تنگه هرمز پاشنه آشیل ترامپ در مناقشات با ایران

کد خبر: 852660

یک روزنامه آلمانی با اشاره به اینکه اگر ایران تهدید خود مبنی بر بستن تنگه هرمز را اجرای کند ترامپ آسیب سختی می‌بیند این تنگه را پاشنه آشیل رئیس جمهور آمریکا در مناقشات هسته‌ای با ایران دانست.

تنگه هرمز پاشنه آشیل ترامپ در مناقشات با ایران

خبرگزاری تسنیم: یک روزنامه آلمانی با اشاره به اینکه اگر ایران تهدید خود مبنی بر بستن تنگه هرمز را اجرای کند ترامپ آسیب سختی می‌بیند این تنگه را پاشنه آشیل رئیس جمهور آمریکا در مناقشات هسته‌ای با ایران دانست.

روزنامه "دی ولت" آلمان در مطلبی نوشت: "دونالد ترامپ" بعد از تنش‌های اخیر با ایران حالا مذاکرات بدون پیش شرط با تهران را مد نظر قرار داده است. با این حال روی آوردن امریکا به تهران دلایل بارز و روشنی دارد.

نویسنده در ادامه نوشت که این جمله غافلگیر کننده تقریبا در دقایق پایانی دیدار دونالد ترامپ با نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید ایراد شد. در اصل این دو مقام آمریکایی و اروپایی می‌خواستند درباره مناسبات بین دو کشور صحبت کنند. آن‌ها می‌خواستند چند عکس زیبا بگیرند و به دنیا نشان دهند که به خوبی همدیگر را درک می‌کنند.

اما بعد از ۲۸ دقیقه ناگهان موضوع دیگری در دیدار آن‌ها مطرح شد و رئیس جمهور آمریکا مسئله مناقشات هسته‌ای با ایران را پیش کشیده و اعلام کرد که در هر زمانی در صورت تمایل طرف مقابل حاضر به مذاکرات بدون پیش شرط با تهران است.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: ترامپ و رهبری در ایران در روز‌های گذشته سعی کردند طرف مقابل را مرعوب و تهدید کنند. رئیس جمهور ایران تهدید کرد که تنگه هرمز که مسیری بسیار مهم برای تجارت نفت جهانی است را می‌بندد.

ترامپ هم در واکنش به این تهدید روحانی در پیامی توئیتری اعلام کرد که هرگز دوباره آمریکا را تهدید نکنید و در این صورت عواقب سختی در انتظار شما خواهد بود.

مناقشات سخت بین ایران و آمریکا در ماه می‌و زمانی که ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد آغاز شد. این توافق قرار بود از ساخت سلاح اتمی در ایران جلوگیری کرده و در مقابل تحریم‌های غرب علیه ایران لغو شود. آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را در گزارش‌های خود تایید کرد، اما نتوانست ترامپ را برای این منظور متقاعد کند. ترامپ بعد از خروج از برجام تحریم‌های جدید علیه بانک‌ها و شرکت‌های انرژی ایران را اعلام کرد.

آمریکا این انتقاد را به ایران وارد می‌کند که می‌خواهد قدرت خود را در خاورمیانه را گسترش دهد. این مسئله بسیاری متحدان آمریکا در منطقه از جمله اسرائیل، عربستان و امارات را نگران کرده است. آن‌ها ایران را به عنوان یک رقیب خطرناک و غیر قابل پیش بینی ارزیابی می‌کنند.

نویسنده در ادامه این مطلب پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط ترامپ به ایران را بسیار غافلگیر کننده ارزیابی کرده و این پرسش را مطرح کرد که چه عاملی ترامپ را به این سو حرکت داده است؟

در اینجا تنها برای رئیس جمهور آمریکا مسئله سیاست خاورمیانه‌ای مطرح نیست، بلکه مسئله سیاست داخلی در میان است. تهدید تهران مبنی بر اینکه تنگه هرمز را می‌بندد می‌تواند آسیب سختی به ترامپ وارد کند. هر تانکر نفتی که از بندری در کویت، قطر، بحرین یا عراق می‌آید باید از این تنگه عبور کند. این مسئله همچنین درباره بخش بزرگی از ترفیک نفتی عربستان و ایران نیز صدق می‌کند. حدود یک پنجم نفتی که در جهان معامله می‌شود از این تنگه عبور می‌کند. اگر کشتی‌های جنگی ایرانی در آب مین‌هایی را قرار دهند این میزان نفت ناگهان دیگر در دسترس نخواهد بود. به این ترتیب قیمت نفت افزایش پیدا می‌کند و همراه با آن قیمت بنزین هم به همین صورت است. این مسئله برای حزب ترامپ چشم انداز غم انگیزی را ایجاد می‌کند. در پاییز در آمریکا انتخابات کنگره برگزار می‌شود و از این رو ترامپ نمی‌خواهد شهروندانش به خاطر پرداخت پول بیشتر برای سوخت ناراضی باشند.

ترامپ قبل از این انتخابات تحت فشار شدیدی قرار دارد. دیدار اخیرش با پوتین از دید بسیاری آمریکایی‌ها با انتقاد نگریسته می‌شود. همچنین سیاست سختگیرانه وی در قبال مهاجران و تصاویر کودکان گریان در مرز‌های مکزیک حتی انتقاد‌هایی را از طرف حزب ترامپ علیه او به وجود آورده است.

بنزین ارزان می‌تواند کمک کند که اذهان از همه این مسائل منحرف شود. مسئله نفت حالا می‌تواند دلیلی برای تغییر رویکرد ترامپ در قبال ایران باشد؛ بنابراین وی به جای تداوم رویکرد تهدید دعوت به مذاکره می‌کند.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است که این مسئله مشخص نیست که آیا روحانی اصلا به مذاکرات با ترامپ علاقمند است. تهران در این باره تردید دارد.

در هر حال متحدان آمریکا در منطقه هم علاقه کمی به دیدار ترامپ با روحانی دارند و تلاش می‌کنند از این مسئله جلوگیری کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین