یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل: روابط ایران و روسیه «راهبردی» است

کد خبر: 843074

به گفته صدرالحسینی، کسانی که بی توجه به سیاست‌های روشن روسیه فدراتیک، این کشور را با اتحاد جماهیر شوروی و یا روسیه تزاری مقایسه می‌کنند، از شرایط کنونی منطقه و نظام بین الملل کمترین اطلاعی ندارند.

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل: روابط ایران و روسیه «راهبردی» است

خبرگزاری تسنیم: سیدرضا صدرالحسینی کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل، با اشاره به اصول روابط دیپلماتیک ایران با کشور‌های خارجی از ابتدای انقلاب تاکنون اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی در سیاست خارجی و دیپلماسی جمهوری اسلامی توجه به اصل "عزت، حکمت، مصلحت" در کلیه روابط خارجی بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین شعار‌های انقلاب اسلامی، شعار "نه شرقی و نه غربی" بوده است، خاطر نشان کرد: هدف از بیان این شعار در ابتدای انقلاب، پرهیز از روابط نابرابر با کشور‌های سلطه‌گرغربی و شرقی بوده است.

این تحلیل‌گر مسائل بین الملل گفت: با توجه به اینکه با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دیگر موضوعی به نام استکبار شرقی وجود ندارد، رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر ضمن تاکید بر تحکیم روابط با همسایگان به ویژه کشور‌های اسلامی و کشور‌هایی که ایران با آن‌ها توافقات مشخص سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک دارد، تعمیق و توسعه روابط با کشور‌های شرقی را نیز از دستگاه دیپلماسی کشور خواستار شده اند.

صدرالحسینی با بیان اینکه وقتی صحبت از روابط با شرق می‌شود باید به این مسئله توجه داشت که مرز‌های آبی ایران می‌تواند به راحتی با کشور‌های مهم شرق کره زمین ارتباط داشته باشد، گفت: با توجه به بدعهدی کشور‌های غربی به ویژه آمریکا در سال‌های اخیر لازم است که برنامه ویژه‌ای برای برقراری ارتباطات مستحکم سیاسی و اقتصادی با کشور‌های آسیای شرقی از جمله هند، چین و همچنین روسیه داشته باشیم.

وی با اشاره به رویکرد دولت روحانی در بحث روابط خارجی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سالیان اخیر در بحث روابط بین الملل توجه کمتری به رابطه با کشور‌های همسایه و به طور کلی کشور‌های شرقی داشته‌ایم و تمام تخم مرغ‌های دیپلماسی را در سبد غرب گذاشیم که نتیجه این راهبرد را می‌توان در توافقنامه برجام خلاصه کرد.

صدرالحسینی افزود: در بحث مذاکرات هسته‌ای از آنجا که تحلیل کشور‌های غربی به ویژه آمریکا بر این پایه شکل گرفته بود که دیپلماسی اصلی دولت آقای روحانی برقراری رابطه با غرب است، متاسفانه شاهد بودیم که آمریکا بدون درنظر گرفتن منافع ایران در برجام از این توافقنامه خارج شد و با این بدعهدی صدمات زیادی را به ایران تحمیل کرد؛ بنابراین به نظر می‌رسد با نگاه متوازنی که رهبر معظم انقلاب در برنامه‌های دراز مدت و راهبردی دستگاه دیپلماسی کشور قرار داده‌اند در شرایط کنونی لازم است که ما این نگاه متوازن را در ارتباطات برابر با شرق عالم که از نظر جغرافیایی و در برخی زمینه‌ها از نظر فرهنگی نیز به ایران نزدیک‌ترهستند، استوار کنیم.

این تحلیل‌گر مسائل بین الملل با اشاره اظهارات به برخی افراد غرب‌گرا در داخل کشور گفت: موضوعی که امروز توسط برخی گروه‌های داخلی غربگرا در کشور مطرح می‌شود، بحث روسیه هراسی است. این موضوع از زمانی که جمهوری اسلامی ایران توانست در قالب دیپلماسی مشخص و در چارچوب نگاه جهادی و دیپلماسی غیر رسمی کشور روسیه را وارد پرونده‌های منطقه‌ای از جمله پرونده سوریه کند، شدت بیشتر به خود گرفت.

وی افزود: البته سابقه این نوع نگاه به روسیه در مذاکرات هسته‌ای نیز مطرح بود، اما پس از ورود روسیه به پرونده سوریه ایجاد هراس از روسیه توسط غربگرایان داخلی تشدید شد. در حقیقت کسانی که بی توجه به سیاست‌های روشن روسیه، این کشور را با اتحاد جماهیر شوروی و یا روسیه تزاری مقایسه می‌کنند، یا از شرایط کنونی منطقه و نظام بین الملل کمترین اطلاعی ندارند و یا وانمود به بی اطلاعی می‌کنند.

صدرالحسینی گفت: پاسخی که می‌توان به این گروه‌ها می‌توان داد این است که نه جمهوری اسلامی، حکومتی شبیه حکومت قاجار است و نه روسیه امروز روسیه تزاری است و روابط امروز دو کشور روابط راهبردی و متوازن همراه با احترام متقابل است و کسانی که احیانا نسبت به این مسئله آگاهی کمتری دارند باید بدانندکه مواضع آن‌ها باعث آسیب به منافع راهبردی کشور شده و به نوعی بازی در زمین دشمن است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد