واکنش مجلس به شرط محرومیت نامزدها در انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مسئولیت شرط محدودیت برای نامزدی در انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات متوجه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی است و ایشان باید به مجلس پاسخگو باشند.
خبرگزاری فارس: سید احسان قاضیزاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در خصوص شرط داوطلبی برای مدیران مسئول نشریات مکتوب، انتشار منظم (بالاتر از ۵۰ درصد شمارگان موظف) و مدیران مسئول خبرگزاریها و پایگاههای خبری، فعالیت مستمر رسانه در طول یک سال جهت شرکت در انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، گفت: این محدودیت مغایر با سیاستهای کلی انتخابات و اصل تضمین آزادی و حقوق انتخابشوندگان و انتخاباتکنندگان است.
وی افزود: هیئت نظارت بر مطبوعات نمیتواند با این استدلال که، چون انتشار نامنظم نشریات را موجه میداند! بنا دارد به جای اعمال نکردن ماده ۱۶ قانون مطبوعات (لغو پروانه فعالیت)، مدیران مسئول را از حق قانونی و طبیعیاشان در انتخابات محروم کند.
نماینده مردم فریمان در مجلس اظهار داشت: اکنون که هیئت نظارت بر مطبوعات با توجه به شرایط موجود فضای مطبوعات و مشکلات اقتصادی از خود صعه صدر نشان داده و سختگیری نمیکند، نباید از جهات دیگر و اتفاقاً به همین بهانه (ماده ۱۶) از اقدامات تنبیهی و تحدیدی بهره بگیرد.
مدیرکل اسبق مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: به نظر میرسد که شرط گذاری و اعمال محدودیت با وجود صراحت قوانین موجود، نوعی تفسیر از سوی دبیرخانه است و این وجاهت قانونی ندارد.
قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: متولیان امر به خوبی میدانند با توجه به شرایط سخت مالی و مشکلات عدیده اقتصادی، محرومیت از نامزدی انتخابات بیشتر متوجه مدیران مسئول مطبوعات بخش خصوصی و محلی و نه مدیران مسئول مطبوعات دولتی و وابسته به دستگاههای عمومی غیردولتی است و در مغایریت آشکار با عدالت و حمایت از ضعیف است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار تجدیدنظر در این تصمیم شد و گفت: مسئولیت این اقدام متوجه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس این هیئت است و ایشان باید در این باره به مجلس پاسخگو باشند.
شایان ذکر است که دبیرخانه هیئت نظارت بر مطبوعات در اجرای بند (ه) ماده ۱۰ قانون مطبوعات (انتخاب نماینده مدیران مسئول مطبوعات بر عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات) در اطلاعیهای اعلام کرده است که شرط ثبت نام برای مدیران مسئول نشریات مکتوب در انتخابات، انتشار منظم (بالاتر از ۵۰% شمارگان موظف) و برای مدیران مسئول خبرگزاریها و پایگاههای خبری، فعالیت مستمر آن رسانه در طول یک سال اخیر است.
دیدگاه تان را بنویسید