دهمرده: ورزش به کالای لوکس شده
نماینده مردم زابل گفت: ورزش به کالای لوکس تبدیل شده است و حتی یک نفر نمیتواند بدون هزینه ورزش کند.
باشگاه خبرنگاران: نماینده مردم زابل گفت: ورزش به کالای لوکس تبدیل شده است و حتی یک نفر نمیتواند بدون هزینه ورزش کند.
حبیب الله دهمرده نماینده زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۳ مهر) خطاب به وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: آقای وزیر! میدانید که مبحث ورزش در همه جای جهان بخش جداییناپذیری از جامعه و جزئی از زندگی روزمره انسانهاست و میتواند به عنوان یک مقوله فرهنگی و اجتماعی به ارتقاء سلامت عمومی و نشاط جامعه کمک کند.
وی افزود: ورزش میتواند بخشی از فرهنگ ملی ما را به جهانیان انتقال دهد و حتی به کارآمدی اقتصاد کشور نیز کمک کند، خوب میدانید که الفبای رونق ورزش کشور توسعه زیرساختها و اماکن ورزشی است و در حقیقت دسترسی آسان و ارزان آحاد مردم به ورزش سنگ بنای توسعه و ابعاد تربیتی است.
دهمرده تصریح کرد: آقای سلطانی فر! در حال حاضر ۵۶ درصد جمعیت کشور دارای اضافه وزن، ۲۵ درصد دچار چاقی هستند و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ۶۳ درصد از زنان ایرانی اضافه وزن داشته و ۳۱ درصد از آنها از چاقی مفرط رنج میبرند.
وی ادامه داد: چاقی معضل قرن ۲۱ است و در چنین شرایطی پرداختن به ورزش به عنوان اقدامی پیشگیرانه اهمیت دارد، اما امروز امکان ورزش برای همه آحاد مردم فراهم نیست، فضاهای ورزشی جهان بین ۲.۸ کیلومتر است، اما در جمهوری اسلامی ایران سهم وزارت ورزش و جوانان ۷ سانت فضای ورزشی سرپوشیده و ۷ سانتیمتر فضای روباز میرسد. یعنی بدون در نظر گرفتن زمینهای خاکی به ۳۴ دهم متر مربع میرسد.
دهمرده گفت: بطور کلی سرانه ورزشی ما از یک سوم جهان نیز کمتر است و از ۴۳۰۰ تا ۴۵۰۰ پروژه نیمه تمام که بین ۵۰ تا ۷۰ درصد آنها فیزیکی بوده و در مناطق محروم قرار دارد، نیمهکاره مانده و اگر به اتمام میرسید سرانه ورزش ما از یک سوم جهان نیز بیشتر میشد.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان بیان کرد: علیرغم کارهای بسیار موثر نظام جمهوری اسلامی در بخش ورزش اشکالات اساسی وجود دارد و متأسفانه در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، لرستان که میزان آلایندگی آنها چندین برابر حد مجاز است، امکان فعالیت در اماکن روباز وجود ندارد، اما در این استان سرانه ورزشی ۵۵ صدم متر مربع بوده که ۱۰ درصد آن سرپوشیده و ۴۵ صدم فضای روباز را به خود اختصاص میدهد.
دهمرده خاطرنشان کرد: سرانه روستایی به مراتب شرایط بدتری دارد و بیشتر سهم زمینهای ورزشی روستاها به زمینهای خاکی محدود میشود. آیا این امر مصداق بارز تبعیض و بیعدالتی در توزیع منابع کشور نیست؟ ۹۲ درصد از اماکن ورزشی سرپوشیده در مناطق شهری قرار دارد و تنها ۸ درصد سهم روستاییان است و هیچ متولی جز وزارت ورزش و جوانان نیز ندارد و در حال حاضر به ازای هر ۱۸ نفر روستایی یک زمین سرپوشیده و در سیستان و بلوچستان به ازای ۳۰۰ هزار نفر یک زمین سرپوشیده وجود دارد.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان افزود: به ازای هر ۵۰۰ فوتبالیست یک استادیوم وجود دارد، در ورزش کبدی که خواستگاه اصلی آن سیستان و بلوچستان است، در حالی که فقط یک خانه کبدی در این استان وجود دارد.
دهمرده خاطر نشان کرد: در رشته کریکت اگر یک صدم فوتبال سرمایهگذاری شود، میتوانیم عناوین بسیاری کسب کنیم، آقای وزیر آیا این امر استعدادکشی نیست؟ شما اسم آن را چه میگذارید؟ تاسف بارتر آنکه اکثر ادارات تربیت بدنی در سیستان و بلوچستان قادر به پرداخت پول آب و برق خود نیستند.
وی خطاب به وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: چرا در وضعیت کنونی اقتصاد کشور کاروان ۷۰۰ نفره به مسابقات اعزام کردهاید، یکی از ورزشکاران شما به مسابقات دیر رسید و از مسابقات جا ماند، افزود: روش انتخاب شما برای خبرنگاران اعزامی به مسابقات چگونه بوده است؟ چرا مدیریت هزینه نمیکنید و دلیل خود را در خصوص اعزام فلهای افراد به عنوان همراه ورزشکاران اعلام کنید.
دهمرده افزود: آقای سلطانی فر در انتخاب مربیان خارجی دقت کنید و از استعدادهای داخلی بیشتر استفاده نمایید، امکان دسترسی آحاد مردم به ورزشهای ارزان را فراهم کنید، متأسفانه از شما به عنوان وزیر ورزش فوتبال نام میبرند، توسعه ورزش همگانی وظیفه شما است، اما شما دستور دادید معاونت ورزش همگانی عزل شود.
نماینده مردم زابل بیان کرد: آقای سلطانی فر شما وزیر ورزش نقاط محروم، عشایری، روستایی و بانوان نیز هستید، ورود شما به جزئیات فوتبال باعث نارضایتی طرفداران شده و در ورزشگاهها علیه شما شعار میدهند، چرا نتوانستهاید از حق تیمهای فوتبال در میزبانی از تیمهای خارجی در امنترین کشور جهان دفاع کنید.
وی تاکید کرد: با هزار و ۴۴۱ میلیارد ریال سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده چه کردهاید و کجا هزینه شد، چرا مردم آن را لمس نمیکنند.
دهمرده تصریح کرد: امروز ورزش به کالای لوکس تبدیل شده است، چرا علیرغم تأکید اصل سوم قانون اساسی امروز حتی یک نفر نمیتواند بدون هزینه ورزش کند. مقرر شده بود امکان ورزش نیز مانند آموزش و پرورش به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید