همه وعده‌های سرخرمن آخوندی

کد خبر: 888295

کارنامه کاری وزیر مستعفی راه و شهرسازی پُر است از وعده‌های متعدد بی سرانجام. وعده‌هایی که آزادراه افسانه‌ای، مسکن اجتماعی، نوسازی ناوگان هوایی و... تنها بخشی از آنهاست.

همه وعده‌های سرخرمن آخوندی

خبرگزاری تسنیم: کارنامه کاری وزیر مستعفی راه و شهرسازی پُر است از وعده‌های متعدد بی سرانجام. وعده‌هایی که آزادراه افسانه‌ای، مسکن اجتماعی، نوسازی ناوگان هوایی و... تنها بخشی از آنهاست.

حکایت‌های متفاوتی در خصوص چگونه "مثل" شدن «وعده سرخرمن» وجود دارد که روایت زیر یکی از آنهاست؛

«درویشی در مدح اربابی شعری سرود و با آب و تاب خواند. ارباب خوشحال شد و گفت: «فصل درو گندم بیا تا جایزه خوبی به تو بدهم» درویش از این وعده بسیار خوشحال شد. هنگام خرمن که شد درویش نزد ارباب رفت و وعده‌اش را یادآوری کرد، ارباب گفت: «آن روز تو یک چیزی گفتی که ما خوشمان اومد، من هم چیزی گفتم که تو خوشت بیاید، این عوض آن. اینکه امروز آمده‌ای و جایزه‌ای میخواهی انصافا تعجب آور است.» وعده ارباب انجام نشد و درویش دست خالی به خانه برگشت. از اینجا بود که "وعده سر خرمن دادن" معروف و ضرب المثل شد.»

در لغتنامه دهخدا هم که برخی وزرای سابق به آن علاقه‌مند هستند در باب معنی "وعده سر خرمن" آمده است؛ «وعده دور». بررسی کارنامه کاری عباس احمد آخوندی وزیر مستعفی راه و شهرسازی نشان می‌دهد که وی وعده‌های سرخرمن بسیاری را در حوزه‌های تحت مدیریت خود داده است.

-طرح مسکن اجتماعی شاید بارزترین آن‌ها باشد؛ وزیر سابق راه و شهرسازی چند ماه پیش از آن‌که به‌عنوان یکی از گزینه‌های وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم مطرح شود، با ادبیاتی نَرم طرح مسکن مهر را مورد انتقاد قرار داد. آخوندی زمانی که وزیر شد، بر شدت انتقادات خود افزود و طرح مذکور را تقریبا عامل نابسامانی‌ها مالی و پولی اقتصاد کشور عنوان کرد. وی همان سال ۹۲ اعلام کرد مسکن مهر متوقف شده و مسکن اجتماعی به جای آن اجرا می‌شود. طی سال‌های ۹۲، ۹۳، ۹۴، ۹۵، ۹۶ و ۹۷ تمام بدنه ستادی وزارت راه و شهرسازی از مدیران رده بالا گرفته تا مدیران رده میانی همواره بر اجرای طرح مسکن اجتماعی آنهم در «به‌زودی» تاکید می‌کردند. اما وزیر سابق راه و شهرسازی زمانی ساختمان دادمان را ترک کرد که هیچ خبری از اجرای طرح مذکور نشد. در واقع طرح مسکن اجتماعی روی کاغذ ماند و یکی از وعده‌های عباس آخوندی نیز محقق نشد.

-نوسازی ناوگان هوایی کشور یکی از مواردی بود که وزیر سابق راه و شهرسازی پروپاگاندای منحصربفردی را درباره آن عملیاتی کرد. طبق سخنان پُرشمار آخوندی که همواره به آن می‌بالید ناوگان هوایی ایرلاین ملی با ۲۰۰ فروند هواپیمای روز دنیا نوسازی می‌شد. در این راستا قرارداد‌های فاقد تضمین اجرایی لازم با شرکت‌های ایرباس، ATR و بوئینگ امضا شد، اما پس از حدود سه سال "شاهکار" خواندن امضای این قرارداد‌ها از سوی وزیر و برخی نزدیکانش، ۱۶ فروند هواپیما (۳ فروند ایرباس و ۱۱ فروند ATR) تحویل شد. یعنی ۸ درصد که بر خلاف وعده وزیر سابق و قائم مقامش تمام با پول نقد خریداری شد و هیچ خبری از فاینانس‌ها یاروپایی، چینی، روسی و ... مشد.

-لایروبی اروندرود هم جزو آن دسته از وعده‌های سرخرمن آخوندی محسوب می‌شود. وی دیماه سال ۹۳ در مراسم یادداشت تفاهم توسعه همکاری‌های ایران و عراق در حوزه حمل و نقل گفته بود: تصمیم گرفته‌ایم مقدمات اجرایی لایروبی اروند را طی دو هفته آینده (۲۴ دیماه ۹۳) اجرایی کنیم که در این صورت کشتی‌هایی با ظرفیت حدود ۱۲ هزار تن می‌توانند در اروندرود تردد کنند، در حال حاضر کشتی‌هایی با ظرفیت کمتر از ۵ هزار تن در اروند تردد می‌کنند. این در حالی بود که در سال ۹۴، ۹۵، ۹۶، ۹۷ هیچ اتفاقی هم در خصوص لایروبی اروند روی نداد.

آزادراه تهران-شمال یکی دیگر از وعده‌های آخوندی بود که قرار بود در پایان عمر دولت یازدهم به پایان برسد. وعده‌ای که پس از گذشت ۶۲ ماه از بیان آن هنوز محقق نشده است. پیشرفت فیزیکی دو منطقه ۲ و ۳ این پروژه نزدیک به صفر درصد است و برای اتمام منطقه یک آن نیز نمی‌توان زمان مشخصی متصور بود.

وزیر سابق راه و شهرسازی در ۶۲ ماه حضورش در ساختمان دادمان، بیش از آن‌که به دنبال اجرای وعده‌های خود باشد روی تخریب سازمان‌ها، ارگان‌ها و... متمرکز شده بود. وی در ۵ سال و چند ماه حملات متعددی به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان داشت و وجود آنرا ناشی از آموزه‌های سوسیالیستی و مارکسیستی دانست.

وی در هفته‌های اخیر با جدی شدن کنار گذاشته شدن از کابینه دولت موضوع FATF را به ترجیع‌بند سخنانش تبدیل کرد، موضوعی که اساسا هیچ ارتباطی به حوزه کاری وزیر مستعفی نداشت. آخوندی در این رهگذر شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و حتی رئیس‌جمهوری را مورد انتقاد شدید قرار داد. در مجموع وزیر مستعفی راه و شهرسازی نتوانست به هیچکدام از وعده‌های خود در حوزه حمل‌ونقل و مسکن جامه عمل بپوشاند.

از سوی دیگر به دلیل نبود برنامه مشخص (که احتمالا عمدی بوده) بازار مسکن به چنان آشفتگی دچار شده که در تاریخ این بخش کم سابقه است. حتی افزایش سرسام‌آور مسکن در دولت نهم و دهم که به پای اشفتگی امسال مسکن نمی‌رسد. نگاهی به گذشته نه چندان دور حضور وزیر مستعفی راه و شهرسازی در ساختمان دادمان یک کارنامه بسیار ضعیف کاری را نمایان می‌کند. قطعا با این کارنامه نمی‌توان آینده خوبی را به لحاظ مدیریت برای وی متصور شد و به نظر می‌رسد بهترین گزینه برای وزیر سابق بازگشت دوباره به دانشگاه باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین