در پشت پرده حوادث بصره چه میگذرد؟
پس از شکست داعش در عراق و اعلام پاکسازی این کشور، محور غربی – عربی – عبری با طراحی سناریویی به دنبال ایجاد تنش در روابط تهران و بغداد است.
سرویس سیاسی فردا: پس از شکست داعش در عراق و اعلام پاکسازی این کشور، محور غربی - عربی - عبری با طراحی سناریویی به دنبال ایجاد تنش در روابط تهران و بغداد است.
این سناریو با برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و ناکامی ائتلاف نصر به رهبری حیدرالعبادی که به نوعی باعث شکست برنامه ریزیهای انجام شده برای عراق پساداعش بود، شدت پیدا کرد.
اعلام تبعیت عراق از تحریمهای آمریکا علیه ایران و سپس برکناری فالح فیاض، رئیس حشدالشعبی از جمله اقداماتی بود که نخست وزیر فعلی عراق - حیدرالعبادی - در چارچوب سناریو طراحی شده اجرایی کرد.
در همین راستا، عملیات روانی رسانهای مشترک در عراق با محوریت " القاء مداخله ایران در امور داخلی عراق" با هدف ایجاد حس بدبینی و بی اعتمادی به جمهوری اسلامی ایران در دستورکار قرار گرفت.
این پایان ماجرا نبود، برای عملیاتی کردن این سناریو، جریان رسانهای با برخی عوامل نفوذی محور " تخریب وجهه عراقیها در ایران" را دنبال کردند. انتشار اخباری درباره اقدامات فسادآمیز عراقیها در ایران که برخی رسانههای خارجی از آن به عنوان "توریسم جنسی" نام بردند، تلاشی برای عملیاتی کردن محور مورد اشاره بود.
آنچه مشخص است جریان مخالف محور مقاومت تلاش میکند در مرحله پساداعش و در آستانه شکل گیری ثبات سیاسی و امنیتی در عراق، هزینه پیوند سیاسی و امنیتی میان کشورهای حاضر در این جبهه را به شدت بالا ببرد. اتفاقات دیشب در بصره که منجر به تعرض و آتش زدن کنسولگری ایران در این شهر شد و شکل گیری تظاهرات اعتراضی در آبادان که با شعارهای تند خواستار خروج عراقیها بودند، شاهد این مدعاست.
فارغ از تلاش محور غربی - عربی - عبری برای ایجاد حس بدبینی در میان ایرانیها نسبت به مردم و حاکمیت عراق، که عمدتا از طریق عملیات رسانهای شکل میگیرد، این سناریو به دنبال کم رنگ کردن حضور نیروهای مقاومت به طور مشخص حشدالشعبی در دولت آینده (هدف کوتاه مدت) و سپس ساختار سیاسی و نظامی عراق (هدف بلندمدت) است.
با فهم درست این اهداف چرایی شکل گیری و تشدید این اعتراضات در بصره به عنوان خاستگاه اصلی حشدالشعبی به راحتی قابل درک است. این جریان تلاش میکند با تحریک گروههای مقاومت در عراق ضمن بی ثبات کردن عراق -، چون تحقق اهداف مدنظر جریان ضدمحور مقاومت در عراق با بی ثبات کردن این کشور میسور خواهد شد -، با واکنشهای احتمالی که حشدالشعبی به این اقدامات انجام میدهند، گام بعدی خود را به صورت گسترده با کمک با ابزار رسانهای با محور " خشونت طلب نشان دادن گروههای مقاومت در عراق" دنبال نماید.
"ناامن سازی" عراق ازطریق پیاده کردن گامهای مورد اشاره این سناریو میتواند در یک ماه آینده با توجه به اینکه حماسه بزرگ اربعین به عنوان نمونه بارز وحدت در میان مردم ایران و عراق در پیش است، شدت پیدا کند.
لزوم در پیش گرفتن سیاست مدبرانه و هوشمندانه از سوی ایران و گروههای فعال محور مقاومت با محوریت حشدالشعبی و پرهیز از اقدامات شتابزده و عجولانه - آنچه طراحان این سناریو به دنبال آن هستند - میتواند فتنه طراحی شده را خنثی نماید.
دیدگاه تان را بنویسید