دهقان: در شرایط جنگی نباید اطلاعات خود را دراختیار دشمن قرار دهیم

کد خبر: 879274

نماینده مردم طرقبه در مجلس گفت: ما نباید در شرایط جنگی اطلاعات خود را دراختیار دشمن قرار دهیم.

دهقان: در شرایط جنگی نباید اطلاعات خود را دراختیار دشمن قرار دهیم

خبرگزاری فارس: محمد دهقان نماینده مردم طرقبه، چناران و شاندیز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جهت بررسی لایحه که در مخالفت با تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) اظهار داشت: صحبت من با موافقین CFT است، از آن‌ها می‌پرسیم در شرایط جنگی ما باید اطلاعات خود را دراختیار دشمن قرار دهیم؟

وی افزود: عده‌ای می‌گویند بحث حزب‌الله در این میان مطرح ا. ست، اما باید به آن‌ها بگوییم تا جمهوری اسلامی نباشد حزب‌اللهی هم نخواهد بود و هدف دشمن هدف قرار دادن جمهوری اسلامی است.

دهقان ادامه داد: هدف دشمن این است که جمهوری اسلامی را در تنگنای اقتصادی قرار دهد و یکی از این همین راه‌ها تصویب CFT است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که ما ملزم به اجرای FATF شدیم، دلار از ۳ هزار و ۵۰۰ به ۱۹ هزار تومان افزایش یافت.

نماینده مردم طرقبه، چناران و شاندیز در مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: بخشی از کسانی که در تحریم هستند اجرای FATF تهدید شدند در واقع به نهاد‌های داخل کشور اعلام شد بانک‌ها دیگر نباید حسابی داشته باشند، در واقع برخی بانک‌ها را تهدید کرده بودند که اگر حساب خود را نبندند آن‌ها را تحریم خواهند کرد.

دهقان تصریح کرد: در شرایط جنگی باید تحریم‌ها را دور زد، طی دو سال است که الزامات FATF اجرا می‌شود و پس از آن اقتصاد کشور قفل شده است، قطعا با تصویب آن وضعیت اقتصادی کشور برطرف خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پنج سال طرح قصه برجام کشور را قفل کردید، گفتند با برجام بالامره تمام تحریم‌ها لغو شده و مشکلات اقتصادی لغو می‌شود، اما دیدیم چگونه شد.

وی افزود: FATF هم ۴۱ الزام برای کشور ایجاد کرد، اما در آن زمان وزیر اقتصاد وقت آن راامضا کرد و اکنون وزیر امور خارجه باید توضیح دهد ۳۷ مورد از مجموع الزامات در دولت تصویب شد و تنها سه مورد آن در مجلس به تصویب رسید، ما تاکنون ۴۰ الزام را قبول کردیم که ۳۷ مورد به عهده بوده است و ۳ مورد را هم مجلس تصویب کرده است.

نماینده مردم طرقبه، چناران و شاندیز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:‌دولتمردان باید بدانند مذاکره این نیست که هر چه طرف مقابل گفت: ما اجرا کنیم، مذاکره یعنی به معاون خزانه‌داری آمریکا بگوییم ما ۴۰ مورد از این الزامات را اجرا کرده و به تعهد خود پایبند بودیم. حال آن یک ماده را در صورت خروج از لیست سیاه اجرا خواهیم کرد.

دهقان بر همین اساس اضافه کرد: چرا اطلاعات غلط به مردم می‌دهید، کدام پیوستن، عده‌ای حرف از پیوستن کشور‌های دیگر به AFTF می‌زنند اصلا پیوستنی در کار نیست، هیچ کشوری به AFTF نپیوسته است.

نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از بحران‌های اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است، اظهار کرد: در شرایط جنگی نباید اطلاعات اقتصادی را در اختیار دشمن قرار دهیم؛ برخی صحبت از موضوع حزب‌الله، سپاه و ... می‌کنند که البته اهمیت دارد، اما مباحث فرعی است؛ اصل جمهوری اسلامی است.

وی افزود: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در جلسه‌ای واردات دلار را آزاد کرد و بر این اساس مشاهده شد که دلالان دلار‌های خریداری شده را عرضه کردند و قیمت ارز کاهش یافت از این رو با اجرای الزامات می‌خواهند کشور را در تنگنا قرار دهند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه اجرای الزمات FATF در داخل کشور سبب شده افرادی توسط آمریکا تحریم شوند، تصریح کرد: بر این اساس بانکی در داخل کشور حتی اجازه نداده این افراد حساب معمولی داشته باشند و به آن‌ها گفته شده در این صورت بانک هم تحریم خواهد شد؛ حتی یکی از بانک‌ها دستور‌العملی صادر کرده مبنی بر اینکه افراد مورد تحریم واقع شده از سوی آمریکا نمی‌توانند در این بانک حساب داشته باشند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شرایط جنگی باید تحریم را دور بزنیم نه اینکه هر چه گفتند عمل کنیم، گفت: مسئولان زمانی اعلام کردند با برجام به یکباره همه تحریم‌ها برطرف می‌شود، اما این مهم محقق نشد و صرفا کشور معطل ماند از این رو چنین اتفاقی نیز در مواجهه با الزامات FATF وجود خواهد داشت.

دهقان با اشاره به اینکه ۳۷ مورد از الزامات FATF توسط دولت اجرایی شده و ۳ مورد آن نیز در مجلس تصویب شده است، افزود: مذاکره این نیست که هر آنچه غربی‌ها گفتند اجرایی کنیم بلکه باید به آن‌ها گفته شود ۴۰ مورد از تعهدات اجرایی شده است لذا آیا تعهد می‌دهند با تصویب لایحه CFT کشورمان از لیست سیاه بیرون بیاید؟

نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پس از قبول ۴۱ تعهد تازه گام‌های بعدی و تعهدات جدید نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: نباید برای مذاکره افراد دست چندم اعزام شوند بلکه باید سطح دیپلماسی را افزایش داده و قوی‌تر باشیم.

وی با اشاره به اینکه دادن اطلاعات در جنگ اقتصادی به دشمنان خیانت محسوب می‌شود، تصریح کرد: بر این اساس تصویب لایحه مذکور با تدبیر منطبق نیست.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در سال ۹۴ قانون مرتبط با قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم تصویب شد، اما بر اساس یکی از الزامات چهل و یک گانه FATF خواسته شد تبصره‌ای از آن حذف شود، در این تبصره آمده بود: سازمان‌های آزادی بخش و گروه‌هایی که علیه نژادپرستی مبارزه می‌کنند از این قانون مستثنی هستند.

دهقان گفت: آن‌هایی که علیه اشغالگری اقدام می‌کنند تروریسم نیستند، اما بر اساس نکته مذکور دولت در سال ۹۵ تعهد کرد که تبصره مذکور را حذف کند که البته این مهم در جای دیگری ذکر شد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه عربستان عضو ناظر FATF است و چندی دیگر اسرائیل و سعودی به عضو دائم این مجموعه اضافه می‌شوند، گفت: بر این اساس آیا آن‌ها اجازه می‌دهند که از لیست سیاه خارج شویم؛ کسی تردید ندارد که عربستان در رأس تروریسم قرار دارد از این رو تأکید بر اینکه این لایحه به شفافیت کمک می‌کند ساده‌لوحی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها