صالحی: جابه‌جایی مدیران امری طبیعی است

کد خبر: 867105

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤالات نماینده بوشهر، گفت: جابه‌جایی مدیران امری طبیعی است و نمی‌توان گفت: اختلالی در برنامه‌های کاری وزارت ارشاد پیش آمده است.

صالحی: جابه‌جایی مدیران امری طبیعی است

خبرگزاری فارس: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه پارلمان) سؤالات عبدالحمید خدری نماینده بوشهر از عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

خدری در سؤال اول از وزیر ارشاد پرسید: نحوه هزینه‌کرد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از سال ۱۳۹۵ تاکنون چگونه بوده است؟

همچنین خدری در سؤال دوم از وزیر ارشاد پرسید: علت عزل غیرکارشناسی مدیران روحانی که در حوزه‌های کلیدی وزارتخانه بوده‌اند و جایگزینی نیرو‌های بی‌تجربه چیست؟

وزیر ارشاد در ابتدای سخنانش در پاسخ به سؤال اول که درباره نحوه هزینه‌کرد نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود، اظهار داشت: ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه کتابخانه‌ها بوده که ۳۱۰ میلیارد تومان از این رقم صرف حقوق و دستمزد و پرسنل شده است و مابقی این رقم نیز برای خرید کتاب، نگهداری و موارد دیگر هزینه شده است.

وی افزود: یک چهارم منابع مالی مورد نیاز کتابخانه‌ها از منابع کمک دولتی بوده است و مابقی توسط سه ردیف دیگر تأمین می‌شود.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در سال ۹۴ با ارسال مستقیم خود وزارت اقتصاد به هر استان، بودجه کتابخانه‌ها ارسال شد و هر استان مبلغی را که شهرداری‌های آن منطقه پرداخت کرده بودند، به همان استان عودت داده شد، هر میزانی که شهرداری هر منطقه به عنوان نیم درصد پرداخت کرده به استان مربوطه عودت داده شده است تا به شهر‌های مربوطه پرداخت شود.

صالحی تصریح کرد: بخش عظیمی از شهر‌ها از درآمد محروم هستند که بخواهند نیم درصد سهم کتابخانه‌ها را پرداخت کنند.

وی افزود: قانون اداره نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال ۱۳۸۲ به تصویب رسید و طبق ماده ۵ این قانون منابع مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی از طریق کمک‌های دولتی، درآمد‌های حاصل از ماده ۶ یعنی همان نیم درصد شهرداری‌ها، هدایا و کمک‌های مردمی و درآمد‌های اختصاصی در نظر گرفته شده است؛ نهاد کتابخانه‌های عمومی حدود ۳۴۰۰ کتابخانه در کل کشور با ۲۶ میلیون مراجعه کننده دارد؛ در سال ۹۶ برای نهاد کتابخانه‌های عمومی ۱۴۷ میلیارد و نیم بودجه در نظر گرفت که سازمان برنامه و بودجه ۱۱۱ میلیارد تومان به این مجموعه اختصاص داد یعنی حدود یک چهارم منابع مالی مورد نیاز نهاد کتابخانه‌های عمومی تخصیص یافته است.

وزیر ارشاد ادامه داد: هرچند برای حوزه پرسنلی از منابع کمک‌های دولتی هزینه‌ها تأمین شده، ولی مابقی توسط سه ردیف ثابت دیگر تأمین می‌شود؛ ماده ۶ قانون اداره نهاد کتابخانه‌های عمومی می‌گوید نیم درصد منابع را شهرداری‌ها باید به انجمن کتابخانه‌ها تخصیص دهد و شهرداری‌ها با این اقدام به طور مستقیم منابع را واریز و این منابع در همان شهر و منطقه هزینه می‌شود.

وی یادآور شد: بنابر ماده ۶۴ قانون تنظیم مقررات مالی در صورت امتناع هر یک از شهرداری‌ها از پرداخت نیم درصد، وزارت اقتصاد و دارایی مکلف است موارد را از سرجمع اعتبارات شهرداری‌ها کسر و نسبت به پرداخت این وجه به کتابخانه‌های عمومی همان شهر اقدام کند بنابر این ماده مسیر پرداخت بدهی در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است و وزارت اقتصاد بر اساس آمار‌ها جمع و کسر کرده و آنچه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی به وزارت اقتصاد ارسال می‌شود را از سال ۹۴ به هر استان به همان میزان ارسال کرده است.

صالحی با بیان اینکه مدارک واریز منابع از این حساب‌ها به شهر‌های مختلف در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ وجود دارد که می‌توانیم در اختیار نمایندگان قرار دهیم، افزود: این مدارک نشان می‌دهد هر میزان که شهرداری هر منطقه به عنوان نیم درصد باید پرداخت می‌کرده را به استان مربوطه عودت دادند، هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز که برحسب قانون در ارتباط با منابع مالی و عملکردی تصمیم گیرنده اصلی بوده و موظف به تعادل سازی این منابع هستند طبق ماده ۱۶ ما را موظف کردند مناطق محروم و شهر‌های کمتر برخوردار در اولویت قرار گیرند.

وزیر ارشاد ادامه داد: هیأت امنا تصمیم گرفت که کمک‌های دولتی را در شهر‌های کمتر برخوردار و محروم بیشتر هزینه کند و ۱۲۰ میلیارد کمک دولت در سال ۹۶ بر اساس عدالت و توجه به مناطق محروم و کمتر برخوردار توزیع شده است البته شهر‌های پردرآمد نیز بی‌بهره نمانده‌اند.

وزیر ارشاد همچنین در جلسه کمیسیون فرهنگی نیز در پاسخ به سؤال مربوطه گفته بود درآمد سال ۱۳۹۵ شهرستان‌های بوشهر، گناوه و دیلم، از محل واریزی شهرداری‌ها ۶۰ میلیون تومان بوده است، در خصوص کل کشور باید گفت‌وگوی مستقل و مفصلی صورت پذیرد، چون رقم، رقم بالایی است و باید استان به استان ارائه دهیم.

وی در ادامه سخنانش در پاسخ به سؤال دوم خدری درباره جابه‌جایی مدیران، گفت: جابه‌جایی مدیران امر طبیعی است، اما این اقدام با توجه به صلاحیت‌ها و بدون توجه به بحث‌های گروهی و قشری انجام شده است.

صالحی همچنین در کمیسیون فرهنگی مجلس در این زمینه گفته بود در ارتباط با عزیزان روحانی که در وزارتخانه حضور دارند، به جای آقای ارباب سلیمانی، آقای ارزانی آمدند که ایشان هم روحانی هستند و بسیاری از دوستان، با سابقه کاری ایشان آشنایی کامل دارند و در مدت کوتاهی که آمده‌اند، فضای رونق‌افزایی به کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد ایجاد شده است و از آقای ارباب سلیمانی هم به عنوان مشاور در ستاد‌های مختلف استفاده می‌شود.

وزیر ارشاد همچنین گفته بود در معاونت قرآنی فردی که جایگزین شده‌اند، روحانی‌زاده هستند و به عنوان استاد تمام رشته‌های علوم و معارف قرآنی، معاون آموزشی دانشگاه الهیات دانشگاه تهران در دوره‌های طولانی خدمت نموده‌اند و مقالات و کتاب‌های ایشان قابل توجه و ارجاع است. آقای حسینی مدیرکل امور مجلس هم روحانی هستند، مدیرکل معاونت قرآنی از روحانیون انتخاب شده، در استان اصفهان نیز از مدیر روحانی بهره می‌بریم لذا نمی‌توان گفت که از این جهت اختلالی در برنامه‌های کاری وزارتخانه پیش آمده است.

وزیر ارشاد همچنین در صحن علنی مجلس گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عزیز روحانی در کانون مساجد بود که اکنون در جای دیگری مشاور وزیر شده و روحانی دیگر با سابقه جایگزین ایشان شده است. در معاونت قرآنی شخصیت دانشمندی حضور دارد. سه مدیرکل روحانی داریم و در سمت‌های دیگر از روحانیون استفاده شده است.

وی توضیح داد: در یکسال گذشته در حوزه فضا‌ها و زیرساخت‌ها ۱۲ فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی و ۹۰ کتابخانه و ۱۰۰ سالن سینمایی ساخته شده، بیش از ۱۴۰۰ کتابخانه نوسازی و تعدادی از موزه‌ها و تالار‌های اصلی تعمیر و تجهیز شده است. بیمه هنرمندان نیز از ۱۹ هزار بیمه به ۳۰ هزار بیمه رسیده است؛ در سال ۱۳۹۶ فروش سینما ۱۸۴ میلیارد تومان بوده است، در سال گذشته حدود ۴۵۰۰ فیلم ساخته شد، در چهار ماه اول امسال حدود ۱۰۶ میلیارد تومان فروش سینما بوده است در سال ۱۳۹۶ حدود ۵۶۲ جایزه بین‌المللی و منطقه‌ای در حوزه سینما کسب شده، در حوزه هنر‌های تجسمی ۳۰ جشنواره با اقتصاد ۷۰ میلیارد گردش بر پا شده است. در حوزه موسیقی نیز در سال گذشته حدود ۸۰۰۰ اجرا به اضافه جشنواره‌های متعدد فجر و موسیقی در این حوزه داشته‌ایم.

صالحی تصریح کرد: در هنر‌های نمایشی در سال گذشته ۶۹۰۰ تئاتر اجرا داشتیم که حدود ۵.۵ میلیون مخاطب داشته است. در حوزه مد و لباس ۱۱ هزار و ۲۶۵ طرح ثبت شده و جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های متعدد هم داشته‌ایم. در حوزه قرآن و عترت جشنواره‌هایی تشکیل شده در ۱۷ رشته نمایشگاه قرآنی در ۱۶۰ شهرستان داشته‌ایم. در بیش از ۴۰۰ شهر مسابقات مفاهیم و حفظ برگزار شده است.

وی اضافه کرد: حتماً این نگاه را داریم که عناصر فهیم نواندیش مستقل روحانیت در فضای وزارت فرهنگ حضور فعال‌تر و جدی‌تر داشته باشند. در حوزه خدمات کاری و محصولات ارائه شده در سال ۱۳۹۶ و در شش ماه سال ۱۳۹۷ نشان دادیم که چنین امری را مدنظر داریم و پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌های کیفی و رویکرد‌های عمومی داشتیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد