بلاتکیفی ۶ پست کلیدی در دولت

کد خبر: 877832

دولت سخنگو ندارد، وزارتخانه‌های اقتصاد و کار بی‌وزیر هستند، در چین و هند هم سفیر نداریم؛ پست‌هایی که بلاتکلیف مانده‌اند و مشخص نیست رئیس‌جمهور تصمیمی برای این مسئولیت‌ها گرفته است یا خیر؟

بلاتکیفی ۶ پست کلیدی در دولت

خبرگزاری تسنیم: دولت سخنگو ندارد، وزارتخانه‌های اقتصاد و کار بی‌وزیر هستند، در چین و هند هم سفیر نداریم؛ پست‌هایی که بلاتکلیف مانده‌اند و مشخص نیست رئیس‌جمهور تصمیمی برای این مسئولیت‌ها گرفته است یا خیر؟

حدود ۱۰۱۰۴ ساعت از عمر دولت دوازدهم گذشت، یک‌سال و نیم تقریباً کابینه‌ای که از همان روز تحلیف رئیس‌جمهور که اعضایش به مجلس معرفی شد ناقص بود و این ناقصی نیز تاکنون ادامه داشته است. با این حال مشخص نیست چرا برخی از پست‌های کلیدی که برخی از آنان مستقیما توسط رئیس‌جمهور و برخی دیگر با مشورت وی انتخاب می‌شود خالی مانده است!

در حالی که دولت این روز‌ها مشغول تدوین بودجه سال آینده می‌شود، اما با این حال وزیر کار ندارد، وزیر اقتصاد هم ندارد. بعلاوه دولت از همان بدو شروع به کار خود معاون اجرایی هم نداشته و ندارد. معاون اجرایی که در سال ۹۷ نیز ردیف بودجه داشته و شاید رئیس سازمان و برنامه و بودجه باید مشخص کند معاونتی که معاون ندارد چگونه ردیف بودجه در اختیار گرفته است.

البته همه داستان دولت تنها همین پست‌های کلیدی درون کابینه نیست؛ بیرون کابینه نیز برخی مسئولیت‌ها بلاتکلیف مانده‌اند؛ دقیقا در روز‌هایی که در آستانه تحریم‌های ضدایرانی آمریکا هستیم و ایالات متحده هر روز مشتریان نفت ایران را به تحریم در صورت همکاری با جمهوری اسلامی ایران تهدید می‌کند، در دو کشور دوست و متحد که از قضا مشتریان نفت ایران به حساب می‌روند یعنی در چین و هند سفیر نداریم.

حالا در این گزارش توصیفی به آخرین وضعیت پست‌های دولتی بدون مسئول اشاره می‌کنیم:

**وزارت کارِ بدون وزیر

یکی از آن پُست‌هایی که بدون وزیر به سر می‌برد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که علی ربیعی وزیر آن، در تاریخ ۱۷ مرداد سال جاری استیضاح شد و نمایندگان مجلس با ۱۲۹ رأی مثبت با ابقای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سمت خود مخالفت کردند و او از این وزارت‌خانه رفت و ۱۲۹۶ ساعت است که این وزارت‌خانه وزیر ندارد.

«انوشیروان محسنی بندپی» سه روز بعد از برکنار شدن ربیعی، طی حکمی توسط رئیس‌جمهور به سرپرستی وزارت‌خانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی منصوب شد.

اسامی مختلفی برای وزارت کار در رسانه‌ها اعلام می‌شود، اما با این حال رئیس‌جمهور هیچ تصمیمی برای این وزارتخانه نگرفته است. این درحالی است که دولت این روز‌ها باید مشغول تدوین لایحه بودجه ۹۸ شود و هنوز مشخص نیست چه کسی بر مسند وزارت کار می‌نشیند.

**وزارت اقتصاد؛ بدون وزیر اقتصاد

وزارت اقتصاد و امور دارایی؛ دیگر وزارت‌خانه‌ای است که وزیر ندارد. مسعود کرباسیان در تاریخ ۴ شهریور ۹۷ توسط مجلس شورای اسلامی استیضاح شد و رای اعتماد نگرفت و نمایندگان مجلس با ۱۳۷ رأی مثبت با ابقای وزیر امور اقتصاد و دارایی در این وزارت‌خانه مخالفت کردند و او هم از این سمت برکنار شد و این وزارت‌خانه ۸۶۴ ساعت است که وزیر ندارد.

رئیس‌جمهور طی حکمی «سید رحمت الله اکرمی» را یک روز پس از رفتن کرباسیان از وزارت اقتصاد، به عنوان سرپرست این وزارت‌خانه منصوب کرد.

**رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس: رئیس جمهور باید پاسخگو باشد

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این باره با بیان اینکه از رئیس‌جمهور پذیرفته نیست باوجودی که حدود دو ماه از رفتن وزیر کار می‌گذرد هنوز وزیر جدید معرفی نشده است، تصریح کرد: وزیر اقتصاد نداریم، از استعفای وزیر صنعت صحبت می‌شود و با این وضعیت که نمی‌شود کشور را اداره کرد و رئیس‌جمهور باید پاسخگو باشد.

**۶۴ روز بدون سخنگو

از دیگر سمت‌هایی که در دولت دوازدهم بدون مسئول به سر می‌برد، پُست مهم سخنگویی دولت است. محمدباقر نوبخت ۵ سال این مسئولیت را بر عهده داشته است، او حالا رئیس سازمان برنامه و بودجه است و از آخرین نشست خبری او که ۹ مرداد ۹۷ برگزار شد هیچ فردی برای این مسئولیت انتخاب نشده است. برخی معتقد هستند که به خاطر برخی مشکلات اقتصادی هیچ کس حاضر نیست این وظیفه را بر عهده بگیرد و به همین دلیل رئیس‌جمهور تاکنون فردی را برای این جایگاه انتخاب نکرده است.

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران نیز روز گذشته اعلام کرد که اسحاق جهانگیری پیشنهاد رئیس‌جمهور برای سخنگویی دولت را نپذیرفته است.

حالا ۶۴ روز و به عبارتی ۱۵۳۶ ساعت از روز‌های بی‌سخنگوی دولت گذشته و همچنان رئیس‌جمهور فردی برای این سمت انتخاب نکرده است.

**رئیس‌جمهور؛ معاون اجرایی ندارد

معاونت اجرایی رئیس‌جمهور از دیگر بخش‌هایی که است که مسئول ندارد. محمد شریعتمداری که در تاریخ ۱۶ مهر ۹۲ به حکم رئیس‌جمهور به معاونت اجرایی منصوب شده بود در تاریخ ۷ شهریور ۹۶ به‌عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی شد و از آن روز تا حالا یعنی ۴۰۰ روز است که رئیس‌جمهور، معاون اجرایی ندارد و این در حالی است که در ردیف بودجه برای این معاونت در بودجه سال ۹۷ تخصیص داده شده است.

**عدم معرفی سفیر در چین و هند توسط دولت

تحریم‌های نهایی آمریکا در پیش است هرچند به گفته حجت‌الاسلام روحانی، آمریکا تحریم‌های اصلی خود را اعمال کرده است و چیز جدیدی برای ۱۳ آبان ندارد، اما به هر حال با اعمال رسمی تحریم‌ها، برخی کشور‌هایی که با این کشور تجارت مالی دارند ایران را در تحریم‌های خود قرار خواهند داد. اما در این بین چین و هند اعلام کرده‌اند که به مانند سابق به خرید نفت خود از ایران ادامه خواهند داد. اما موضوع مهم‌تر جایی است که می‌بینیم در این دو کشور سفیر نداریم و مشخصا وزارت خارجه تصمیم نهایی برای این مسئله نگرفته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد