پروژه مشهد و وعده «یکی بزنی ده تا میخوری»
شواهد نشان میدهد هدف طرح رسانهای مشهد - تایلند نه ایران بلکه عراق بود.
مجله فارسپلاس: شواهد نشان میدهد هدف طرح رسانهای مشهد - تایلند نه ایران بلکه عراق بود. نتایج انتخابات عراق بعد از خرجهای سنگین عربستانیها و یارکشیهایی که کرده بودند و اتفاقات دیگری مانند عدم وحدت شیعیان، چندان به نفع جبهه مقاومت نشده بود و کفه کرسیهای مجلس به هیچ سمتی نمیچرخید. انتخابات عراق با گرهای روبهرو شده بود که هرکسی که آن را باز میکرد، برنده انتخابات عراق میشد.
پروژه مشهد، طرح آمریکا برای باز کردن گره به نفع آمریکا بود: ماجرا از انتشار خبر تحریف شدهای در توییتر یک روزنامه غربگرا آغاز شد. بعد از آن نوبت رسید به بی. بی. سی که معرف حضور است و سپس رسانه «توانا»، همانی که رئیسش در جمع آمریکاییها پیشنهاد کرد به ایران حمله نظامی شود به موضوع پروبال دادند.
این کار قرار بود احساسات مردم ایران را تحریک کند.
فازدوم طرح با اشغال کنسولگری ایران در بصره رقم خورد.
اینجوری ایرانیهایی که احساساتشان تحریک شده بود احتمالا کنسولگری عراق در مشهد را مورد تعرض قرار میدادند و فاز سوم عملیات به نتیجه میرسید.
در فاز چهارم، العبادی به عنوان مدافع مردم عراق، در مقابل ایرانیها میایستاد و اینگونه افکار عمومی به سمت العبادی گرایش مییافت.
اما چه شد؟ ایرانیها شعار دادند حبالحسین یجمعنا. عراقیها آمدند کنسولگری ایران در بصره را جارو کردند. مرتبش کردند. برای فرماندار بصره، یعنی منصوب العبادی حکم جلب صادر شد. کارمندان سفارت آمریکا که در اغتشاش بصره دست داشتند شناسایی شدند و عراقیها عکسشان را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند. مواضع العبادی درباره همراهی عراق با تحریم آمریکا علیه ایران با واکنش مردم عراق روبه رو شد و حتی از او در بصره استقبال نکردند و برایش هشتگ زدند #العبادی_لایمثلنا. در نهایت مرجعیت عراق ورود کرد و گره باز شد، اما نه آنطور که نماینده ویژه آمریکا در عراق انتظارش را داشت.
دومینوی پیروزی مقاومت آغاز شد: العبادی از رقابت کنار رفت. رئیس جمهور از کردهای طرفدار ایران و نخست وزیر جدید از یکی از اعضای سابق مجلس اعلا انتخاب شد؛ مجلس اعلایی که در ایران و در دهه ۶۰ تاسیس شده بود.
پروژه مشهد، مکری بود که به خود آمریکاییها برگشت.
اما آن ضربه اصلی هنوز مانده است. در عصر شبکههای اجتماعی، پیوند پیامهای رسانهای مجازی و اتفاقات در دنیای واقعی، افراد را حول شبکه جمع میکند. طرحی که از مشهد امامرضا (ع) شروع شد تازه به کربلای حسین (ع) رسیده است که «فقط حسین به آغوش هم رسانده چنین، برادران تنی را، عراق و ایران را». مانور شبکه مقاومت حول حسین عجب تماشایی خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید