عراقچی: در دام آمریکا نمی‌افتیم

کد خبر: 781409

معاون وزیر خارجه کشورمان افزود: سیاست واقع بینانه به معنای حفظ یک پیمان پس از امضای آن است. چنانچه آمریکا از توافق خارج شود هیچکس دیگر با این کشور وارد مذاکره نخواهد شد.

عراقچی: در دام آمریکا نمی‌افتیم
خبرگزاری ایرنا: سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی 'لارپوبلیکا' با بیان اینکه آمریکا با خروج از برجام اعتبار بین المللی خود را ازدست می‌دهد، گفت:آمریکا سعی دارد ما را به سوی خروج ازبرجام سوق دهد، ولی ما در دام او نمی‌افتیم. معاون وزیر خارجه کشورمان افزود: سیاست واقع بینانه به معنای حفظ یک پیمان پس از امضای آن است. چنانچه آمریکا از توافق خارج شود هیچکس دیگر با این کشور وارد مذاکره نخواهد شد. عراقچی ادامه داد: در صورتی که آمریکا و کشور‌های اروپایی به تعهدات خود پایبند نباشند کره شمالی دلیلی برای مذاکره احساس نخواهد کرد در نتیجه آمریکا تلاش می‌کند که ما را به سمت خروج از توافق سوق دهد، اما ما به دام نخواهیم افتاد. وی در پاسخ به این سئوال که 'امریکا ابزار متعددی برای ایجاد مانع بر سر روابط میان اروپا و ایران و ممانعت از سرمایه گذاری‌ها از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریست‌ها در اختیار دارد ' گفت: اهمیت برجام فقط اقتصادی نیست. یک عنصر مهم برنامه جامع اقدام مشترک منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است. ما به طور مسالمت آمیز یک بحران دشوار هسته‌ای را حل کرده ایم. بحرانی که چنانچه بار دیگر مطرح شود پیامد‌های منفی بر سیستم عدم اشاعه که برای تمامی کشور‌های جهان مهم است به همراه خواهد داشت.
عراقچی در پاسخ به پرسش این روزنامه مبنی بر اینکه 'با توجه به اعلام شما مبنی بر قصد تقویت گفت و گو‌ها با اروپا منظورتان از زمینه‌های گفت و گو را بفرمایید، البته ذکر این نکته نیز ضروری است که اروپا یقین دارد که باید توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کرد، اما همزمان نباید ترامپ را تحریک کند' گفت: مسئله مهم چگونگی نجات توافق در واشنگتن نیست بلکه چگونگی نجات آن در تهران است. برای اروپایی‌ها توافق هسته‌ای یک موفقیت محسوب می‌شود چراکه ایران با دقت به تعهدات اتخاذ شده احترام می‌گذارد. آن‌ها (اروپایی‌ها) می‌توانند آن را (برجام) یکی از دستاورد‌های عظیم سیاست خارجی خود به شمار بیاورند. اگر علاقه به حفظ آن داشته باشند باید تمام تلاش خود را به کار ببندند. برعکس برای ایران توافق هسته‌ای یک موفقیت به شمار نمی‌آید. ایران نفع کاملی از لغو تحریم‌ها نبرده است، تحریم‌ها برداشته شده اند، اما آمریکا به جامعه تجاری اجازه نمی‌دهد با ایران کار کنند. فشار بر روی دولت بسیار شدید است و از ما سئوال می‌شود که چرا شما به تعهدات خود عمل می‌کنید وقتی دیگران به آن احترام نمی‌گذارند، نمی‌توان توافق (هسته ای) را مجددا باز کرد و یا آن را مورد مذاکره مجدد گذاشت و یا حتی آنرا وابسته به سایر پرونده‌ها کرد.
معاون وزیرخارجه در پاسخ به این سوال که ' آیا عدم احترام به تعهدات به معنی بازگشت ایران به شرایط انزوا است'، افزود: ایران به طورکامل متعهد به حفظ این توافق است، اما طرف مقابل نیز باید متعهد باشد. آمریکا در حال تخریب فضای سازنده‌ای است که برای اجرای کامل برجام ضروری است. کشور‌های اروپایی توجه کنند که باید ابتدا در تهران و سپس در واشنگتن این توافق را نجات دهند.
عراقچی در پاسخ به اینکه 'آیا ممکن است که ایران اجرای کامل توافق را به عنوان شرطی برای گفت و گو دربارۀ سایر مباحث مانند برنامۀ موشکی یا مسائل منطقه‌ای که باعث نگرانی جامعۀ بین الملل هستند، مطرح کند'، گفت: ما به دلایل خوبی این موضوعات را در مذاکرۀ هسته‌ای نگنجاندیم. ما تصمیم گرفتیم برروی برنامۀ هسته‌ای متمرکز باشیم تا به یک راه حل برسیم. در غیر این صورت هنوز بر سر میز مذاکره نشسته بودیم.
عراقچی در پاسخ به این پرسش که ' برتری ایران در منطقه باعث ترس شده و با توجه به اینکه نفوذ ایران درکشور‌های شکست خورده‌ای از قبیل: 'عراق، سوریه، یمن و افغانستان' تعیین کننده خواهد بود چه پاسخی برای این ترس‌ها دارید'، گفت: مقصر شکست این کشور‌های چه کسانی هستند، ما مقصرنیستیم. اگر به سبب روابط ما با شیعیان عراق نبود عراق به بهشتی برای تروریست‌ها تبدیل می‌شد. اگر به خاطر ایران نبود داعش دمشق را تحت کنترل داشت. سعودی‌ها در یمن به حوثی‌ها حمله کردند و اظهار داشتند که در عرض دو ماه مشکل را حل خواهند کرد. سه سال از آن زمان گذشته است. ما همواره سعی کرده ایم منطقه را با ثبات‌تر کنیم، زیرا صلح برای ما خوب است.
وی در پایان با اشاره به وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: وضعیت حقوق بشر در ایران بسیار بهتراز همسایگان ما است، ولی هیچکس توجه نمی‌کند که چند ماه پیش ۴۰ نفر توسط سعودی‌ها سر بریده شدند.
معاون وزیر خارجه کشورمان در ادامه افزود: ملت ما خواستار اجرای کامل قانون اساسی است که در آن احترام به حقوق بشر پبش بینی شده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها