هشدار حسینی به اروپا درباره طولانی شدن مکانیزم مالی
سخنگوی اسبق وزارتخارجه اقدامات اجرایی اروپا در قبال تحریمهای آمریکا را مایوس کننده خواند و گفت: طولانی شدن اجرای مکانیزم مالی اروپا موجب افزایش بی اعتمادی به آنها نزدمردم ومسئولین مامیشود.
خبرگزاری مهر: سخنگوی اسبق وزارتخارجه اقدامات اجرایی اروپا در قبال تحریمهای آمریکا را مایوس کننده خواند و گفت: طولانی شدن اجرای مکانیزم مالی اروپا موجب افزایش بی اعتمادی به آنها نزدمردم ومسئولین مامیشود.
سید محمدعلی حسینی سفیر اسبق ایران در ایتالیا در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که اروپا چه نقشی میتواند در کمک به ایران در دوران تحریمها داشته باشد، اظهارداشت: اروپا به دلیل ظرفیتها و امکاناتی که از آن برخوردار است، میتواند نقش مثبت و موثری را در جهت مقابله با یکجانبه گرایی و قانون گریزی آمریکا در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی ایفا و از این طریق به رشد و تقویت دیپلماسی چند جانبه بین المللی نیز کمک کند.
وی گفت: مواضع اتحادیه اروپا در قبال خروج آمریکا از برجام و همچنین بازگرداندن تحریم ها، در بعد کلامی و شفاهی مثبت و شایسته استقبال، اما در بُعد اجرایی و اقدام، بسیار کند و مایوس کننده بوده است. اروپائیان میدانند که صدور بیانیههای سیاسی، هر چند مثبت و مطلوب باشد، دایره تاثیر آن، اما محدود و در چارچوب تکالیف اجرایی و برجامی اروپا در حوزه اقتصادی، بانکی و مالی، غیرملموس و نامحسوس است. این مسئله به اضافه طولانی شدن روند تهیه بسته پیشنهادی اروپا، موجب افزایش بی اعتمادی و بی اعتباری اروپا در نزد مردم و مسئولین کشور خواهد شد، امری که نه مطلوب ایران است و نه به نفع و مصلحت اروپاییها است.
حسینی افزود: گرچه بنای جمهوری اسلامی دلگرم شدن و اتکاء به وعدههای طرفهای خارجی از جمله اروپائیان نبوده و نیست، اما هوشمندی مقامات ذیربط ایرانی ایجاب میکند با رصد و ارزیابی تعهدات طرفهای خارجی و میزان اجرایی شدن آنها، روابط خارجی کشور را تنظیم و متوازن سازند.
سفیر اسبق ایران در ایتالیا تصریح کرد: نکته دیگری که بهتر است اروپا مورد توجه قرار دهد، مقابله و یا مدیریت دخالتهای شیطنت آمیز و هدفمند رژیم صهیونیستی و فرقه تروریستی منافقین در روابط قابل توسعه ایران و اروپا است. آنچه که طی ماههای اخیر از سوی تعدادی از اعضای اتحادیه اروپا نسبت به برخی از دیپلماتهای جمهوری اسلامی انجام گرفته، حکایت از غفلت طرفهای اروپایی نسبت به این ترفند شیطنت آمیز دارد و چنانچه مورد توجه جدی قرار نگیرد میتواند به روند جاری مذاکرات و رایزنیها صدماتی وارد کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا میتواند با سیاست تحریم و فشار، تغییری در رویه و رفتار اصولی ایران ایجاد کند و یا ایران را به زعم خود پای میز مذاکره بکشاند؟ گفت: سیاستی که آمریکای زمان ترامپ در پیش گرفته، سیاست شکست خوردهای است که روسای جمهور سابق آمریکا آن را بارها آزمودند و تحت عناوین مختلف از جمله تحریمهای هوشمند و فلج کننده بر ملت ایران تحمیل کردند و البته هرگز به نتیجه مطلوب هم نرسیدند و آقای ترامپ باید توجه کند که جمهوری اسلامی ایران در زمانی تلاشهای آمریکا را ناکام ساخت و روسای جمهور سابق آن کشور را مجبور به کنارگذاشتن تمامی گزینههای روی میز، بجز گزینه «مذاکره» کرد که آمریکا در میان کشورهای دنیا تا این حد منزوی و مطرود و در میان افکار عمومی جهان تا این اندازه منفور نبود.
حسینی در پایان خاطرنشان کرد: اساسا زبان قلدری، توهین و یاِغیگری که روسای جمهور آمریکا همواره در قبال ملت باغیرت و شریف ایران طی چهل سال گذشته به کار گرفته اند، بر توان مقاومت و انگیزه ایستادگی و وحدت و انسجام ملی آنان افزوده و شکست و عقب نشینی را بر اردوگاه دشمن تحمیل کرده است. آقای ترامپ با عهدشکنیها و بداخلاقیهای مکرر و رفتار و منش بدور از نزاکت خود موجب شده این بار گزینه مذاکره نیز از روی میز حذف و به کناری گذاشته شود.
دیدگاه تان را بنویسید