واکنش بهشتی‌پور به ادعای یک نشریه آمریکایی

کد خبر: 888189

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: نمی‌توان بر اساس ادعای یک نشریه آمریکایی اجرای ساز و کار ویژه مالی اروپا برای تعامل با تهران را باقاطعیت رد کرد.

واکنش بهشتی‌پور به ادعای یک نشریه آمریکایی

باشگاه خبرنگاران جوان: کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: نمی‌توان بر اساس ادعای یک نشریه آمریکایی اجرای ساز و کار ویژه مالی اروپا برای تعامل با تهران را باقاطعیت رد کرد.

به دنبال نقض تعهد آمریکا و خروجش از برجام، اتحادیه اروپا قول داد که در قبال این اقدام آمریکا، به تعهداتش در خصوص حمایت از این توافقنامه و جمهوری اسلامی ایران عمل خواهد کرد و پیشنهاد ساز و کار ویژه مالی هم از جمله اقداماتی است که اتحادیه اروپا در این خصوص انجام داده است. این درحالی است که تاکنون انتقادات بسیاری درباره اعتماد به اتحادیه اروپا از سوی کارشناسان وارد شده است و در این میان انتشارمقاله‌ای در نشریه آمریکایی فایننشال تایمز مبنی بر بی‌تمایلی برخی از کشور‌های اروپایی برای اجرای این سازوکار ویژه مالی، بر این انتقادات دامن زده است.

حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با برخی اخبار مبنی بر بی‌تمایلی کشور‌های اروپایی برای میزبانی ساز و کار مالی ویژه با هدف تسهیل روابط مالی میان ایران و اتحادیه اروپا، گفت: اتحادیه اروپا تعهدی داده و مدعی شده است که این تعهدات را تا قبل از ۱۴ آبان اجرا خواهد کرد.

بهشتی‌پور با اشاره به خبری مبنی بر بی‌تمایلی کشور‌های اروپایی برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی در نشریه فایننشال تایمز که یک نشریه آمریکایی است، بیان کرد: نمی‌توان با قاطعیت ادعای نشریه آمریکایی فایننشال تایمز را تصدیق کرد، اما آلمان، فرانسه و ایتالیا با توجه به تعاملات اقتصادی که با ایران داشتند به دنبال اجرای ساز و کار ویژه مالی پیشنهادی از سوی اتحادیه اروپا هستند.

وی افزود: در مورد اینکه چه مانعی بر سر راه این سه کشور (آلمان، فرانسه و ایتالیا) وجود دارد، نمی‌توان اظهارنظر مشخصی داشت، باید منتظر ماند تا در آینده روشن شود که این ساز وکار مالی اجرا می‌شود یا خیر، اما این سه کشور پیش‌تر با قاطعیت اعلام کردند که با جمهوری اسلامی ایران همکاری خواهند کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره احتمال اجرایی نشدن ساز و کار ویژه مالی بیان کرد: به دو دلیل ساده احتمال این موضوع کم است؛ نخست اینکه منافع این سه کشور اقتضا می‌کند، بازار ایران از دست ندهند؛ چرا که این موضوع برای آن‌ها بسیار قابل توجه است. دلیل دوم اهمیت اجرای این ساز و کار ویژه مالی این است که آن‌ها نمی‌خواهند حرف آمریکا به کرسی بنشیند، اینکه آن‌ها بپذیرند که اروپا نمی‌تواند بدون آمریکا عمل کند، برای اتحادیه اروپا کسر شأن است.

وی تاکید کرد: دولت‌های اروپایی مایل هستند که به آمریکا نشان دهند، می‌توان بدون حضور ایالات متحده هم ساز و کار‌هایی را برای ایجاد ارتباط و ادامه همکاری با کشور‌ها فراهم کرد. اگر قرار باشد آمریکا برای اروپا در مورد اینکه با چه کشور‌هایی ارتباط داشته باشد یا نداشته باشد، تعیین تکلیف کند، به وجهه اروپایی‌ها در عرصه بین‌الملل آسیب می‌زند، ضمن اینکه برجام برای آن‌ها از نظر امنیتی هم بسیار حائز اهمیت است. با توجه به دلایل ذکر شده قاعدتا اتحادیه اروپا باید اجرای ساز و کار ویژه مالی را جدی‌تر پیگیری کند.

بهشتی‌پور در خصوص تلاش چین برای تاسیس بانکی جدید به منظور ادامه تبادلات مالی با ایران، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای معاملات مالی چین که چیزی بیش از ۵۰ میلیارد دلار است، این کشور با همراهی روسیه درصدد بود تا امکانات لازم اقتصادی را برای ادامه روابط مالی با کشورمان فراهم آورد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: روسیه و چین اعلام کرده بودند که اگر موضوع FATF حل شود می‌توانند در یک چارچوب مالی و کاری مشترک با ایران همکاری کنند؛ ولی اگر این مسئله حل نشود چین که خود یکی از اعضای FATF است نمی‌تواند با ایران مبادلات بانکی مستقل داشته باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در واقع ایران با همه امکاناتی که در دست دارد تلاش می‌کند تا بتواند سیاست ظالمانه‌ای را که ترامپ علیه ملت ایران در پیش گرفته، خنثی کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها