تذکر به وزارت خارجه درباره رایزنی اقتصادی

کد خبر: 868597

سفیر اسبق ایران در چین گفت: معاون اقتصادی وزارت خارجه ما تخصصی در امور اقتصادی ندارد و نباید کارشناس سیاسی را برای رایزنی اقتصادی به خارج از کشور بفرستد.

تذکر به وزارت خارجه درباره رایزنی اقتصادی

خبرگزاری مهر: جواد منصوری سفیر اسبق ایران در چین در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه در قالب دیپلماسی اقتصادی به منظور تسهیل شرایط اقتصادی در کشور با افزایش سطح تجارت خارجی، اظهارداشت: فعالیت‌های اقتصادی برون مرزی هم به مثابه اقدامات سیاسی در خارج از کشور ابزار‌ها و دانش خاص خودش را می‌طلبد، بنابراین نمی‌توان تنها با امکانات وزارت خارجه به تمامی اهداف اقتصادی برون مرزی دست یافت.

وی گفت: کشور‌هایی که تصمیم گرفتند موفقیتی را در زمینه تجارت خارجی داشته باشند، وزارت امور خارجه خود را در امور سیاسی و اقتصادی در خارج از کشور فعال کردند، ولی دیپلماسی اقتصادی نیاز به تربیت نیرو‌های متخصصی برای توسعه مناسبات اقتصادی کشور با جهان خارج دارد. اما این جا باید گفت: متاسفانه علی رغم اینکه بار‌ها از ابتدای انقلاب تا کنون به این موضوع تاکید شده، ولی توجه چندانی را شاهد نیسیتم و برخی بدون در نظر گرفتن این نکته گسترش و توسعه مناسبات اقتصادی در خارج از کشور را از وزارت امور خارجه انتظار دارند که این یک اشتباه بزرگ است.

منصوری افزود: تا زمانی که این انتظار اشتباه بر طرف نشود، ما نمی‌توانیم توقع تحول بزرگی را در این حوزه داشته باشیم، امروز حجم مبادلات ما به هر میزانی که است به مقدار زیادی به تنظیم روابط طرف‌های خارجی با ما بر می‌گردد تا اینکه به تنظیم رابطه ما با آن‌ها صورت گرفته باشد.

سفیر اسبق ایران در چین تصریح کرد: به عبارت دیگر اگر کشوری با ما یک میلیارد دلار تبادل دارد، دقیقا آن کالا‌ها و خدماتی را که می‌خواهد از ما می‌گیرد و آنچه را هم که مدنظر دارد به کشور ما صادر می‌کند. اینطور نیست که ما بر اساس برنامه‌ای تنظیم کرده باشیم که چه چیزی بخریم یا بفروشیم.

وی ادامه داد: اگر شما به سفارت خانه‌های خارجی در تهران مراجعه کنید می‌بینید که بخش اقتصادی کاملاً مجزایی دارند که در آنجا کارشناسان اقتصادی ویژه‌ای فعال هستند، نمایشگاه و تبلیغات مناسب جهت بازاریابی کالا‌ها و خدمات خود دارند و به همین دلیل از یک فضای کاملا متفاوت با دیگر بخش‌های سفارت خانه برخوردار است.

منصوری بیان کرد: باید گفت که همه بخش‌های اقتصادی سفارت خانه هم در ساختمان خود آن سفارت خانه نیست، به جهت تردد آسان مردم و ارتباط گیری راحت‌تر آن‌ها با کارشناسان اقتصادی بخشی از این فعالیت‌ها خارج از سفارت خانه‌ها انجام می‌شود. شما در سطح تهران ده‌ها ساختمان تحت عنوان رایزنی اقتصادی بخش سفارت فلان کشور خارجی را می‌بینید، علاوه بر این اخیراً بخش کنسولی را هم بعضا به بیرون از سفارت خانه‌ها منتقل می‌کنند.

سفیر اسبق ایران در چین با بیان اینکه وزارت امور خارجه نباید کارشناس سیاسی را برای رایزنی اقتصادی به خارج از کشور بفرستد، تصریح کرد: حتی معاون وزیر امور خارجه ما هم متخصص امور اقتصادی نیست، بنابراین به نظر من معاونت دیپلماسی اقتصادی نمی‌تواند در گسترش مبادلات تجاری ما با دنیا نقشی داشته باشد و صرفا می‌تواند برنامه‌ای که دیگران برای مناسبات اقتصادی با ایران دارند را تنظیم کند.

وی گفت: ما کالا‌های بسیار خوب و زیادی را داریم که در دنیا مشتری دارد، ولی نه می‌دانیم که چگونه باید آن‌ها را عرضه کنیم و کسی را هم نداریم که آن‌ها را به کشور‌های مناسب عرضه کند، اگر طرف‌های خارجی از ما خرید کنند آن میزان خرید آن‌ها به عنوان صادرات برای ما به حساب می‌آید و اگر اینطور نشود ما صادراتی را نخواهیم داشت.

منصوری ادامه داد: آنچه در خصوص گسترش مبادلات تجاری ما با کشور‌های دیگر گفته می‌شود اکثرا غیر واقع بینانه است، شما ببینید کشور‌هایی که ظرفیت اقتصادی آن‌ها کمتر از ما هست، حجم تجارت خارجی آن‌ها امروز چند برابر ما است. این کشور‌ها در سطح جهان حضور دارند و متخصصین آن‌ها با همتایان خود در دیگر کشور‌ها ارتباط و گفتگو دارند.

سفیر اسبق ایران در چین بیان کرد: ما در اتاق بازرگانی چند نفر کارشناس داریم که بتواند در سفر‌های خارجی با تجار، سرمایه داران و افراد تاثیرگذار اقتصادی آن کشور ارتباط برقرار کند؟ به همین دلیل است که مبادلات تجاری ما در حداقل خودش باقی می‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: ما اگر بخواهیم از وابستگی به نفت خارج شویم باید بخش‌های مختلف اقتصادی کشور چه خصوصی و چه دولتی با اصول اقتصاد بین الملل آشنا باشند و به زبان‌های رایج در دنیا تسلط داشته باشند. تجار، سرمایه داران و افراد تاثیرگذار ما در اقتصاد باید با طرف‌های خارجی مستقیم ارتباط بگیرند و کالا‌ها و خدماتی را که دارند یا به عبارتی توانمندی‌های خود را تبلیغ کنند.

منصوری گفت: همین کار را شرکت ها، سرمایه داران و تجار خارجی انجام می‌دهند، بازاریابی می‌کنند و از طرف‌های ایرانی دائم دعوت می‌کنند که به کشورهایشان بروند تا از کالا‌ها و اجناس تولید شده آن‌ها بازدید کنند و بازار رقابتی در تجارت خارجی اینطور نیست که شما بنشینید تا دیگران برای خرید از شما بیایند، این وظیفه شماست که بازاریابی محصولات خود را داشته باشید.

سفیر اسبق ایران در چین در پایان خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های دولت آلمان این است که برای گسترش صادرات ملی، هزینه حضور شرکت‌های آلمانی در دیگر کشور‌ها را پرداخت می‌کند. امروز تولید کننده‌های آلمانی در همه جای دنیا حضور دارند، چون می‌دانند که اگر صادرات افزایش پیدا کند، تولید بیشتر می‌شود، تولید افزایش یابد اشتغال بیشتر می‌شود و این یعنی رفاه و سطح زندگی مردم کشورشان هم ارتقا پیدا می‌کند، ولی متاسفانه این وضعیت در ایران وجود ندارد که نشان می‌دهد همه دستگاه ها، ارگان ها، بخش خصوصی و دولتی باید دست به دست هم دهند تا وضعیت اقتصادی کشور و تجارت خارجی ما تحرکی به به خود ببینید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد