اصلاح سیستم بانکی در دستور کار مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جلسه شورای اداری مرودشت حاضر و با نخبگان مرودشت به گفتوگو نشست.
خبرگزاری فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص اصلاح سیستم بانکی کارها انجام شده تا مسائل مختلف مانند وجود شبهه ربوی بودن عملیات بانکی برطرف شود و به زودی بحث اصلاح سیستم بانکی در صحن علنی مجلس پیگیری میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جلسه شورای اداری مرودشت حاضر و با نخبگان مرودشت به گفتوگو نشست.
علی لاریجانی در این جلسه اظهار داشت: یکی از دلایل حضور مسؤولان در شهرستانها این است که از نظرات مختلف استفاده کنند و مشکلات را از نزدیک مشاهده کنند.
لاریجانی با توجه به ظرفیتهای گردشگری مرودشت اضافه کرد: باید به این شهرستان و حوزه گردشگری مرودشت به صورت ویژه نگاه کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شهرستان مرودشت در حوزه صنعت هم بسترهای مناسبی دارد و آنچه به عنوان مشکل صنعت شهرستان مطرح شد در کشور جنبه عام دارد.
وی به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و متذکر شد: با دستور مقام معظم رهبری ستاد اقتصاد مقاومتی به وجود آمد و اولویت آن راهاندازی کارخانهها است و مقدار زیادی از تسهیلات بانکی به این امر تخصیص یافته و تلاش شده است سرمایهگذاری خارجی به کمک این بخش بیاید.
لاریجانی بر ضرورت تشویق صادرکنندگان تأکید و مطرح کرد: برای صادرات باید مشوقهایی پایدار در نظر گرفته شود و این مهم به صورت قانون درآید تا صادرکنندگان بدانند تکلیفشان چیست و مؤلفههای این طرحهای تشویقی چیست.
وی با اشاره به وضعیت کارخانه آزمایش تبیین کرد: قانون خصوصیسازی قانون خوبی است، اما خوب اجرا نشد و الآن باید اصلاح شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از واحدهای صنعتی به خاطر دیون به نهادهایی داده شده است که هیچ سنخیتی باهم ندارند، یادآور شد: وضعیت کارخانه آزمایش مایه تأسف است و اگر قرار بود بهینهسازی شود باید در پروسهای مشخص انجام میشد و من با قوه قضائیه و دستگاههایی که بتوانند کارخانه آزمایش را مجددا راهاندازی کنند صحبت خواهم کرد.
لاریجانی بر ضرورت تغییر کشت تأکید و عنوان کرد: مجلس در برابر خشکسالی وظایفی به عهده دارد و کشاورزان هم وظایفی به عهده دارند. در این شهرستان لازم نیست حتماً برنج کشت شود و باید تغییر کشت مدنظر قرار گیرد و متناسب با میزان آب کشت صورت گیرد.
وی تصریح کرد: با وجود خشکسالیهایی که در کشور به وجود آمده، باید منابع آبی را درست مصرف کنیم؛ به همین منظور هزار میلیارد تومان تسهیلات برای آبیاری تحت فشار اختصاص داده شده است که 85 درصد آن را دولت پرداخت میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی به اختصاص 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 4 تا 6 درصد به کشاورزان روستایی هم خبر داد و افزود: این تسهیلات به کشاورزان روستایی تعلق میگیرد تا چرخه اقتصادی رونق بگیرد.
لاریجانی ادامه داد: مسؤولان حرفهای مردم را میشنوند، اما مشکلات نیز پیچیده شده است، بنده نگرانیهای بخش فرهنگی و بازنشستگان را میدانم و جلسات مختلفی با آنان برگزار کردم و این خیلی تأسفبار است که یک دبیر بازنشسته که دارای فرزند، نوه و خانواده است، با حقوق کمتر از یک میلیون تومان زندگی کند.
وی بیان کرد: در یک مقطع زمانی حدود 20 میلیون نفر دانشآموز در کشور در حال تحصیل بودند و بر این اساس یکمیلیون و 200 هزار نفر معلم نیز مشغول به امر آموزش بودند؛ اما با وجودی که بعدها میزان دانشآموزان کاهش یافت، اما همان کارکنان در آموزشوپرورش مشغول به کار هستند که این موضوع به سامانه دولت فشار وارد میکند و به عبارتی یک وضع ثابت در سیستم دیوانی وجود دارد که باید بار مالی آن در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه استخدامها در آموزشوپرورش باید براساس ضوابط و تخصصی و از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد، توضیح داد: در حال حاضر حدود 2.5 میلیون نفر کارمند دولت هستند و در کل هزینههای جاری کشور بالا است و بودجه برای انجام فعالیتهای عمرانی کم است.
وی، دولت را عیالوار دانست و افزود: مقام معظم رهبری تأکید داشتند دولت باید کوچک و چابک باشد که نکته بسیار مهمی است و باید در این راستا ساماندهی انجام شود. نکته دیگر اینکه مردم نباید تلقی کنند که مسؤولان مشکلات را درک نمیکنند، چراکه مختصر عقلی وجود دارد و ما مشکلات مردم را درک میکنیم اما مسائل نیز پیچیده شده که همین مسائل نیز قابل حل است.
لاریجانی اظهار کرد: در خصوص گازرسانی به بخشهایی از شهرستان مرودشت و منطقه، توصیههای لازم به وزیر نفت صورت خواهد گرفت؛ همچنین بحث ایجاد منطقه ویژه گردشگری در شهرستان مرودشت پیگیری میشود و شاید در لایحه دولت در این رابطه بتوان راهحلی برای انجام این مهم یافت.
وی تأکید کرد: در سه تا چهار سال گذشته به مدارس علمیه کمکهای صورت گرفته، اما بنده خیلی این موضوع را قبول ندارم که روحانیت دولتی شود؛ چراکه روحانیت شیعه با وجود اینکه در جمهوری اسلامی فعالیت میکند، اما باید مستقل باشد؛ به دلیل اینکه دولتی شدن روحانیت باعث میشود ملاحظات کاری در نظر گرفته شود که در درازمدت به نفع جامعه نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهید مطهری بیان داشتند که یکی از نقاط قوت روحانیت استقلال مالی است، تصریح کرد: البته قبول دارم حقوق روحانیون کم است، اما راهحل رفع این مشکل، دولتی کردن روحانیت نیست، چراکه در درازمدت به نفع فرهنگ دینی کشور نیست؛ البته در خصوص کمک به ساختمان و احداث خانه عالم، پیگیریهای لازم انجام میشود، اما اگر وضعیت معیشتی روحانیون از طریق سیستم خود پیگیری شود، حرفها رساتر است.
لاریجانی ادامه داد: نظارت مجلس به کار دولت در زمینههای صنعتی پیگیری میشود و نظرات کارشناسان در این رابطه لحاظ میشود. در خصوص اصلاح سیستم بانکی نیز کارها انجام شده تا مسائل مختلف مانند وجود شبهه ربوی بودن عملیات بانکی برطرف شود و به زودی بحث اصلاح سیستم بانکی در صحن علنی مجلس پیگیری میشود. در خصوص تجدیدنظر بر نحوه اخذ و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، اقداماتی در مجلس صورت گرفته و این موضوع پیگیری میشود و در این خصوص نظرات تولیدکنندگان نیز گرفته شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع احداث مجتمع فرهنگی ـ هنری در شهرستان مرودشت را پیگیری میکنم و همچنین در زمینه رفع مسائل و مشکلات بیان شده، بررسیها و پیگیریهای لازم صورت خواهد گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید