم. ما همچنان معتقدیم که توافق هسته‌ای ایران جهان را امن‌تر می‌کند و موضع ما همچنان این است که تا زمانی که ایران به تعهداتش برای اعمال محدودیت‌های شدید بر فعالیت‌های هسته‌ایش بر اساس توافق پایبند باشد، ما هم به آن متعهد خواهیم بود.

ژاپن

وزارت خارجه ژاپن نیز پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران تصمیم توکیو برای ایجاد مکانیسم تجاری جدید برای معامله با ایران خبر داد.

«هیروشیگه سه‌کو» وزیر بازرگانی ژاپن، در این خصوص گفت: این کشور آماده می‌شود تا واردات نفت ایران را از سر گیرد. ایالات متحده برای ارائه معافیت‌ها، به موضوع ثبات در تامین منابع انرژی و پیامد‌های آن بر شرکت‌های ژاپنی توجه کرده است.

وی افزود: البته تصمیم نهایی با شرکت‌های خصوصی در ژاپن است، اما بر پایه تصمیم فعلی، این شرکت‌ها به احتمال زیاد آماده می‌شوند تا واردات نفت خام ایران را از سر گیرند.

ارمنستان

«آنا نقدعلیان» سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان نیز در اظهاراتی اعلام کرد: روابط دوستانه دیرین با ایران برای ما حیاتی است. ما با دقت رویداد‌ها را در این زمینه زیرنظر داشته و با همه طرف‌های مشمول در این حوزه در تماس دائم هستیم. ما همواره نگرانی خود از این مسئله را بیان کرده ایم.

جمهوری آذربایجان

«لیلا عبدلله‌اف» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که کارشناسان این کشور تحریم‌های آمریکا علیه ایران و پیامد‌های احتمالی آن بر اقتصاد باکو را بررسی می‌کنند. ایران همسایه مجاور و شریک تجاری جمهوری آذربایجان در حوزه‌های بسیاری است

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین