حبیبی: مخالفت با FATF در راستای منافع ملی کشور است
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه مخالفت با پیوستن ایران به لایحه FATF در راستای منافع ملی کشور است، گفت: حمایت از مقاومت و منطقه مستقل از منافع ملی نیست.
خبرگزاری ایسنا: دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه مخالفت با پیوستن ایران به لایحه FATF در راستای منافع ملی کشور است، گفت: حمایت از مقاومت و منطقه مستقل از منافع ملی نیست.
محمد نبی حبیبی با بیان اینکه مخالف پیوستن ایران به لایحه FATF هستم اظهار کرد: غرب میخواهد به بهانه مبارزه با تروریسم از حضور و پشتیبانی ما از مقاومت در منطقه جلوگیری کند. ظاهر این لایحه مربوط به مقابله با تروریسم بوده و هدف آن دستیابی به یک توافق بینالمللی برای مبارزه با تروریسم است، اما کشورهای غربی دروغ میگویند که هدف آنها مبارزه با تروریسم است.
براساس گزارش میدل ایست مانیتور، کارگروه ویژه اقدام مالی، سازمانی بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ میلادی توسط کشورهای عضو گروه ۷ (آمریکا، انگلیس، ژاپن، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا) برای مبارزه با پولشویی تشکیل شد. امروزه هدف این کشور، متقاعد کردن کشورها به پایبندی به قوانین ضد پولشویی و حمایت مالی از تروریسم است.
حبیبی درباره کارگروه ویژه اقدام مالی گفت: آنها کاری با گروههای تروریستی که خودشان ایجاد میکنند یا به نفع آنها اقدامات تروریستی انجام میدهند، ندارند. مثلا داعش که روی همه تروریستهای تاریخ را سفید کرده است، مورد حمایت کامل آمریکا و کشورهای غربی است. آنها یک گروه مقاوم و دلسوز منطقه مثل حزب الله را جزء گروههای تروریستی حساب میکنند و ما هم در تغییر معیارهای آنها در تعریف تروریسم نمیتوانیم خیلی موثر باشیم. با قبول این لایحه ما دست خود را در منطقه میبندیم. آنها میخواهند به ما بقبولانند که حماس و حزب الله جز گروههای تروریستی هستند. باطن این لایحه همین مساله است.
در حال حاضر ۱۹۸ نهاد و کشور در بالاترین سطوح به اجرای کامل توصیههای این سازمان پایبند هستند. تنها ۲ کشور ایران و کره شمالی در فهرست کشورهای دارای ریسک برای نظام مالی بینالملل معرفی شدهاند. ایران تا ماه اکتبر مهلت دارد ۹ مورد ناتمام باقی مانده از تعهدات خود را انجام دهد و در غیر این صورت در فهرست سیاه و اقدامات متقابل قرار خواهد گرفت. هر چند که این کارگروه قدرتی برای تحریم کردن کشورها ندارد، اما اقدامات متقابل این گروه، قدرتی برابر تحریمهای شدید بینالمللی دارد.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره منافع FATF از جمله همکاری مالی و بانکی کشور با دنیا، خاطر نشان کرد: باید در تصمیمگیریها بر جمع جبری تصمیمات تکیه داشته باشیم. تصمیمات میتواند هم برای ما منافع داشته باشد هم مضرات. ما در موتلفه معتقدیم که جمع جبری فواید و ضررهای لایحه FATF برای ما منفی است و در این جمع جبری نتیجه منفی میگیریم. ما منکر برخی از فواید این لایحه نیستیم، ولی جمع جبری آن برای ما منفی است. اعتقاد ما این است که ضررهای FATF بیشتر از منافع ملی کشور است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه غرب به دنبال از میدان به در کردن هر نیروی مقاومی در منطقه است که با منافع آنها تضاد دارد، گفت: آنها این هدف را با چسباندن انگ تروریسم دنبال میکنند. ما اگر قرار باشد با تعاریف آنها از تروریسم، موافقت یا مخالفت کنیم قطعا ضرر میکنیم. ما تعاریفی درباره تروریسم داریم که غرب آن تعاریف را قبول ندارد و ما در این بین باید منافع ملی خود را در نظر بگیریم.
میدل ایست مانیتور ادامه میدهد که وقتی آمریکا ایران را تحریم کند، اتحادیه اروپا، چین و روسیه میتوانند در برابر این فشار ایستادگی کنند، اما در صورتی که FATF این کار را کند نه تنها کشورهای غربی، بلکه روسیه و چین نیز مجبور به توقف مبادلات با ایران خواهد بود. تبعات بعدی قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه میتواند شامل کنار گذاشته شدن بانکهای ایرانی از نظام مالی و سختتر شدن انتقال درآمدهای نفتی به کشور باشد.
حبیبی همچنین با اشاره به اینکه کمک گروههای مقاومت با نگاه به منافع ملی ماست تصریح کرد: اینگونه نیست که ما مستقل از منافع ملی خود به مقاومت کمک کنیم. اگر داعش به اهداف شیطانی خود میرسید اکنون کشورمان ناامن بود و ما به جای سوریه و عراق باید با آنها در شهرهای خود میجنگیدیم. بارها ثابت شده است که هدف از اقدامات در منطقه، ایران است، اما جنگ از عراق و سوریه شروع شده است. ما برای پیوستن به این لایحه باید در چارچوب منافع ملی خودمان تصمیم بگیریم نه چارچوبهایی که آمریکا و غرب برای ما در نظر دارد.
وی ادامه داد: آمریکا و غرب با ما هیچگاه همراهی نکرده است. آمریکا اول برجام را امضا کرد، اما از آن کنار رفت و هیچ تعهدی هم نسبت به امضای خود نداد. آمریکا در ۴۰ سال گذشته اگر به این نتیجه میرسید که با حمله نظامی میتواند مقاومت ایران را از بین ببرد، لحظهای درنگ نمیکرد. اگر در حال حاضر یعنی در مهر ۹۷ هم به این جمع بندی برسد که با برخورد نظامی میتواند مساله ایران را برای خود حل کند، هرگز تردیدی به خود راه نمیداد؛ بنابراین ما باید با تدبیر و مدیریت جهادی از ظرفیتهای داخلی خود استفاده کنیم و من معتقدم توان مقابله با این تهدیدات آمریکا را داریم.
دبیرکل موتلفه اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: سردمداران FATF هر کسی که میخواهد باشد، تعریفش از مقاومت و تروریسم با تعاریف ما متفاوت است. من کاری ندارم آنجا چه کشوری نفوذ دارد، ولی به هرحال تعاریف آنها با ما متفاوت است.
به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر بانک مرکزی چین، ایران و موسسات بانکی و مالی ایران را بدلیل عدم پایبندی به ترتیبات FATF در صدر فهرست کشورهای با خطر پذیری بسیار بالا قرار داده است.
دیدگاه تان را بنویسید