درگیری لفظی نمایندگان مجلس

کد خبر: 856334

جلسه استیضاح ربیعی در حالی به پایان رسید که کوهی از پرونده‌های اتهامات به هیات نظارت ارسال شد.

درگیری لفظی نمایندگان مجلس

خبرگزاری مهر: جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی برای استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساعت ۸:۱۵ صبح آغاز شد.

ربیعی حدود ساعت ۸:۲۵ وارد صحن علنی مجلس شد و همزمان با قرائت دستور استیضاح وی، نمایندگان با فریاد‌های «دو ـ. دو» مخالفت خود را با این استیضاح اعلام کردند.

در ابتدای جلسه بود که عبدالحمید خدری عضو فراکسیون اجتماعی مجلس در تذکری اعلام کرد: کمیسیون اجتماعی این استیضاح را بررسی نکرده و نباید در صحن علنی طرح شود.

طبق ماده ۲۲۲ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هیئت رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع دهد. کمیسیون مکلف است حداکثر ظرف یک هفته با دعوت از استیضاح‌کنندگان و وزیرمربوطه، موارد استیضاح را بررسی کند.

پس از مدت مذکور، در صورتی که حداقل ۱۰ نفر از امضاکنندگان استیضاح از طرح آن منصرف نشوند، استیضاح در اولین جلسه علنی طرح می‌شود و پس از طرح استیضاح، در جلسه علنی کاهش امضای نمایندگان تأثیری در مطرح شدن استیضاح ندارد.

روند بررسی استیضاح ربیعی به صورت کامل در مجلس طی نشده بود و بدون اینکه ربیعی در کمیسیون از عملکرد خود دفاع کند، این استیضاح در صحن علنی اعلام وصول شد و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز از اعلام وصول آن حمایت کرد و اذعان داشت که به رئیس کمیسیون اجتماعی گفته است اگر در مهلت مقرر این استیضاح بررسی نشود، اعلام وصول خواهد شد.

​عقب نشینی وکیل الدوله‌ها از استیضاح ربیعی

در اقدامی بدیع پس از آنکه استیضاح طرح شد و اسامی استیضاح‌کنندگان برای نطق در جایگاه مجلس قرائت شد، هیچ‌کدام حاضر به سخنرانی نشدند.

مسعود گودرزی، علیم یارمحمدی، سید قاسم جاسمی و نوروزی از نمایندگانی بودند که اسامی آن‌ها قرائت شد، اما در جایگاه حضور نیافتند. تلاش تعدادی ازنمایندگان برای لغو جلسه استیضاح وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و حمله به هیات رئیسه به جایی رسید که لاریجانی جلسه را غیر علنی کرده و خواستار خروج خبرنگاران از صحن شد.

بعد از حدود ۲۰ دقیقه مجددا جلسه علنی بدون حضور ربیعی آغاز شد. در این جلسه معاون پارلمانی رئیس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر ارتباطات و معاون اول رئیس جمهور حضور داشتند.

محجوب همچنان اعتراضات خود را با فریاد بیان می‌کرد و در همین حال علی ربیعی وزیر کار به همراه انصاری معاون منابع انسانی رئیس‌جمهور و جمعی از نمایندگان دولت وارد صحن علنی شدند.

استاد تمام مظلوم نمایی و جنگ‌های روانی

رستمیان نماینده سلسله و دلفان به عنوان اولین موافق استیضاح ربیعی پشت تریبون رفت رستمیان خطاب به ربیعی با اشاره به ریخت و پاش‌های سازمان بهزیستی در استان لرستان گفت: من به شما گزارش دادم، اما حتی سری به نشان تاسف تکان ندادید و گفتید در همه جا این موضوعات وجود دارد اشک‌های شما نمایش تبلیغاتی است، شما استاد تمام مظلوم نمایی با جنگ‌های روانی هستید.

ابراز نگرانی از به توپ بسته شدن مجلس توسط نمایندگان

نگهبان سلامی نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با استیضاح ربیعی اظهار داشت: در تاریخ سیاسی کشور یکبار بیگانگان مجلس را به توپ بسته‌اند، اما بار‌ها خودمان مجلس را به توپ بستیم و شأن و جایگاه مجلس را زیر سؤال بردیم، باید آبروی مجلس را بخرید؛ هیچ چیز از مجلس باقی نگذاشتیم. من دو دوره نماینده مجلس بوده‌ام، تابحال چنین چیزی ندیده بودم. لابی‌های کثیف توسط این وزارتخانه انجام می‌شود که امروز باعث تأخیر در بررسی استیضاح شد.

ماجرای عدم حمایت دولت از وزیر ناپلئونی

نماینده مردم سبزوار در مجلس با بیان اینکه آقای روحانی مقصر است که وزیر ناپلئونی را نگه داشته، ماجرای گفت‌وگوی چند روز قبل خود با معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در خصوص استیضاح ربیعی را بازگو کرد؛ و گفت: چند روز پیش با آقای امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور صحبت کردم که بین ربیعی و کرباسیان چه کنیم؟ به من گفت: از کرباسیان دفاع کنید، اما ربیعی را خودتان می‌دانید!

درگیری فیزیکی که عاقبت به خیر شد

بعد از اینکه نطق مقصودی پایان یافت میرزایی نزدیک تریبون رفت و درگیری لفظی شدید مقصودی و میرزایی‌نکو ایجاد شد که بامیانجی‌گری امیرآبادی، تابش، قاضی‌پور و دیگر نمایندگان خاتمه یافت و اگر این نمایندگان دیر اقدام کرده بودند به درگیری فیزیکی شدیدی منجر می‌شد.

در نهایت درگیری لفظی نمایندگان موافق و مخالف استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با میانجی‌گری تعداد زیادی از نمایندگان، اعضای هیئت‌رئیسه و تذکرات مکرر لاریجانی ختم شد.

ناهار و شام‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از استیضاح

قاسم جاسمی نماینده موافق استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با دادن شام و ناهار و رفت و آمد‌های دیپلماتیک می‌خواستند باعث خنثی شدن استیضاح وزیر کار شوند.

نوروزی نماینده رباط کریم نیز گفت: نخستین سوال من از آقای وزیر این است که گفته شده پسر ایشان با پسر آقای تقی زاده معاون وی در دوبی شرکت اقتصادی دارند و رابط آن‌ها شخصی به نام عبدالناصر موسوی جزایری است؛ این صحت دارد؟

اتهام واردت موبایل توسط وزارت رفاه

خجسته نماینده مردم همدان نیز در دفاع از استیضاح با اشاره به واردات ۱۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۲۳ میلیون یورو توسط متولی اصلی اشتغال کشور، خطاب به ربیعی گفت: به چه حقی این کار را انجام دادید؟

پزشکیان نائب رئیس مجلس هم وارد گود حمایت از ربیعی شد و بازهم از نهج البلاغه احادیثی را قرائت کرد و از نمایندگان خواست تحت تاثیر جو استیضاح قرار نگیرند.

پشت پرده مخالفت ربیعی با تفکیک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

اما با وارد شدن استیضاح به نیمه دوم همه حرف و حدیث‌ها صریح‌تر شد و پور ابراهیمی اتهاماتی را در مورد عملکرد پتروشیمی‌های تحت مدیریت وزرات رفاه در اختلال بازار ارز مطرح کرد و ضمن زیر سئوال بردن عملکرد ربیعی در بعد اقتصادی، اعلام کرد: ربیعی مخالف تفکیک وزارت تعاوه کار رفاه اجتماعی بوده است و در این راستا لابی قوی کرده بود، زیرا بخش اقتصادی وزارتخانه از وزارت تعاون جدا می‌شود.

پور ابراهیمی خطاب به پزشکیان گفت: شما عدالت را ذبح می‌کنید وو خطاب به وی گفت: زهرا پزشکیان مسئول فاینانس پتروشیمی جم چه نسبتی با شما دارد؟ پزشکیان از اظهارت پور ابراهیمی عصبانی شد، اما تلویحا پذیرفت که دخترش در مجموعه تحت مدیریت ربیعی فعالیت می‌کند.

اما ربیعی در درو دوم اظهاراتش مطالبی را در مورد نمایندگان مطرح کرد وی گفت: آقای پورابراهیمی شما آقای کهنوجی را می‌شناسید رزومه او دست من چه کار می‌کند؟ اگر ایشان مدیرعامل مس می‌شد مشکل شما اینچنین ادامه پیدا می‌کرد؟

وی همچنین اتهاماتی را در مورد دخالت پور ابراهیمی در تایید هیات مدیره شرکت‌ها و اخاذی نمایندگان مطرح کرد که موجب عصبانیت لاریجانی شد و لاریجانی گف: این حرف‌ها خوب نبود، اما به هر حال جلسه استیضاح می‌توانست خیلی بهتر از این برگزار شود.

در پایان وزیر کار، بیکار شد و پرونده‌ای از اتهامات به نمایندگان و مسئولان جهت بررسی به هیات نظارت ارسال شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها