خرازی: ایران تازمانی که آمریکا قلدری کند مذاکره نخواهد کرد

کد خبر: 869869

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: ایران تا زمانی که آمریکا از تهدید و قلدری دست برندارد، آمادگی شروع هیچگونه مذاکره‌ای با واشنگتن را ندارد.

خرازی: ایران تازمانی که آمریکا قلدری کند مذاکره نخواهد کرد

باشگاه خبرنگاران جوان: سیدکمال خرازی که به دعوت وزارت بین‌الملل حزب کمونیست چین به پکن سفر کرده، در نخستین روز سفر کاری خود، در دانشگاه مطالعات بین‌الملل پکن، عنوان کرد:حدود ۴۰ سال پیش نظام سیاسی ایران با اراده اکثریت مردم ایران و در یک انقلاب شکوهمند از نظامی شاهنشاهی و تابع غرب بویژه ایالات متحده آمریکا و انگلستان به نظامی مردمی و انقلابی تغییر یافت. از آن به بعد کشور ما سیاست خارجی مستقلی را که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعریف و تأکید شده است اتخاذ کرده است.

وی ادامه داد: سیاست خارجی مستقل بدین معناست که کشور هیچگونه وابستگی به قدرت‌های جهانی نداشته باشد، ضمن آنکه با کشور‌های غیر سلطه‌گر و مستقل، به ویژه کشور‌های اسلامی و همسایگان روابط صمیمی برقرار سازد. در همین راستا در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حمایت از کشور‌های تحت ظلم نیز تأکید شده است. البته، کشور ما به خاطر حفظ سیاست مستقل خود در طول ۴۰ سال گذشته هزینه‌های سنگینی از جمله جنگ و تحریم‌های سنگین اقتصادی را متحمل شده است.

خرازی خاطرنشان کرد: در طول یک دهه اخیر تحولات مهمی در جهان رخ داده که هر کدام مستقیماً بر جمهوری اسلامی ایران و به ویژه سیاست‌های داخلی و خارجی آن تأثیر داشته است، به طوری که مجبور شده است از خود در برابرآن تحولات واکنش نشان دهد. این تحولات و یا رخداد‌های مهم عبارتند از: انقلاب‌های عربی که از تونس آغاز شد، گسترش تروریسم تکفیری در منطقه و حمایت بعضی کشور‌های منطقه از آن، توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با ۱+۵ و بالاخره روی کار آمدن ترامپ و خروج آمریکا از توافق هسته‌ای.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بی سابقه خواندن وقایع کشور‌های عربی در طول کمتر از یک دهه اخیر گفت:هیچ یک از اندیشمندان سیاسی چنین اتفاق زودرسی را پیش بینی نمی‌کردند. هرچند که جرقه این رخداد با خودکشی یک پرتقال‌فروش تونسی که از ظلم نیرو‌های امنیتی به ستوه آمده بود زده شد، ولی واقعیت این است که به خاطر سیاست‌های ظالمانه و غیرمردمی رژیم‌های خودکامه و فاسد کشور‌های عربی این آتش شعله ور شد. در قبال این تحولات عظیم عربی، جمهوری اسلامی ایران سیاست خود را براساس دو اصل پایه گذاری کرد، احترام به خواسته مردم کشور‌هایی که در آن‌ها انقلاب رخ می‌داد و دیگری مخالفت با مداخله دیگر کشور‌ها و بویژه قدرت‌های بزرگ، در امور داخلی آنها. به همین جهت بود که ایران ضمن همراهی با مردم تونس، مصر، یمن و بحرین، با دخالت آمریکا و بعضی از کشور‌های اروپایی و منطقه‌ای در سقوط نظام قذافی در لیبی مخالفت کرد. همچنین دربرابر دخالت کشور‌های ثروتمند عرب منطقه در سوریه و حمایت آن‌ها از گروه‌های تروریستی به منظور تغییر نظام حاکم بر سوریه مقاومت کرد.

وی افزود: حضور ما در سوریه به دو دلیل انجام شده یکی آنکه بحران سوریه از پیش توسط کشور‌های خارجی طراحی شده بود، به طوری که ظرف مدت کوتاهی انواع گروه‌های تروریستی با کمک مالی و تسلیحاتی آن کشور‌ها با هدف اسقاط نظام سوری تشکیل شد. مقامات غربی و بویژه آمریکایی از همان ابتدای بحران اعلام کردند که اسقاط نظام سوری را با هدف ضربه زدن به ایران دنبال می‌کنند و در عمل هم می‌رفت که گروه‌های تروریستی در پشت مرز‌های ما مستقر شوند. دوم آنکه دولت سوریه برای مبارزه با گروه‌های تروریستی و تأمین ثبات و امنیت کشورش از ما کمک خواست و ایران برای حفظ وضع موجود و ثبات منطقه به کمک آن دولت شتافت. در عراق هم ایران به کمک دولت و مردم این کشور شتافت و از سقوط قریب الوقوع بغداد به دست داعش جلوگیری کرد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گسترش تروریسم در سال‌های اخیر را یکی از مشکلاتی دانست که همواره ایران را تهدید کرده است و تاکید کرد: سال‌ها بود که گروه‌های تروریستی در افغانستان حضور داشتند و ایران از حضور آن‌ها چه در قالب اقدامات تروریستی و چه تولید و انتقال مواد مخدر آسیب می‌دید، ولی با انقلاب‌های عربی و تحولاتی که در خاورمیانه انجام شد، ناگهان گروه‌های تروریستی قدرتمندی در غرب ایران در دو کشور عراق و سوریه تحت عناوین مختلف، از جمله داعش، شکل گرفتند که علاوه بر به خطر انداختن حاکمیت ملی کشور‌های فوق الذکر به شدت مرز‌های غربی کشور ما را تهدید می‌کردند، به طوری که حتی توانستند به داخل کشور نفوذ و از جمله در پارلمان ایران دست به اقدامات تروریستی و کشتار مردم بی گناه بزنند. متأسفانه براساس شواهد موجود، از جمله اعترافات مقامات آمریکایی، ایالات متحده آمریکا و بعضی از کشور‌های منطقه از جمله عربستان، قطر، امارات و ترکیه با حمایت‌های مالی و تسلیحاتی و اطلاعاتی خود در شکل دهی و گسترش گروه‌های تروریستی مزبور نقش داشته‌اند.

وی گفت: به نظر می‌رسد سازماندهی و حمایت از گروه‌های تروریستی مانند داعش، راهکار آمریکا و بعضی از کشور‌های ثروتمند منطقه برای ضربه زدن به کشور‌های غیرهمگام با آنهاست. ۱۷ سال حضور مستمر ماشین جنگی ایالات متحده آمریکا در افغانستان نه تنها موجب از بین رفتن سازمان‌های تروریستی نشده است، بلکه امروز در شرایطی قرار داریم که تروریست‌ها علاوه بر حضور در روستا‌ها به شدت شهر‌های مهم افغانستان را نا امن کرده و حتی به تصرف خود در می‌آورند، زیرا برای ایالات متحده آمریکا ثبات افغانستان در اولویت قرار ندارد، بلکه آن‌ها به بهانه وجود گروه‌های تروریستی در افغانستان قصد دارند برای همیشه در این کشور حضور داشته، علیه کشور‌هایی همچون روسیه، چین، ایران، پاکستان و آسیای مرکزی اقدامات مداخله‌گرانه خود را ادامه دهند. بدون شک آمریکا پدیدآورنده ثبات و امنیت در افغانستان نخواهد بود، بلکه این همسایگان منطقه‌ای افغانستان هستند که باید با تشریک مساعی خود امنیت را به افغانستان بازگردانند. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان کمک به بازگشت ثبات به این کشور، از طریق تشریک مساعی و هماهنگی با کشور‌های حوزه پیرامونی افغانستان است.

خرازی خاطرنشان کرد:موضوع هسته‌ای ایران و توافقی که با ۱+۵ صورت گرفت از جمله مسائل دیگری است که در سیاست خارجی ایران اهمیت دارد و بر زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشورمان تأثیر گذار است. ما برای نشان دادن حسن نیت خود با ۱+۵ که آمریکا ابتکار آنرا بر عهده داشت به مذاکره نشستیم. مذاکرات ۲ ساله‌ای که در نهایت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ختم شد. براساس بیانیه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران تاکنون بر تعهدات خود وفادار مانده است، هرچند که طرف غربی از ابتدا به درستی به تعهدات خود عمل نکرد و گشایش قابل توجهی در اقتصاد ایران انجام نشد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی عنوان کرد: برجام با تغییر رییس جمهور آمریکا و حاکم شدن گروهی تندرو در کاخ سفید مورد تعرض مستقیم ترامپ قرار گرفت و به دستور او ایالات متحده آمریکا از آن خارج شد. نه تنها آمریکا از توافق خارج شد بلکه با تصویب و اعمال تحریم‌های ثانویه و تعیین ضرب الاجل کشور‌های دیگر را مجبور می‌کند در اعمال فشار بر ایران به آمریکا بپیوندند. این زورگویی و عمل غیرقانونی آمریکا که هدفش ضربه زدن به مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران است به هیچ وجه قابل تحمل نیست و ایران تمام تلاش خود را خواهد کرد تا با کمک دوستان خود با آن مقابله کند. خوشبختانه بجز معدود کشور‌های وابسته به آمریکا اغلب کشور‌ها با این سیاست ضد ایرانی مخالفت خود را اعلام داشته اند، ولی آمریکا با زور و قلدری و تهدید اهداف خود را همچنان دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه هدف ایالات متحده آمریکا از این فشار‌ها تغییر نظام جمهوری اسلامی در ایران است، تا زمانی که تغییری در اهداف آمریکا دیده نشود و این رژیم دست از تهدید و قلدری علیه مردم و نظام ایران برندارد، ایران آمادگی شروع هیچگونه مذاکره‌ای را با آمریکا ندارد و به مقاومت خود ادامه خواهد داد. ما مطمئن هستیم که با مقاومت مردم ایران و کمک کشور‌های دوست در مقاومت خود علیه این تهدیدات موفق خواهیم شد.

خرازی بابیان اینکه آنچه امروز ترامپ در مورد ایران دنبال می‌کند به نحوی دیگر در سایر مناطق جغرافیایی دنیا از سوی آن‌ها پیگیری می‌شود، افزود: هدف آمریکا در استراتژی جدید خود بازگرداندن قدرت از دست رفته واشنگتن و تبدیل این کشور به قدرتی منحصر بفرد در چارچوب شکل‌گیری نظام تک قطبی جهان است.

وی گفت: واشنگتن ایران، چین، روسیه و حتی متحدین اروپایی خود را خطری برای قدرت جهانی ایالات متحده آمریکا تلقی می‌کنند، بنابراین از نظر آن‌ها فعالیت‌های سیاسی، نظامی و نفوذ منطقه‌ای کشور‌های دیگر نباید مانع هژمونی ایالات متحده آمریکا در جهان شود. سیاست ما این است که هرچه بیشتر علیه این سیاست آمریکا با دیگر کشور‌های جهان، بویژه روسیه، چین، هند و اروپا همکاری نزدیک داشته باشیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها