نماینده مجلس: کودتای فرهنگی در حال وقوع است

کد خبر: 880766

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس، از انفعال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای انتقاد کرده و گفت: کودتای فرهنگی در کشور ما اتفاق افتاده است.

نماینده مجلس: کودتای فرهنگی در حال وقوع است

خبرگزاری مهر: رئیس کمیته فضای مجازی مجلس، از انفعال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای انتقاد کرده و گفت: کودتای فرهنگی در کشور ما اتفاق افتاده است.

در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر نماینده مشهد از سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستورکار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

این سوال درمورد ضعف نظارت و عملکرد ضعیف و شائبه‌دار بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و مدیرعامل آن بود.

در ابتدای این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سه بخش نظارت خود را گسترش داده است؛ بخش اول، نظارت بر بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی، بخش دوم نظارت بر نظام رده‌بندی سنی و بخش سوم نظارت بر مکان‌های بازی‌های رایانه‌ای است.

صالحی افزود: تاکنون ۱۴۰ واحد متخلف توسط بنیاد بازی‌های رایانه‌ای به نیروی انتظامی معرفی شده‌اند، ۷ هزار لینک متخلف بازی‌های رایانه‌ای نیز به مراجع قضایی معرفی شده اند، اما در فضا‌های مجازی و حقیقی تخلفاتی وجود دارد که نظارت بر آن‌ها سخت است.

وی با تأکید بر لزوم ترویج بازی‌های ایرانی تصریح کرد: این امر به اقتصاد و فرهنگ ما کمک می‌کند. با این نگاه مسیر رو به جلویی را در حوزه بازی‌های رایانه‌ای داخلی طی کرده ایم. در سال ۹۰ در جشنواره بازی‌های رایانه‌ای با ۹۴ بازی ارائه شد. در سال ۹۶ در این جشنواره ۱۹۰ بازی ارائه شد که نمایانگر روند رو به رشد حضور بازی‌های داخلی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد سهم بازار بازی‌های داخلی در گردش مالی کشور گفت: ۱۱ درصد بازار داخلی در سال ۹۴ توسط بازی‌های داخلی اداره شد و گردش مالی ۴۶۰ میلیارد تومانی را رقم زد.

صالحی افزود: در سال ۹۶ حدود ۱۴ درصد بازار کشور را بازی‌های داخلی برعهده گرفتند که ۹۲۰ میلیارد تومان گردش مالی داشته است، این امر نشان‌دهنده روند رو به رشد سهم بازی‌های داخلی از بازار بازی‌های رایانه‌ای است.

پژمان‌فر: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وظایف قانونی خود را رها کرده است/ کودتای فرهنگی در حال وقوع است

در ادامه حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی، درباره موضوع سوال گفت: تغییر رفتار‌های فرزندان ما بدون دلیل نیست؛ آن‌ها تحت تهاجم فرهنگ‌های بیگانه قرار دارند.

وی مهمترین وظیفه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را حمایت، نظارت بر گسترش فرآیند تولید، واردات، صادرات، تکثیر و توزیع بازی‌های رایانه‌ای خواند.

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس اظهار داشت: ۸۶ درصد بازار بازی‌های رایانه‌ای کشور در دست بازی‌های خارجی است.

پژمانفر با اشاره به تخلف صریح بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: این تخلفات موجب شده است شخصیت آخرالزمانی صهیونیست ها، ولنگاری و روابط جنسی، هم‌پیمانی با شیطان، قتل، حمله به اسلام و مظاهر اسلامی که از ویژگی‌های اصلی بازی‌های خارجی است، رواج یابد.

در ادامه صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی یادآور شد: از سال ۹۱ تا ۹۲ حدود ۱۴ درصد از بازار بازی‌های رایانه‌ای در اختیار بازی‌های داخلی قرار گرفته که این امر نشان دهنده تلاش بنیاد بازی‌های رایانه‌ای است. این بنیاد ۳۰۰ مورد را در قالب حمایتی و ۷۶ مورد را در قالب حضور در بازار‌های جهانی حمایت کرده است.

در ادامه پژمانفر درپاسخ به اظهارات وزیر گفت: متأسفانه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وظایف اصلی خود را کنار گذاشته و فقط نظام رده‌بندی سنی را اجرا می‌کند که البته این نظام نیز به صورت کامل اجرا نمی‌شود.

وی در تشریح این نظام گفت: میزان خشونت، ترسناک بودن، کلمات توهین آمیز، استفاده از مشروبات الکلی، قمار و همچنین اشاعه فضای یأس و ناامیدی در نظام رده‌بندی بازی‌های رایانه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد. در مورد یکی از بازی ها، بنده به این نظام مراجعه کردم و پرسشنامه را پر کردم. علیرغم این که این بازی همه این ویژگی‌ها را داشت، باز هم مجوز گرفت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: ۶۷ درصد جمعیتی که از بازی‌های رایانه‌ای استفاده می‌کنند زیر ۳۰ سال و اکثریت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۹ سال هستند.

نماینده مردم مشهد ادامه داد: اکثریت این جوانان برای بازی‌های رایانه‌ای از تلفن همراه استفاده می‌کنند؛ ۶۰ درصد این افراد زیر دیپلم هستند.

وی با بیان اینکه ۳۰ میلیون جوان و نوجوان ایرانی از این بازی‌ها استفاده می‌کنند، گفت: ۵۰ درصد این افراد رده‌بندی سنی برای استفاده از بازی‌ها را رعایت نمی‌کنند، اما بنیاد وظیفه قانونی خود را رها کرده و فقط به رده‌بندی سنی پرداخته است؛ به عنوان مثال از همکاران می‌خواهم پس از خروج از مجلس بازی GTA را ببینند. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بر فعالیت‌های مالی مشکوک و غیرشفاف این بازی‌ها اشاره دارد.

رئیس کمیته فضای مجازی مجلس تصریح کرد: علت رشد بازی‌های ایرانی نیز همسو شدن با بازی‌های خارجی بوده است. بازی‌های لوتی ها، قیصر، خروس جنگی و چاله میدان که در مراحل مختلف بازی به عنوان جایزه به بچه ها، پنجه بوکس، خنجر و قمه می‌دهد.

وی تصریح کرد: کودتای فرهنگی در کشور ما اتفاق افتاده است و شدیدترین هجمه‌ها به افکار فرزندان ما می‌شود.

در پایان پژمانفر اعلام کرد که از پاسخ‌های وزیر قانع نشده و پاسخ‌های صالحی به رأی نمایندگان گذاشته شد.

وکلای ملت نیز با ۸۰ رأی موافق، ۸۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشده اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین