سرویس سیاسی فردا؛ جعفربرزگر: ترامپ بعد از دو بار تمدید با اکراه برجام در دفعه سوم حاضر به تمدید برجام نشد و از معاهدهای که به نوعی به تایید شورای امنیت هم رسیده بود خارج شد و اعلام کرد در چندماه آینده تحریمهای شدیدی علیه ایران اعمال خواهد کرد او بهانه این اقدام خود را فعالیتهای منطقهای و موشکی ایران اعلام کرد.
بعد از خروج آمریکا از برجام جریان اصلاح طلب و رسانهها این جریان که در زمان انعقاد برجام، آمریکا را متعهد به تعهدات خود میدانستند و در روزنامههای خود به بزک کردن آمریکا میپرداختند و برجام را توافق قرن اعلام کردند و در صفحه اول خود به امضای «کری» برای پا برجا ماند برجام استناد میکردند؛ امضایی که نتوانست دولت آمریکا را پایبند تعهدات خود بکند. این بار ابزارآلات بزک خود را برای بزک چهره اروپا به کار گرفته اند. این در حالی است که به نظر میرسید جریان اصلاحات و رسانههای آنها بعد از مواجهه با عهده شکنی آشکار دولت آمریکا از روش بزک کردن خود دست کشیده و به واقعیتهای عرصه روابط بین الملل اذعان کنند. اما متاسفانه ما شاهد آن هستیم که رسانههای اصلاح طلب این بار به دام اروپا غلتیده و در حال بزک کردن اروپا و توصیه به مسئولان کشور برای اعتماد و تکیه به اروپا هستند.
اینجا بخوانید: اظهارات عجیب هاشمی طبا: نباید از برجام خارج شویم، چون بدقول میشویم!
در حالی اعتماد به اروپاییها در رسانههای اصلاح طلب به مسئولان کشور و افکار عمومی القا میشود که اصلاح طلبان در دولت محبوب خود تجربه تلخ اعتماد به اروپا را چشیده اند. زمانی که دولت اصلاحات و حسن روحانی به عنوان مسئول پرونده هستهای با سه کشور اروپایی یعنی آلمان، فرانسه و انگلیس در اویل دهه هشتاد به مذاکره نشست و به آنان به امید پایبندی به تعهداتشان امتیاز داد؛ امتیازاتی که نتجه آن نامه حسن روحانی به البرادعی در سال 84 بود که به شدت از بدعهدی اروپاییها گله کرد.
اعتماد به آمریکا کشور را در شرایط سختی قرار داده است
دکتر رسول بابایی کارشناس مسائل سیاسی در مورد اعتماد مسئولان به اروپایی و تلاش رسانهای اصلاح طلب در این جهت به فردا نیوز گفت: «به نظر من بحث اعتماد در این مسئله خیلی برجسته نیست چرا که الان شرایط دشواری بخاطر اشتباهات جریان غربگرا برای کشورمان به وجود آمده است که تصمیم گیری را برای مسئولان سخت میکند چرا که از یک طرف اگر ما از برجام خارج بشویم در شرایط سختی قرار خواهیم گرفت و تحریمهای سخت علیه ما اعمال خواهد شد، اما از طرف دیگر هم بعید است اروپا منافع ما در برجام را تامین بکند و حتی اگر بخواهد این کار انجام بدهد به نظر من توانی برای این کار نخواهد داشت. از طرف دیگر هم به نظر من مسائل ترامپ و اروپا پیچیدهتر از مسائل سیاسی صرف است و به نظر من اینها مسئله شخصی هم با هم دارند به هر حال در زمان انتخابات سران کشورهای اروپایی رویکرد خوبی به ترامپ نداشتند و او را تحقیر میکردند. پس به نطر من الان ترامپ این رویکردها در قبال اروپا مد نظر دارد.»
رسانه ها مردم را با واقعیت های کشور آگاه کنند
بابایی در مورد خوشبینی به اروپا توسط اصلاح طلبان هم گفت «در مورد دولت و رسانههای اصلاح طلب هم باید بگم که متاسفانه جریانهای غربگرا همیشه رویکرد مثبت و خوشبیانهای به آمریکا و اروپا داشتند که به نظر میرسد برای کشور نتیجه بخش نبوده است. برجام به نظرم در همین چارچوب به وجود آمد که الان میبینید ما در چه وضعیتی گرفتار شده ایم. به نظر من بهتر است رسانههای اصلاح طلب افکار عمومی را به جای خوشبین کردن به اروپا به واقعیتها و شرایط موجود کشور آگاه کنند، چون احتمال دارد روزهای سختی در پیش داشته باشیم»
اروپا قادر به ایستادن مقابل آمریکا نیست علی خرم دیپلمات سابق کشورمان هم در گفت وگو با فردانیوز در مورد این که آیا میتوان به اروپا تکیه کرد یا نه؟ گفت: «با توجه به توانمندیهای اقتصادی که اروپا دارد تلاش کرده اند اراده خودشان مقابل ترامپ را نشان دهند و تحریم ها علیه ایران را کند کنند و اعلام کرده اند نفت ایران را خواهند خرید و در این زمینه مشکلی به وجود نخواهد آمد اما به طور کامل نمیتوانند مقابل آمریکا بایستند که در این زمینه می توان به دلایل متعددی اشاره کرد. اما در حال حاضر اروپا قول هایی در زمینه ایجاد تسهیل برای تجارت برای ایران داده اند»
باید به ملاحظات اروپایی ها توجه کنیم او در مورد راهبردی که ما در مقابل اروپایی باید اتخاذ کنیم هم گفت: «اروپاییها هم در رابطه با ایران ملاحظاتی دارند مثلا انگلستان پرونده ای مشترکی با ایران دارد که انتظار دارد ایران آن ها را حل وفصل کند به نظر من هم ما باید به این ملاحظات توجه کنیم تا بلکه بتوانیم نظر مثبت اروپایی ها را نسبت به
خودمان جلب کنیم.» این فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد خوشبینی به اروپا هم گفت« در عرصه سیاسی ما به هیچ کشوری نباید خوشبین باشیم و اصولا خوشبینی در سیاست معنا ندارد بلکه کشور ها منافع دارند که بر اساس آن منافع روابط خود با کشور های دیگر را تنظیم می کنند الان که آمریکا از برجام خارج شده است اما هم باید مبتنی بر روابط خودمان با اورپا مواجه بشویم وگر نه اگر انتظار دوستی و حمایت اروپا از ما بدون منافع داشته باشیم قطعا آن ها هم پشت ما را خالی خواهند کرد»
دیدگاه تان را بنویسید