ایران و روسیه تیم کارشناسی «مهار آمریکا» تشکیل دهند

کد خبر: 869992

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: موضوع مهار آمریکا از منظر مقام معظم رهبری به این دلیل حائز اهمیت است که ایران و روسیه قدرتی هستند که برای اولین بار ساز و کار‌های منطقه‌ای آن‌ها خارج از اراده آمریکایی‌ها به نتیجه رسیده است.

ایران و روسیه تیم کارشناسی «مهار آمریکا» تشکیل دهند

خبرگزاری میزان: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری درباره امکان مهار آمریکا گفت: نکته‌ای که مقام معظم رهبری در دیدار رئیس جمهور روسیه فرمودند، راهبرد امروز بسیاری از کشور‌ها در دنیا است.

وی افزود: البته باید گفت: کمتر کشوری این موضوع را به این صراحت مطرح می‌کند که باید آمریکا را مهار کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکایی‌ها در سال ۱۹۸۹ میلادی پایان رقابت‌های ابرقدرتی خودشان را ابلاغ داخلی و اعلام جهانی کردند، تاکید کرد: این مسئله تحت این عنوان اعلام شد که آمریکا هیچ رقیبی نخواهد داشت، اما مجموعه تحولات به گونه‌ای رقم خورد که آمریکایی‌ها روز به روز از آن اهدافشان؛ یعنی حفظ فاصله با کشور‌های دنیا، دور شدند و پیرو این شرایط پیش‌بینی شد تا در سال ۲۰۰۵ شاهد افول آمریکا خواهیم بود.

وی با بیان اینکه طبق این شرایط آمریکایی‌ها سیاست‌های مختلفی را در پیش گرفتند تا مانع از افول آمریکا شوند اظهار داشت: ترامپ برای اینکه این افول شکل نگیرد ساختارشکنانه عمل کرد؛ یعنی همه ساختار‌های حقوقی، امنیتی، مشارکت جویی و همکاری و به ویژه رفتار مسالمت آمیز را کنار گذاشت و معتقد بود که باید از ابزار‌های مختلف قدرت آمریکا، اعم از قدرت نظامی تا دلار استفاده کرد.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه نوع رفتار ساختارشکنانه ترامپ دوستان آمریکا را هم بی‌نصیب نگذاشت تأکید کرد: در این شرایط اشاره مقام معظم رهبری به این موضوع است که چنین رفتاری از سوی آمریکایی‌ها دنیا را ناامن‌تر کرده است و این رفتار باعث کشتار بسیاری از انسان‌های بیگناه خواهد شد و بسیاری از اهداف و آرمان‌های توسعه‌ای دنیا را که در قالب راهبرد مشارکت جویانه شکل گرفته بود را به نابودی بکشاند؛ بنابراین مقام معظم رهبری طبق این شرایط در دیدار پوتین موضوع مهار آمریکا را مطرح کردند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: موضوع مهار آمریکا از منظر مقام معظم رهبری به این دلیل حائز اهمیت است که ایران و روسیه قدرتی هستند که برای اولین بار ساز و کار‌های منطقه‌ای آن‌ها خارج از اراده آمریکایی‌ها به نتیجه رسیده است چرا که ما در بحران سوریه مشاهده کردیم آمریکا که در راس ۴۴ کشور دنیا سیاست‌هایی را در پیش گرفت که سیاست را به نفع آمریکایی‌ها در سوریه مستقر کند، دست آخر شکست خورد و این ایران و روسیه بودند که توانستند این سیاست‌ها را به نفع خود رقم بزنند.

وی بیان داشت: البته می‌توان گفت: بحران سوریه از معدود بحران‌های منطقه‌ای در دنیای امروز است که آمریکایی‌ها آغاز گر آن بودند، اما پایان آن را ایران و روس‌ها شکل دادند.

فلاحت پیشه با بیان اینکه پیروزی ایران و روسیه در بحران سوریه نشان داد که دنیا فقط با اراده آمریکا مدیریت نمی‌شود تصریح کرد: این مسئله نشان داد که اگر کشور‌ها با هم همکاری کنند می‌توانند آمریکا و سیاست‌های منفی آن را مهار کند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در گذشته بار‌ها موضوع همکاری‌های راهبردی را با مقامات چینی و روسی مطرح کرده بودند، تاکید کرد:، اما تنها کشوری که همکاری‌های راهبردی را با ایران شکل داد، روسیه بود.

وی افزود: در قضیه سوریه عملاً هم مولفه‌های قدرت ایران افزایش پیدا کرد و هم روسیه؛ با این حال روسیه در بحران کریمه دست برتر را نسبت به رقبای غربی اش داشت و در قضیه سوریه هم دست برتر را پیدا کرد البته خود روس‌ها هم می‌دانند که بدون ایفای نقش ایران نمی‌توانستند در چنین جایگاه و موقعیت سیاسی و دیپلماتیکی قرار بگیرند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: معتقدم اگر ایران و روسیه اراده‌ای برای مهار آمریکا داشته باشند باید فرمان مقام معظم رهبری را کارشناسی کنند و تیمی از کارشناسان در سطوح مختلف دولت ها، برای این امر شکل بگیرد تا از این طریق راهبرد‌های مهار آمریکا سامان دهی شود چرا که شرایط برای این امر فراهم است.

فلاحت پیشه بیان داشت: به میزانی که سیاست‌های قهر و فشار آمریکا در دنیا گسترش پیدا کند امکان یارگیری برای ایران و روسیه در جهت این هدف فراهم‌تر خواهد شد. به گزارش میزان، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی جمعه‌شب - ۱۶ شهریور - در دیدار آقای ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و هیئت همراه، ضمن اظهار امیدواری برای پُرثمر بودن نشست سه‌جانبه‌ی تهران، سخنان رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر لزوم گسترش هرچه بیشتر همکاری‌های دوجانبه را تأیید کردند و گفتند: همکاری ایران و روسیه در موضوع سوریه یک نمونه‌ی برجسته و یک تجربه‌ی بسیار خوب از همکاری دوجانبه است که به معنی واقعی کلمه، هم‌افزایی است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه همکاری‌های دوجانبه‌ی ایران و روسیه می‌تواند در مسائل جهانی نیز گسترش یابد، افزودند: یکی از مواردی که دو طرف می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، مهار آمریکا است، زیرا آمریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قضایای سوریه را یک نمونه‌ی موفق از مهار آمریکا برشمردند و خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها اکنون در سوریه شکست واقعی خورده‌اند و به اهداف خود نرسیدند.

ایشان با تشریح اهداف آمریکا در ابتدای قضایای سوریه به‌ویژه بعد از سرنگونی حکومت‌های وابسته به آمریکا در مصر و تونس گفتند: آمریکایی‌ها قصد داشتند با استفاده از شرایط به‌وجودآمده در آن زمان در کشور‌های عربی، ضربه‌ی وارده در مصر و تونس را در سوریه و با سرنگونی حکومت طرف‌دار مقاومت جبران کنند، اما اکنون کاملاً شکست خورده‌اند.

رهبر انقلاب اسلامی تحریم ایران، روسیه و ترکیه از جانب آمریکا را یک نقطه‌ی اشتراک بسیار قوی برای گسترش همکاری‌ها دانستند و افزودند: جمهوری اسلامی ایران و روسیه باید ضمن گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی، توافق‌های انجام‌گرفته در نشست تهران را با جدیت پیگیری کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بر انجام مبادلات و معاملات اقتصادی خارج از چارچوب دلار تأکید کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات آقای پوتین درخصوص برجام اشاره کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است، اما اروپایی‌ها به وظایف خود عمل نکرده‌اند و این قابل قبول نیست که ما به‌طور کامل به تعهدات خود در برجام عمل کنیم، اما آن‌ها تعهدات خود را انجام ندهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با خیرخواهانه خواندن دیدگاه رئیس‌جمهور روسیه درباره‌ی برجام، تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران درخصوص برجام موضعی را خواهد گرفت که به نفع منافع و عزت کشور و ملت باشد.

ایشان افزودند: اگرچه آمریکایی‌ها فعلاً درباره‌ی ایران، مسائل موشکی و مسائل منطقه را مطرح می‌کنند، اما مسئله‌ی آن‌ها با جمهوری اسلامی ایران فراتر از این مسائل است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها ۴۰ سال است که می‌خواهند ریشه‌ی جمهوری اسلامی ایران را بِکَنند، اما ما در این مدت، بیش از چهل برابر رشد کرده‌ایم که همین ایستادگی جمهوری اسلامی و موفقیت‌های آن، یک نمونه‌ی موفق دیگر از مهار آمریکا است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تأکید بر وجود زمینه برای نقش‌آفرینی سیاسی روسیه در دیگر مسائل منطقه، به شرایط اسف‌بار مردم یمن و کشتار آنان به‌وسیله‌ی سعودی‌ها اشاره کردند و افزودند: سعودی‌ها قطعاً در یمن به نتیجه نخواهند رسید و نخواهند توانست مردم مقاوم یمن را به زانو درآورند.

در این دیدار که آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، رئیس‌جمهور روسیه مذاکرات با همتای ایرانی خود درخصوص مسائل دوجانبه و مسئله‌ی سوریه را پُربار و بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: ما در این مذاکرات بر گسترش روابط دوجانبه در همه‌ی زمینه‌ها به‌ویژه همکاری‌های اقتصادی و تجاری تأکید کردیم.

آقای پوتین افزود: در بخش انرژی، پیشنهاد احداث پروژه‌ی جدید نیروگاه هسته‌ای و نیروگاه‌های با ظرفیتِ کم را مطرح کردیم و برقی‌سازی خطوط راه‌آهن و افزایش فروش نفت ایران را مورد بررسی قرار دادیم.

رئیس‌جمهور روسیه، ظرفیت‌ها و امکانات موجود برای توسعه‌ی روابط دو کشور را بسیار بیشتر از سطح کنونی همکاری‌ها دانست و با اشاره به مانع‌تراشی آمریکا در این زمینه با توسل به روش‌های مختلف از جمله تبادلات مالی، گفت: آمریکایی‌ها با ایجاد محدودیت در تبادلات مالی در حال انجام یک اشتباه راهبردی هستند، زیرا به قیمت یک موفقیت سیاسی و کوتاه‌مدت، موجب سلب اعتماد از دلار در فضای جهانی و تضعیف آن خواهند شد.

رئیس‌جمهور روسیه، مسئله‌ی برجام را محور بعدی مذاکرات دوجانبه با رئیس‌جمهور ایران خواند و با ابراز تأسف از پایبند نبودن برخی طرف‌های مقابل ایران در برجام به تعهداتشان، گفت: آمریکایی‌ها با اقدامات نابجا، شرایط را خراب کرده‌اند و اروپایی‌ها نیز به‌دلیل وابستگی به آمریکا، در عمل تابع آن‌ها هستند، اگرچه اعلام می‌کنند به‌دنبال راه‌هایی برای حفظ برجام نیز هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها