طراح سربازی دختران ایرانی در مجلس چه می کند؟

کد خبر: 889468

نماینده اصلاح‌طلبی که پیشتر موضوع سربازی دختران را مطرح کرده بود حالا بیان می‌کند که برجام را نخوانده، اما از آن دفاع می‌کند!

طراح سربازی دختران ایرانی در مجلس چه می کند؟

خبرگزاری ایسنا: مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب برجام چندی پیش به سراغلایحه CFT رفت و با حمایت فراکسیون اصلاح طلب مجلس این لایحه هم تصویب شد. اما این نمایندگان به چه میزان از تبعات کار خود در حمایت از برجام و FATF اطلاع دارند.

«طیبه سیاوشی» یکی از نمایندگان اصلاح طلب تهران است که در مصاحبه‌ای که اخیرا در آن شرکت کرده است حرف‌های عجیبی زده که نکات بسیار قابل تاملی در آن مستتر است. سیاوشی در باره اینکه چقدر از مفاد برجامی که فراکسیون امید تمام قد از ان حمایت کرد و بدان رای داده، اطلاع دارد بیان کرد:

«از برجام دفاع می‌کنم، اما نمی‌توانم بگویم متن کامل آن را خوانده ام.»

تناقض آشکاری در سخنان سیاوشی موجود است. چطور فردی که از مفاد یک لایحه با خبر نیست از آن دفاع کامل می‌کند. اگر این حرف را یک شخص عادی که مسئولیتی نداشت می‌زد، شاید حرجی بر آن نبود، اما یک نماینده مجلس که با رای مردم به خانه ملت وارد شده و حالا با رای خود سرنوشت بسیاری را رقم می‌زند، نباید اینگونه عامیانه سخن بگوید.

غایب جلسه مهم تصویب لایحه CFT

جالب اینجاست که وی از جمله نمایندگانی بوده است که در جلسه مهم بررسی و تصویب لایحه CFT غایب بوده است. شاید این غیبت هم از همین عدم اطلاع و سواد کافی نماینده برای تعیین سرنوشت یک ملت نشات می‌گیرد.

سیاوشی همچنین بیان کرد که «فکر می‌کردم بعد برجام سرمایه گذاری‌های عظیمی در ایران صورت بگیرد، اما هیچ اتفاقی خاصی نیفتاد.»

در جای دیگر وی می‌گوید:

«به جز حقوق، هر نماینده تهران بابت هزینه دفاترش هر ماه ۱۸ میلیون دریافت می‌کند.»

باید پرسید سیاوشی برای اینکه در جلسات به این مهمی غایب باشد هر ما بیش از ۲۰ میلیون از مجلس حقوق دریافت می‌کند؟

زنی که طرح سربازی دختران را کلید زد

طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نماینده‌ای بود که پیشنهاد طرحی برای انجام خدمت سربازی دختران پرداخت که بازتاب گسترده‌‎ای در رسانه‌ها و فضای مجازی داشته و حواشی بسیاری را هم ایجاد کرد. این موضوع حتی در شبکه‌های اجتماعی به طنز گرفته شد.

اما سیاوشی با تاکید بر اینکه هنوز ابعاد این طرح مشخص نشده، ولی می‌توان گفت که قرار نیست دختران در خدمت سربازی اسلحه به دست بگیرند گفت:

«این طرح هنوز در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح نشده و مشخص است که اطلاع دقیقی از آن نداشته باشیم. لازم به ذکر است که این طرح هنوز برای تصویب و تبدیل شدن به قانون به مجلس نیامده است، اما آنچه مسلم است قرار نیست دختران در بخش نظامی حضور داشته باشند و برای عملیات نظامی آماده شوند. به نظر باید از دختران در مسائل آموزشی و بهداشتی و همچنین رویکرد نرم افزاری استفاده شود. جزئیات این طرح به صورت کامل مطرح نشده، ولی آنچه مشخص است دختران در طول خدمت سربازی اسلحه به دست نخواهند گرفت. [۱]»

«سردار موسی کمالی»، رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیرو‌های مسلح در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس درباره طرح سربازی دختران با رد این موضوع گفت:

«طرح این مسئله شبیه یک شوخی است و ستاد کل هیچ برنامه‌ای برای سربازی دختران ندارد.»

با دغدغه‌های زنانه خانم نماینده آشنا شوید

سیاوشی از جمله نمایندگان زن مجلس است که دغدغه‌های دسته چندمی برای زنان دارد. بحث توانمند سازی زنان از جمله مواردی است که در هر کشور در حال توسعه و پیشرفته‌ای انجام می‌پذیرد، اما اینکه چطور باید بانوان را توانمند ساخت، موضوع اصلی است. آیا زنان با ورزشگاه رفتن و تماشاچی شدن توانمند می‌شوند یا اینکه در جهت تندرستی و فعالیت ورزشی آنان اقداماتی صورت گیرد. دغدغه اصلی اصلاحات که به انتخابات هم باز می‌گردد نوعی سیاسی کاری است چند وقتی است که تنها ورزشگاه رفتن زنان و دختران شده است.

طیبه سیاوشی یکی از نمایندگانی است که اولویت‌ها را حتی برای این منظور جابه جا می‌کند. وی در این باره چندی پیش در مصاحبه را روزنامه اصلاح طلب قانون گفت: «ما به عنوان نمایندگان مجلس نباید فقط دغدغه‌های زنان سرپرست خانوار را ببینیم. باید دغدغه‌های دختران جوان را نیز لحاظ کنیم... منتقدان حضور زنان در ورزشگاه‌ها اطمینان داشته باشند که با ورود بانوان به اماکن ورزشی، فسادی رخ نمی‌دهد.»

وی افزود:

«باید بپذیریم که زنان نیمی از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. در شرایطی که بیشتر جمعیت کشور در شهر‌ها زندگی می‌کنند، باید سرگرمی‌های لازم برای پرکردن اوقات فراغت مردم فراهم شود. برخی به صورت مداوم به من انتقاد می‌کنند که اولویت زنان ایرانی حضور در ورزشگاه‌ها نیست. چرا آن افراد تصور می‌کنند که پرشدن اوقات فراغت، اولویت مردم نیست؟ چرا فکر می‌کنند اگر ۱۰۰ هزار تومان به حقوق مردم اضافه شود، تمام مشکلات حل می‌شود؟ مردم تنها دغدغه‌شان پول نیست».

در ماه‌های اخیر اصلاح طلبان بار‌ها و بار‌ها مسئله حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای مسابقات مردان را مطرح کرده اند. حال سوال این است که جریانی که برای حضور زنان در ورزشگاه در جایگاه تماشاچی خود را به آب و آتش می‌زند و نگران نشاط و سلامت روح و روان و جسم زن ایرانی هستند با خود اندیشیده است که اولویت با کدام است؟ ورزش یا به تماشای ورزش نشستن؟! چقدر کار درست و درمان و اصولی برای رواج ورزش‌های همگانی، سالم و کم هزینه زنان انجام داده اند؟ آیا زنان مسلمان جامعه ما بیش از آنکه مشتاق حضور در ورزشگاه باشند به دنبال مکانی مناسب و استاندارد برای ورزش کردن نیستند؟

طرح تسهیل خروج زنان از کشور

طیبه سیاوشی طرح تسهیل خروج زنان از کشور بدون اذن خانواده که مسائل و پیچیدگی هایخود را با توجه به موضوعات فرهنگی و اجتماعی در کشورمان دارد، دنبال می‌کند. این موضوعی است که به طور سیاسی اصلاح طلبان به آن پرداختند و حتی برای آن هم فیلمی ساخته شده که روی پرده سینما‌ها هم ظاهر شد.

این عضو فراکسیون زنان مجلس گفت:

«پس از تغییر ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، درخواست بررسی طرح تسهیل خروج زنان از کشور در این کمیسیون را مطرح کردیم که خوشبختانه در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به تصویب رسید.»

به گفته وی، به موجب مصوبه کمیسیون امنیت، یک تبصره به بند سه ماده ۱۸ قانون گذرنامه اضافه خواهد شد که به موجب آن زنانی که می‌خواهند در همایش‌های علمی، فرهنگی، ورزشی و مانند آن‌ها شرکت کنند، در مواردی که شوهر به آن‌ها اجازه خروج نمی‌دهد، می‌توانند با اجازه مراجع ذیربط یا در غیر این صورت دادستانی از کشور خارج شوند.

سیاوشی در این باره گفت: قانون گذرنامه سال ۵۱ نوشته شده بود و با تحولات رخ داده در جامعه زنان تغییرات این حوزه در آن لحاظ نشده بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد