واکنش کارشناس سابق بیبیسی به پیشنهاد مذاکره ترامپ
علی علیزاده با اشاره به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره گفت: ایران باید بتواند به افکار عمومی توضیح دهد که چرا این دعوت به مذاکره خود نوعی زورگویی و حربهای مزورانه است، نه دعوت به گفتگو از موضع برابر.
خبرگزاری فارس: علی علیزاده، کارشناس مسائل سیاسی و تحلیلگر سابق شبکههای «بیبیسی»، «الجزیره» و «سیانان» طی مصاحبهای با روزنامه فرهیختگان پیرامون پیشنهاد تازه ترامپ برای مذاکره بدون پیششرط با ایران گفته است: بهنظر میرسد این چرخش موضع بخشی از تاکتیک سیاستورزی ترامپ است با این هدف که ابتکار عمل را از طرف مقابل گرفته و با پیشبینیناپذیر کردن خود، مقامات ایرانی را به واکنش واداشته و آنها را منفعل کند.
او همچنین تصریح میکند: توجه کنید که بمباران سنگین رسانههای غرب در وضع کنونی بخشی از افکار عمومی ایران را به این تفسیر برساند که اگر حاکمیت ایران بهصورت کلی به دعوت ترامپ، پاسخ آری ندهد و مذاکره نکند، از این لحظه حاکمیت ایران مقصر بحران اقتصادی، بیثباتی بازار و تشدید وضعیت موجود خواهد بود. چنین تفسیر و ذهنیتی میتواند وحدت نسبی داخل حاکمیت ایران را بههم بزند و همینطور شکاف میان گروههای اجتماعی و شکاف میان حاکمیت و ملت را هم بیشتر و کار تصمیمگیری برای ایران را دشوارتر کند. بهنظرم این وضعیت بخشی از هدف چرخش موضع سریع ترامپ بوده است.
علیزاده در تفسیر خود از این قضیه معتقد است:
«معتقدم نباید خود را در مسیری بگذاریم که چند سال بعد باز حسرت موقعیت امروز را بخوریم. بهنظر میرسد در میان هجمه عربستان و آمریکا و اسرائیل، بسیاری از نیروهای داخلی نیز غیرمسئولانه با این موضوع رفتار میکنند و بهجای سامان دادن متحدانه و با اتفاق نظر بر مسائل داخلی، بهدنبال آن هستند که از تشدید بحران بهمنظور انگشت اتهام به سوی دیگری دراز کردن، استفاده کنند. به همین دلیل من شخصا نگران هستم که با دعوت دیروز ترامپ، بخشهایی از نیروهای سیاسی داخلی شروع به افزایش شکاف سیاست داخلی در ایران کنند و به دنبال این باشند که از این لحظه به بعد وضعیت اقتصادی را به مذاکره یا عدم مذاکره گره بزنند.»
در بخش دیگری از صحبتهای وی میخوانیم:
جمهوری اسلامی ایران باید با اتخاذ ظرافت و هوشمندی لازم، مظلومیت ایران را برای افکارعمومی جهان و نیز افکار عمومی داخل تبیین کند و درباره رویکردها شفافسازی مقتضی را انجام دهد. به هر ترتیب روشن است کسی که توافق بینالمللی برجام را پاره کرد و بیارزش خواند و ایران را از حقوق طبیعی خود محروم کرد، دولت آمریکا و رئیسجمهور این کشور بود. در عین حال ایران باید بتواند به افکار عمومی توضیح دهد که چرا این دعوت به مذاکره خود نوعی زورگویی و حربهای مزورانه است، نه دعوت به گفتگو از موضع برابر.
دیدگاه تان را بنویسید