سجادی : ترامپ مرد جنگ نیست
فعال سیاسی مقیم آمریکا گفت: ترامپ یک تاجر است و به هیچ عنوان به دنبال جنگ با ایران نیست، بلکه میخواهد جنگ روانی ایجاد کند تا بتواند منافع آمریکا را به بهترین وجه جلب کند.
خبرگزاری فارس: داریوش سجادی فعال سیاسی مقیم آمریکا در نشست «آینده برجام و تحریمهای ۱۳ آبان آمریکا علیه ایران» که به همت معاونت سیاسی بسیج اساتید تهران برگزار شد، ضمن ارائه تحلیلی جامعهشناختی از وضعیت منطقه و جهان و حوادث سال ۸۸ و انعکاس رسانهای آن در جامعه آمریکا، گفت: بنظر من برجام در ادامه فتنه سال ۸۸ بود و تیم مذاکره کننده ما نتوانسته در فضای مذاکره، امتیازات و منافع ملی ما را جلب کنند.
وی گفت: ترامپ یک تاجر است و به هیچ عنوان بدنبال جنگ با ایران نیست، بلکه میخواهد جنگ روانی ایجاد کند تا بتواند منافع آمریکا را به بهترین وجه جلب کند.
سجادی اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم و با ورود آمریکا به عرصه نظام بین الملل این کشور رویکرد مشخصی را در رویارویی با نظامهایی که هژمونی این کشور را با چالش روبرو میکردند در پیش گرفت که از جمله این کشورها شوروی سوسیالیستی بود.
وی افزود: آمریکا در مقابل کشورهایی که هژمونی این کشور را با چالش روبرو میکنند رویکرد فرسایش اقتصادی و مترسک سازی را در پیش میگیرد.
سجادی گفت: این کشور تلاش میکند با تحریمهای فلج کننده اقتصادی بحرانهای معیشتی را به وجود بیاورد تا در بلندمدت بحران انگیزشی را در بدنه شهروندی نظامهای انقلابی به وجود بیاورد البته این کار را نیز با هدایت بودجههای کشورهای مورد نظر به سمت بودجه میلیتاریستی دنبال میکند به گونهای که توانستند بودجههای شوروی را در مسیر نظامیگری هدایت کنند.
وی اضافه کرد: آمریکا با هدایت بودجه کشورهای مورد نظر خود به سمت نظامیگری سعی میکند تا در بلند مدت بدنه شهروندی را زیر فشار مشکلات قرار دهد و این رویکرد موجب شد تا در نهایت زیرآب نظام مارکسیستی در شوروی زده شود.
سجادی ادامه داد: آمریکاییها با مترسک سازی و القای خطرهای منطقهای به نوعی در کشورها خوف و ترس ایجاد میکنند تا بهانه فروش سلاح و حضور خود در منطقه را به دست بیاورند، در رابطه با ایران هم سعی میکنند با القای خوف و ایران هراسی حضور خود را در منطقه توجیه کنند و از این طریق به فروش سلاحهای خود به اعراب بپردازند.
سجادی گفت: آمریکا با اعمال تحریمهای فلج کننده سعی میکند بحران انگیزشی را در ایران اپیدمی کند، فتنه ۸۸ و یا رانت ۸۸ بهترین فرصت را در اختیار آمریکا قرار داد تا ایران را به عنوان یک حکومت مرتجع و ترش رو به جهان معرفی کند.
وی تصریح کرد: برخی اتفاقات در فتنه ۸۸ به این موضوع دامن زد به گونهای که رسانههای آمریکایی بدون رعایت قانون ژورنالیسم طلایی اقدام به انعکاس تصاویر مربوط به صحنههای همراه با خشونت کردند و همین مسئله زمینه را برای اعمال تحریمهای فلج کننده اقتصادی توسط شورای امنیت سازمان ملل فراهم کرد.
وی گفت: آمریکاییها به پراگماتیستها یا عمل گراها در ایران که شاخص آنها مرحوم هاشمی رفسنجانی بود توجه ویژهای دارند و قصد داشتند با روی کارآمدن مرحوم هاشمی به اهداف خود برسند که با رد صلاحیت آقای هاشمی به این هدف نرسیدند.
وی با اشاره به پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: آمریکاییها به خوبی میدانستند که او ثقل سیاسی لازم را در برجام ندارد و به گونهای او در حد و اندازه هاشمی نیست.
سجادی گفت: برجام به اعتقاد من ادامه فتنه ۸۸ و در جهت تقویت پراگماتیستها بود، نکته عجیب این است که اصلاح طلبان از روی کار آمدن هیلاری کلینتون حمایت میکردند در حالی که او آماده یک مناقشه با ایران بود.
وی گفت: ترامپ مرد جنگ نیست بلکه او یک مرد بیزینس من است و اولدورم بولدورمهای او علیه ایران اصالت ندارد و در مورد تیم او هم این قضیه صدق میکند.
سجادی در ادامه تصریح کرد: مسئلهای که مورد بحث است مرعوبیت تیم مذاکره کننده ماست و اگر تدبیر رهبر انقلاب نبود این تیم نمیتوانست کاری از پیش ببرد.
وی در ادامه گفت: در ۱۳ آبان قرار نیست اتفاق خاصی رخ دهد چرا که آمریکا هر کاری که خواسته انجام داده است.
سچادی گفت: ترامپ محصول نظام حزبی آمریکا نیست، چون او در یک ساختار دیکتاتوری مختص به خودش رشد کرده از این رو ساختار سیاسی آمریکا را هم به هم ریخته است با این وجود اگر تیم ایران اعتماد به نفس لازم را داشته باشد میتواند او را مدیریت کند، اما من این اعتماد به نفس را نمیبینم.
دیدگاه تان را بنویسید