همه دیکتاتور‌ها از مقابله با قوه قضاییه و قانون شروع کرده‌اند/ از متخلف قهرمان می‌سازند تا با او برخورد نشود

کد خبر: 799125

یکی دیگر از انتقادات احمدی نژاد در نامه به رهبری این بود که شورای نگهیان با مهندسی انتخابات باعث می‌شود که انتخابات‌ها در کشور آزاد نباشد. این بار هم پای خود احمدی نژاد و اطرافیان او وسط بود این حرف‌ها زمانی زده شد که او و مشایی نتوانستند در انتخابات از سد شورای نگهبان عبور کنند.  

همه دیکتاتور‌ها از مقابله با قوه قضاییه و قانون شروع کرده‌اند/ از متخلف قهرمان می‌سازند تا با او برخورد نشود
سرویس سیاسی فردا: تب اعتراض احمدی نژاد این روزها هرازچندگاهی بالا می آید. او یا اطرافیانش به بهانه های مختلف انتقاداتی را روانه بسیاری از بخش های نظام بویژه قوه‌قضائیه می‌کنند. چندی پیش احمدی نژاد در نامه‌ای سرگشاده به رهبرانقلاب به برخی مشکلات و کاستی‌ها در کشور اشاره کرده بود که بسیاری از آن‌ها می‌توانست در دوره ۸ ساله خود او اصلاح شود. مواضع امروز او تفاوت فاحشی با سوابق و موضع‌گیری‌های پیشینش دارد. وی که این روز‌ها به دلیل رد صلاحیت خود و اطرافیانش انتخابات را غیرآزاد می‌خواند، حملات تندی علیه قوه قضائیه و احکام دادگاه‌ها داشته و مخالفت صریح خود با بسیاری از رویه‌های جاری کشور را اعلام می‌کند، در دهه ۸۰ مواضعی بسیار متفاوت داشت.
اینجا بخوانید: نامه احمدی‌نژادی‌ها و فروپاشی اجتماعی ایران
دست‌درازی به بیت‌المال کرده‌اند ولی برای عدم برخورد فضا را آلوده می‌سازند ۱۹ آبان سال ۱۳۸۱ احمدی نژاد در گفتگویی با ایسنا درباره تحرکات برخی افراد وطن فروش و نیز کسانی که می‌خواهند از بند قانون فرار کنند گفته بود: مخدوش کردن مرز خودی و غیر خودی و رنگ طبقه و جناح زدن به امور و تصمیمات، از جمله کار‌هایی بود که دشمن نسبت به آن اقدام کرد. وی در این راستا به سوء استفاده‌ی عناصر فاسد و نفوذی اشاره کرد و بیان داشت: این عناصر، با پنهان شدن پشت چهره‌های سیاسی و جناحی به بیت‌المال دست‌اندازی کرده و وطن فروشی می‌کنند و هنگامی که از سوی نهاد‌های قانونی با آن‌ها برخورد می‌شود، با تحریک احساسات و بکارگیری اهرم جناحی، فضا را آلوده می‌کنند. وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر با تصمیم قانونی هر نهادی مخالفت شود و آن را در راستای حرکت‌های گروهی و جناحی بدانیم، دیگر نه رییس جمهور، نه مجلس و نه قوه‌ی قضائیه، قادر به اعمال تصمیمات قانونی خود نخواهند بود. این در حالی است که احمدی نژاد این روز‌ها خود در حال مقابله سنگین و بی وقفه با احکام صادره توسط دستگاه قضایی است. او تحریکات اخیر خود را پس از آن انجام داد که زمزمه برخورد با اطرافیانش را شنید.
مقابله با قوه قضائیه کار دیکتاتورها است
احمدی نژاد هم چنین مقابله با قوه قضائیه را یکی از اولین کار‌های دیکتاتور‌ها می‌دانست. او که این روز‌ها عمده وقت خود را به اعتراض نسبت به قوه قضائیه اختصاص داده است، دی ماه سال ۸۰ در گفتگویی گفته بود: واقعا اگر یک روزنامه‌نگار تخلف کرد نباید با او برخورد شود، اگر نماینده‌ای از قانون تخلف کرد نباید با او برخورد شود؟ افتخار قانون اساسی ماست که همه در برابر قانون مساویند. می‌خواهند متخلف را قهرمان جلوه دهند بعد می‌گویند سیاسی برخورد می‌کنند تعداد کل عناصر دستگیر شده چندتاست و در مقابل یک کشور چقدر است؟ هیچ نظامی در دنیا اجازه نمی‌دهد از درون خود و با ساختار‌های خود آن را براندازند. همواره دیکتاتور‌ها از مقابله با قوه قضاییه و قانون شروع کرده‌اند! به نظر من بیش از اینکه دوگانگی در رفتار قوه قضاییه وجود داشته باشد، در رفتار جریانات سیاسی وجود دارد، قوه قضاییه می‌خواهد با فساد مالی برخورد کند. پوشش سیاسی می‌دهند که شما با سرمایه‌گذاری مخالف هستید، اگر همگروه شماست شما همگروه خود را درست انتخاب کن. هر گروه یا حزبی که می‌خواهد باشد چه این طرف چه آنطرف این منافع ملی است هر که به ملت دست اندازی کرد باید دستش قطع شود. یکروز می‌گویند مهمان خارجی داشتیم خواسته‌اند فضا بسازند. فردا می‌گویند، چون مسافرت خارجی در پیش بود خواسته‌اند فضا بسازند. شش ماه دیگر می‌گویند فلان کنفرانس بوده پس کی باید به سراغ مجرم رفت؟
شورای نگهبان مستقل است!/ دیکتاتورها با شورای نگهبان مخالف اند
یکی دیگر از انتقادات احمدی نژاد در نامه به رهبری این بود که شورای نگهیان با مهندسی انتخابات باعث می‌شود که انتخابات‌ها در کشور آزاد نباشد. این بار هم پای خود احمدی نژاد و اطرافیان او وسط بود این حرف‌ها زمانی زده شد که او و مشایی نتوانستند در انتخابات از سد شورای نگهبان عبور کنند. با این حال همین احمدی نژاد درباره لوایح دوقلو در زمان خاتمی و بیرون آمدن اختیار صلاحیت‌ها از دست شورای نگهبان گفته بود: قوه مجریه حق دخالت در انتخابات را ندارد. چرا در این لایحه بیشترین حق و اختیارات را به وزارت کشور داده‌اند؟ به چه حقی و براساس کدام اصل قانون اساسی این کار را کرده‌اند؟ در اظهارات خود هم می‌گویند که صلاحیت یک کاندیدا را وزارت اطلاعات تایید کند کافی است. وزارت اطلاعات، جزء قوه مجریه است. یعنی می‌خواهند اختیار تام مجلس را به دست وزارت اطلاعات بدهند. یعنی می‌خواهند تشخیص صلاحیت را از یک نهاد مستقل که ۶ فقیه عادل و ۶ حقوقدان در آن عضو هستند، بگیرند و به دست یکی از دستگاه‌های اجرایی قوه مجریه بدهند. او البته در مصاحبه‌ای دیگر پا را از این هم فراتر گذاشته بود و شهریور ۸۱ کسانی که می‌خواستند به شورای نگهبان فشار بیاورند تا غیرقانونی عمل کنند را دیکتاتور خوانده بود. او گفته بود: اینکه عده‌ای مدعی شوند که نماینده اکثریت این ملت‌اند و بخواهند شورای نگهبان حرف‌های خارج از قانون آن‌ها را تایید و یا مطابق سلایق آن‌ها اقدام نماید، منبعث از روحیه دیکتاتوری آنهاست و مقاومت شورای نگهبان در حقیقت پاسداری از مردم‌سالاری دینی و تضمین آرای مردم است.
بیشتر بخوانید: نامه‌احمدی‌نژادی‌ها کپی بیانیه نهضت‌آزادی است
انتخابات آزاد یا غیر آزاد؟ بسیاری از اصلاح طلبان معتقدند که انتخابات‌ها پس از تفسیر نظارت استصوابی توسط شورای نگهبان آزاد نبوده است و احمدی نژاد نیز در نامه اخیر خود نسبت به آزاد نبودن انتخابات شکایت داشت.
با این حال فارغ از این که نظر این گروه درست است یا غلط بد نیست نگاهی به صحبت‌های احمدی نژاد درباره انتخابات‌های پیش از سال ۸۰ بیندازیم، زمانی که در گفتگویی که اردیبهشت این سال انجام داد نسبت به مساله آزاد نبودن انتخابات‌ها واکنش نشان داده و گفته بود: در طول ۲۲ سال گذشته تمام انتخابات‌های انجام شده در کشور آزاد بوده است. وی با مقایسه فیلتر‌های موجود بر سر راه کاندیدا‌ها در کشور‌های غربی و جمهوری اسلامی ایران، انتخابات در کشور را یکی از آزاد‌ترین انتخابات‌ها دانست. نظارت استصوابی یعنی اینکه ناظر در هر مرحله، صحت کار را کنترل کند و بنابراین محدود به بررسی صلاحیت کاندیدا‌ها نیست.قانون هم در این زمینه روشن است و لذا اینطور نیست که دستگاه نظارتی به دلخواه خود عمل کند. ناظر ضمن مراقبت از اجرای قانون، خودش هم باید رفتاری مطابق قانون داشته باشد. وی با بیان این نکته که نظارت استصوابی در همه جای زندگی مردم، حتی در صدور مجوز کارگاه‌های کوچک هم وجود دارد، دولت را بزرگترین مجری نظارت استصوابی در کشور دانست. احمدی نژاد که پس از 8 سال در قدرت بودن این روزها همان مسیری را می رود که روزی منتقد شدید آن بود. او که امروز ژست مخالف و منتقد را گرفته است و برای دیده شدن و در معرض افکار عمومی بودن هر اقدامی صورت می‌دهد روزگاری نه چندان دور اقدامات امروزش را دیکتاتوری تعریف می‌کرد و همگان را به تبعیت از قانون دعوت می‌کرد. او این روزها در تناقض با مواضع پیشینیش قوه قضائیه را به سیاسی‌کاری متهم می‌کند. احکام قضائی نزدیکانش را با شدید الفاظ مورد هجمه قرار می‌دهد و شورای نگهبان را به واسطه رد صلاحیت خود، مشایی و بقایی به مهندسی انتخابات متهم می‌کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین