انتشار ورژن ۲ «تسلیم‌نامه» اصلاح‌طلبان مقابل ترامپ

کد خبر: 832734

بعد از انتشار نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان داخلی و اپوزیسیون خارج کشور که از آن در محافل خبری به عنوان "تسیلم‌نامه" یاد شد، مصطفی تاجزاده یکی از اصلاح‌طلبان تندرو نیز خواستار امتیاز دادن به آمریکا شد.

انتشار ورژن ۲ «تسلیم‌نامه» اصلاح‌طلبان مقابل ترامپ

خبرگزاری تسنیم: بعد از انتشار نامه مشترک برخی اصلاح‌طلبان داخلی و اپوزیسیون خارج کشور که از آن در محافل خبری به عنوان "تسیلم‌نامه" یاد شد، مصطفی تاجزاده یکی از اصلاح‌طلبان تندرو نیز خواستار امتیاز دادن به آمریکا شد.

در روز‌های گذشته ۱۶ نفر از اصلاح‌طلبان و اپوزیسیون خارج کشور در نامه‌ای خطاب به مقامات عالی نظام خواهان این شدند که ایران به مذاکره مستقیم با ترامپ و آمریکا روی آورده و از آمریکا تضمین اساسی بگیرد. نویسندگان این نامه مدل مذاکره کره شمالی-آمریکا در هفته‌های پیش را مبنای خود قرار دادند.

این نامه از روز انتشار آن تا امروز، واکنش‌های متعددی را برانگیخت تا جایی که برخی چهره‌های شاخص جریان اصلاحات از این نامه تبری جستند. علی صوفی وزیر دولت اصلاحات در گفتگویی اعلام کرد "در شرایطی که آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود در برجام پایبند نبوده و دست آخر نیز در اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی به‌شکل یک‌سویه از برجام خارج شد، نگارش چنین نامه‌ای عجیب و نادرست به‌نظر می‌رسد. "

سخنگوی دولت روحانی نیز در نشست خبری خطاب به امضاکنندگان نامه گفت"عقل سیاسی هم در این زمینه کامل نیست که چنین توصیه‌ای می‌کنند. باید بایستیم مقاومت کنیم. "

اسماعیل دوستی عضو حزب اعتماد ملی هم در واکنشی شدیداللحن به این نامه گفته بود "تا زمانی که دولت آمریکا حقوق ملت ایران را به رسمیت نشناخته و با زبان تهدید و تحریم با ملت و دولت ایران صحبت می‌کند، مذاکره با این کشور هیچ نتیجه‌ای برای ما نخواهد داشت. "

نکته جالب‌تر این نامه کنار هم قرار گرفتن اشخاصی با زاویه‌های متفاوت است. از غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران تا "ویدا فرهودی" شاعره ضد انقلاب، از احمد منتظری تا اعضای چریک‌های فدایی خلق کنار هم قرار گرفتند تا مقامات نظام را به تن دادن به مذاکره راضی کنند.

مصطفی تاجزاده اصلاح‌طلب تندرو و محکوم امنیتی امروز (چهارشنبه ۳۰ خرداد) در گفتگو با اعتماد ضمن تجلیل از دیدار رهبر کره شمالی با ترامپ به نوعی همان تسلیم‌نامه مقابل ترامپ را تکرار کرد و مدعی شد "پیشرفت و توسعه اقتصادی کره شمالی ارزش آن را دارد که شبه‌جزیره کره، اعم از جنوبی و شمالی هسته‌ای‌زدایی شود، به شرط آنکه نیرو‌های آمریکایی هم خاک کره جنوبی را ترک کنند و اجازه دهند مردم دو کشور که از قدیم پیوند‌های گوناگون با یکدیگر داشته‌اند، در صلح با هم زندگی کنند. در آن صورت بازی برد- بردی شکل می‌گیرد که در آن واشنگتن می‌تواند ادعا کند که توانسته است منطقه را از سلاح‌های اتمی عاری کند. "

اصلاح‌طلبان که از قدیم نظام جمهوری اسلامی را متهم می‌کردند که رفتار‌هایی مانند کره شمالی اتخاذ کرده است، اما حالا با اندک تغییر رفتار کره در قبلا آمریکا، این کشور را الگوی خود قرار دادند! اینکه واشنگتن بخواهد منطقه را عاری از سلاح هسته‌ای کند خوب است، اما آیا واشنگتن خود در عاری ساختن زرادخانه‌های خود و رژیم صهیونیستی از تسلیحات هسته‌ای اقدام می‌کند؟ آیا با برچیده شدن تاسیسات هسته‌ای و موشکی کره شمالی، سرگذشت معمر قذافی رئیس جمهور سایق لیبی برای کره تکرار نمی‌شود؟

ادعا‌های تاجزاده درباره پشت‌پرده دیدار اون و ترامپ در حالی است که هنوز کسی از ماحصل این مذاکره خبر ندارد و اینکه به چه سرنوشتی گرفتار می‌شود مشخص نیست. به گفته کارشناسان طی ماه‌های آینده ابعاد پنهانی مذاکره کره‌شمالی با آمریکا مشخص می‌شود، اما آنچه در دنیا منعکس شده تسلیم کره‌شمالی در برابر آمریکا است بنابراین مذاکره ایران با آمریکا با این رویکرد، اشتباه محض است.

این محکوم امنیتی فتنه ۸۸ با طرح "دیپلماسی تهاجمی" خواهان امتیاز دادن به آمریکا شده و می‌گوید "می‌توانیم با یک دیپلماسی تهاجمی ترامپ را در یک دوراهی قرار دهیم با این راهبرد که اگر ترامپ حاضر باشد همان روشی را که در کره شمالی دنبال کرد، درباره ایران نیز پی بگیرد، جمهوری اسلامی نیز حاضر به مذاکره دو‌جانبه مستقیم و استراتژیک با امریکا است. کافی است ایالات متحده آمادگی خود را برای خروج نیروهایش از خلیج‌فارس اعلام کند، تا تهران نیز درباره نحوه حضورش در کشور‌های همسایه مذاکره و تجدید‌نظر کند و به این سمت برود که هم نیرو‌های آمریکایی را بعد از چهار دهه از منطقه دور کند و هم خود راهبرد تازه‌ای در سوریه و یمن و... برگزیند و امتیازاتی بدهد که در تحلیل نهایی بیش از آمریکا به نفع ایران باشد. "

تاجزاده در گذشته نیز برای سوریه و منطقه نسخه مذاکره می‌پیچید در حالی که با گذشت قریب ۷ سال از بحران سوریه، تنها راهکاری که منجر به پیروزی‌های پی در پی و برچیده شدن حکومت داعش شد، مقاومت و مقابله با تکفیری‌ها بود. تاجزاده قبل‌تر نسخه "برجامی" را برای سوریه راهکار می‌دانست و خواهان مذاکره با تکفیری‌ها شده بود! "مثل برجام رفتار کنیم. با قدرت‌ها بنشینیم و به توافق برسیم که این داستان، فاتح نظامی ندارد. اسد نمی‌تواند مخالفان مسلح خود را نابود کند. آن‌ها نیز نمی‌توانند اسد را به‌زیر بکشند، پس باید مذاکره کنند که چگونه می‌توانند به توافقی برسند که حداقل خواست‌های همه را پوشش دهد... داعش یک فکر و گرایش است و حالاحالا‌ها خواهد بود... " (گفتگوی آبان ۹۵ مجله روبرو با تاجزاده)

با این‌حال خروج از آمریکا از آن و غیرقابل اعتماد بودن این کشور، آنقدر مبرهن است که تاجزاده نتوانسته آن را کتمان کند و می‌گوید "رهبران کره شمالی عاقل‌تر آن هستند که روی قول امریکایی‌ها به ویژه ترامپ حساب باز کنند. به خصوص با پیمان‌شکنی‌هایی که او در این مدت از جمله در مورد خروج از برجام انجام داده است. اما مذاکره تنها بین کسانی که به یکدیگر اعتماد دارند، صورت نمی‌گیرد... "

از خشونت‌های کوی دانشگاه تا حمایت از داعش‌های وطنی

از مجموع صحبت‌های شخصیتی که در تاریخ بعد از انقلاب اسلامی در غائله‌های مختلف مانند کوی دانشگاه، خرم آباد، فتنه ۸۸ تئوریسن خشونت یک جریان خاص بشمار می‌رفت چنین برمی‌آید که رفتن آمریکا به سمت رکه شمالی خوب است، اما آینده‌ای برای‌ان متصور نیست! ایران در منطقه به آمریکا امتیاز دهد و به‌رغم غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و ترامپ بازهم به مذاکره بپردازیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها