اخبار جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که طرح ممنوعیت انتخاب یا انتصاب مقامات و مدیران دارای تابعیت مضاعف و مرتبط با کشورهای خارجی مورد تصویب کمیسیون قرار نگرفت.
خبرگزاری ایسنا:علی نجفی خوشرودی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در جلسه امروز بعد از تبادل اخبار و تحولات یک لایحه و دو طرح مورد بررسی قرار گرفت.
وی توضیح داد: لایحه عضویت سازمان قضایی ایران و فدراسیون بینالمللی فضانوردی تصویب شد.
نجفی ادامه داد: طرح راه اندازی و استفاده از پیام رسانهای مالی و انعقاد پیمانهای پولی و چند جانبه و تجارت خارجی و طرح ممنوعیت انتخاب یا انتصاب مقامات و مدیران دارای تابعیت مضاعف و مرتبط با کشورهای خارجی در کمیسیون به تصویب نرسید. توصیه شد با طرحها و لوایح دیگری که در کمیسیونهای دیگر دنبال میشود تجمیع شده و قانون کامل تهیه و تصویب شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: در این جلسه مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح گزارشی از اقدامات مهارت آموزی سربازان وظیفه ارائه کردند.
قول تأمین اجتماعی برای پرداخت بدهیها به شرکتهای دارویی
حیدر علی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با ایسنا در توضیح جلسه امروز این کمیسیون گفت: جلسه امروز با حضور نمایندگانی از دیوان محاسبات، وزارت بهداشت، تامین اجتماعی و نهادهای نظارتی برای بررسی موضوع اختلاف وزارت بهداشت و تامین اجتماعی تشکیل شد. در نهایت مقرر شد در سال ۹۷ تقریبا تمام نه بیست و هفتم درآمدهای تامین اجتماعی بر اساس مصوبه مجلس هزینه شود که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین تأمین اجتماعی بدهیهای سال ۹۶ خود را به شرکتهای دارویی و کارخانه های داروسازی پرداخت کند.
به گفته وی، تأمین اجتماعی قول داد ظرف دو ماه آینده بدهیهای سال ۹۶ خود را به شرکت های دارویی و کارخانه های داروسازی پرداخت کند. همچنین سازمان مدیریت پذیرفت مبلغ ۱۷۰۰ میلیارد تومان را در اختیار بیمه سلامت و کمکهای دارویی قرار دهد تا از این طریق از شرکتها و کارخانههای داروسازی در داخل کشور حمایت شود که کشور با کمبود دارو مواجه نشود.
عابدی تاکید کرد: در این جلسه اختلاف بین تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت برطرف و مشخص شد تأمین اجتماعی به وظایف خود عمل کرده است.
بررسی وضعیت دانشگاهها در سال تحصیلی جدید در کمیسیون آموزش
میر حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: جلسه امروز کمیسیون با حضور ۱۰ نفر از رؤسای دانشگاههای برتر کشور و مسئولان وزارتخانههای علوم و بهداشت به منظور بررسی میزان آمادگی دانشگاهها برای سال تحصیلی جدید و مشکلات آنها از حمله مسائل رفاهی دانشجویان، وضعیت خوابگاهها، کمبود اعتبارات عمرانی، آزمون دکترا و تجدید نظر در شیوه برگزاری آن برگزار شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از دستگاهها اعتبارات پژوهشی موردنیاز دانشگاهها را تخصیص نمیدهند، افزود: در این جلسه که با حضور مسئولانی از سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، تاکید شد با توجه به شروع سال تحصیلی به منظور حل مشکلات در دانشگاهها در تخصیص اعتبارات دقت لازم به کار برده شود.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: همچنین از مسئولان دانشگاهی خواسته شد دانشگاهها با ارائه خوراک فکری به مجلس و دولت نقش خود را به درستی در اقتصاد مقاومتی ایفا کنند و طرحهای مورد نیاز برای رفع مشکلات اقتصادی را ارائه دهند. از این رو روسای دانشگاهها دو هفته فرصت دارند راهکارهای خود را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی ارائه دهند تا نمایندگان بتوانند در قانونگذاری این راهکارها را لحاظ کنند.
بررسی سوال یک نماینده از وزیر امور خارجه در کمیسیون عمران
یک عضو کمیسیون عمران مجلس از بررسی سوال یک تن از نمایندگان از وزیر امور خارجه در جلسه امروز این کمسیون خبر داد.
سید هادی بهادری در گفتوگو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران بیان کرد: در جلسه امروز آقای ظریف حضور یافتند و سوال یک تن از نمایندگان از ایشان مورد بررسی قرار گرفت. سوال حول محور صدور خدمات فنی مهندسی بود.
وی در ادامه اظهار کرد: از آنجا که معاونت اقتصادی وزارتخانه به تازگی تشکیل شده است، فرصتی دو ماهه داده شد تا این موضوع پیگیری شود و سپس گزارش آن به کمیسیون ارسال شود.
آخرین وضعیت لایحه پالرمو از زبان سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در خصوص آخرین وضعیت لایحه پالرمو گفت: قرار است برای بررسی ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام جلسه ای با اعضای این مجمع داشته باشیم.
حسن نوروزی در گفتوگو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضای مجلس گفت: جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در خصوص بررسی ایرادات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم فراملی (پالرمو) بود.
وی افزود: برخی ایرادات شورای نگهبان محتوایی و برخی ایرادات شکلی بود، ما ایرادات شکلی و ماهوی شورای نگهبان را رفع کردیم، البته مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ایرادات و ابهاماتی را نسبت به این لایحه وارد دانسته بود، برای مثال یکی از مباحث این لایحه را خلاف سیاست اقتصاد مقاومتی دانسه و گفته بود که در این مورد اطلاعات ما را در اختیار دشمنان قرار می دهد، به همین دلیل قرار شد ما با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام جلسهای با هدف بحث و بررسی در خصوص این ایرادات داشته باشیم.
رد کلیات طرح دو فوریتی تامین کالاهای اساسی در کمیسیون برنامه
کلیات طرح دو فوریتی تامین کالاهای اساسی در جلسه عصر امروز کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با حضور مسئولان ذیربط در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نهایتا با آن مخالفت شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس این طرح دولت موظف است حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، شبکه توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها را با استفاده از تعاونیهای مصرف کارگری، کارمندی و روستایی، فروشگاههای زنجیرهای، واحدهای صنفی منتخب و اتحادیه های مربوط؛ به گونه ای ساماندهی کند که نیازهای اساسی خانواده ها با قیمت مورد تایید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و بر اساس نرخ ارز ترجیحی در اختیار آنها قرار گیرد. اولویت نیز با تأمین کالا از محل تولیدات داخلی است.
مخالفان این طرح معتقدند تامین کالاهای اساسی بار مالی دارد که در طرح دیده نشده است و دولت از عهده آن بر نمی آید، از سوی دیگر باعث آشفتگی بیشتر و تلاطم قیمت ها می شود.
کمیسیون انرژی شرکت ملی نفت را موظف به تحویل قیر به قیمت مصوب کرد
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس از بررسی قیمت قیر تخصیص یافته به دستگاه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
علی بختیار در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی مطرح کرد: در جلسه امروز طرح استفصاریه بند (ه) تبصره یک قانون بودجه ۹۷ که بنده نیز خود یکی از طراحان بودم مورد بررسی قرار گرفت.
وی در ادامه گفت: این طرح مطرح می کند که آیا شرکت ملی نفت ایران می تواند برخلاف بند (ه) تبصره یک قانون بودجه به هر دلیلی از جمله افزایش قیمت نفت خام اقدام به افزایش قیمت مواد قیر یا کاهش حجم آن نسبت به مقیاس تعیین شده کند که پاسخ به آن خیر بود و شرکت ملی موظف است بر اساس حجم و قیمت تصویب شده مواد قیر تحویل دهد.
نماینده مردم گلپایگان افزود: ما قیر رایگان تا سقف ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای دستگاه ها را در نظر گرفتیم تا ما بتوانیم در حوزه های راه و کشاورزی و روستاها پاسخگو مشکلات باشیم. قیری که تحویل داده می شد با افزایش قیمت دو یا سه برابری و کاهش تناژ روبرو شده بود. از آنجایی که در قانون هم رقم و هم تناژ تعیین شده است لذا حجم نباید کاهش یابد. این موضوع در کمیسیون بررسی شد.
ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس در کمیسیون شوراها
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
اصغر سلیمی در گفتوگو باایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: در جلسه امروز ادامه طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت. در جلسه امروز مواد ۱۴ و ۱۷ و ۱۹ و ۲۳ و ۲۶ مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به تصویب ماده ۱۴ این طرح که مربوط به تشکیل هیات اجرایی مرکزی است بیان کرد: در ماده یاد شده آمده است حداقل ۶ ماه قبل از پایان دوره مجلس و پیش از صدور دستور شروع انتخابات، وزیر کشور، یکی از اعضای کمیسیون شوراهای مجلس، دادستان کل کشور، وزیر اطلاعات، رییس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس دیوان محاسبات کشور و هفت نفر از شخصیت ها که به عنوان معتمدین هستند این هیات را تشکیل و در آن حضور خواهند داشت.
نماینده مردم سمیرم با اشاره به بررسی ماده ۱۷ و تصویب آن، ادامه داد: همچنین به منظور تعیین معتمدان مردمی هیات اجرایی، اعضای حقوقی هیات مجموعا ۳۰ نفر از شخصیت های مذهبی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستند و هر که دارای صلاحیت مندرج در این قانون باشد به عنوان معتمد به هیات نظارت مربوطه معرفی می کنند. فرماندار حداکثر ظرف یک هفته جلسه با حضور هیات نظارت و حداقل دوسوم معتمدان مذبور جلسه ای تشکیل می دهد که ضمن آن هشت نفر معتمدان هیات اجرایی با رای مخفی و اکثریت نسبی به عنوان عضو اصلی و پنج نفر عضو علی البدل به ترتیب آراء مشخص می شوند.
وی ادامه داد : بر اساس ماده ۱۹ این طرح هیچ یک از اعضای هیات اجرایی و ناظرین شورای نگهبان و اعضای شعب ثبت نام و اخذ رای نباید با داوطلبان انتخابات به ترتیب ذیل خویشاوند سببی یا نسبی داشته باشند. بر اساس ماده ۲۳ این طرح وزارت کشور موظف است از طریق سامانه الکترونیکی امکان ثبت نام از نامزدهای انتخابات و بارگذاری اولین مدارک را فراهم کند؛ در این صورت تایید نهایی ثبت نام از طریق مراجعه خود نامزد یا نماینده رسمی وی صورت خواهد پذیرفت.
سلیمی با اشاره به تصویب ماده ۲۶ این طرح بیان کرد: بنابراین وزارت کشور و شورای نگهبان به منظور بررسی سوابق داوطلبان در رابطه با شرایط مندرج در این قانون، روزانه اطلاعات ثبت نام نامزدها را حسب مورد نزد مراجع ذیصلاح از قبیل وزارت اطلاعات، سازمان ثبت احوال، نیروی انتظامی و دادگستری ارسال می کنند؛ مراجع مزبور مکلفند ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به ارسال پاسخ در خصوص هر یک از افراد اعلام شده به صورت مکتوب و مستدل اقدام کنند. پاسخ مراجع مزبور باید ناظر به وجود سوابق مربوطه در خصوص شرایط مذکور در قانون باشد.در صورتی که هر یک از داوطلبان فاقد هر گونه سابقه ای نزد مرجع مزبور باشد، مرجع مزبور مکلف است در پاسخ ارسالی نسبت به این موضوع تصریح نماید. در تبصره ماده ۲۶ نیز آمده است عدم ارسال پاسخ در مهلت مقرر و یا ارسال پاسخ بر خلاف واقع جرم بوده و مرتکب به مجازات درجه ۶ محکوم می گردد.
تصویب وظایف هیات امنای صدا و سیما در کمیسیون فرهنگی
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: وظایف و اختیارات هیات امنای سازمان صدا و سیما تصویب شد.
سیده فاطمه ذوالقدر در گفت و گو با ایسنا گفت: ماده ۷ طرح نحوه اداره و نظارت بر صدا و سیما در جلسه امروز کمیسیون پس از بررسی مجدد در کمیته مربوطه در صحن علنی کمیسیون بررسی و به تصویب رسید.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: براساس این مصوبه وظایف هیات امنای سازمان صدا و سیما از جمله تعیین راهبردها و سیاستهای کلی و تصویب برنامههای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت یکساله، تصویب ضوابط کلی نظارت به ارزشیابی عملکرد واحدهای سازمان، تدوین ضوابط کلی رسانهای سازمان در حوزه ملی، منطقهای و برون مرزی، تصویب بودجه سنواتی، تصویب تشکیلات و تصویب ضوابط اجرایی، مالی، معاملاتی و استخدامی تصویب کرد.
وی افزود: براساس تبصره این ماده اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما میتوانند بدون حق رای در جلسات هیات امنای صدا و سیما شرکت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید