خبرگزاری تسنیم: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از دولتها کشور را بد اداره کردند و ما امروز وارث این بدیها هستیم.
علی لاریجانی بعد از ظهر امروز در نشست صمیمی با فعالان اقتصادی آذربایجان غربی اظهار داشت: امروز در شرایطی به سر میبریم که نباید احساس کنیم در دو طرف میز نشستهایم و باید همگان بدانند که تصمیمات دو طرفه گرفته میشود و از فعالان اقتصادی انتظار میرود شرایط کشور را بهتر از پیش حس کنند.
وی افزود: باید توجه کرد که دولت تا چه اندازهای بضاعت دارد، به چه اندازه میتواند حمایت کند و دلیل این ناآگاهی عدم شفاف سازی موضوعات از سوی مسئولان برای همگان است. لاریجانی گفت: برخی از مباحث از حد چالش گذشته و در شرایط بسیار نامطلوبی قرار گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فشار اقتصادی که به تولیدکنندگان و کارخانهداران وارد میشود شایسته و مناسب آنان نیست و باید متوجه باشند که افرادی وجود ندارد که تمکن مالی خوبی داشته باشند و اگر وضعیت خوب بود اوراق مشارکت برای ایجاد عمران چاپ نمیشد.
وی تصریح کرد: 2.5 میلیون نفر در سطح کشور کارمند داریم که وقتی نیروهای مسلح و بازنشستگان به اینان اضافه میشود میلیونها نفر انسان را شامل خواهد شد که باید به آنان حقوق داده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نکاه نیمچه سوسیالیستی که در کشور به وجود آمده نگذاشت که اقتصاد ما مردمی شود و اگر برخی مواقع سخنانی خریدار داشت صرفاً روشنفکری و جوزدگی در دهههای نخست انقلاب بود.
وی افزود: به هر حال اینها دست به دست داد و در اقتصاد پس از انقلاب سایه انداخت و آسیبهای مختلفی را در پی آورد.
لاریجانی گفت: برخی از دولتها کشور را بد اداره کردند و ما این موضوع را قبول میکنیم و امروز وارث این بدیها هستیم بنابراین باید بررسی کنیم چگونه مسیر پیشرفت را بپیماییم. وی تصریح کرد: اقتصاد را باید به بخش خصوصی سپرد و ممکن است در این میان اشتباه هم عمل شود اما باید آن را درست کرد نه اینکه یک روش درست را اجرا نکرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه بحث سهم رایانهها قرار بود که یارانه بخش تولید داده شود که متاسفانه از ریشه به درستی عمل نشد اما هم اینک و با دولت رایزنیهایی انجام میدهیم که یارانهها را به مسیر درست خود برگردانیم چراکه نوع پرداخت یارانه به این نحو و به صورت متمرکز مشکل دارد و اگر به صورت استانی و شهری اعطا کنیم میتوانیم مردم را قانع کنیم افراد غنی از حق خود بگذرند و در آبادانی شهر و استانشان خرج کنند و امروز بیبرنامگی در کشور غوغا میکند.
وی افزود: مشوقهایی برای سرمایهگذاری در استانها ایجاد میشود و در مجلس نیز در مورد این اقدامات کار خواهد شد.
لاریجانی اظهار داشت: باید سند جامعی برای کشاورزی در آذربایجان غربی وجود داشته باشد و این کار بسیار درستی است چرا که این منطقه استانی است که دریاچهاش مشکل جدی دارد و فروش سیب رونق خوبی ندارد و کاری که میتوانستیم کنیم توسعه و حمایت از آبیاری تحت فشار با اذن رهبری بود.
وی گفت: باید بر روی آبیاری نوین کار کنیم که در این طرح 85 درصد از هزینهها توسط دولت تأمین میشود و بقیه به وسیله کشاورز تأمین میشود و علاوه بر آن در بحث کشاورزی نیازمند مهندسی جدید و تغییر الگوی کشت هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اساساً کشور ما یک کشور وارداتی خلق شده در حالی که باید مشکل بخش صادرات و صنایع را حل کنیم.
وی افزود: تغییرات در ساختار دولت را میتوانیم انجام دهیم به شرطی که احساس کنیم یک جهشی در اقتصاد کشور ایجاد میشود و هر تغییری باید به توسعه صادرات بینجامد و در عین حال نظام اقتصادی کشور باید از پایداری برخوردار باشد.
لاریجانی اظهار داشت: افق دراز مدتتری باید تعریف شود و افرادی که به کار صادرات میپردازند باید از پشتیبانی ممتدی برخوردار شوند و باید این سیستم حمایتی را از جایی شروع کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: محور دیپلماسی آینده ما باید دیپلماسی اقتصادی باشد و این موضوع جدی گرفته شود و در مورد آذربایجان غربی که با سه کشور هممرز است یک فرد کاردان را برای حل مشکل صادرات در نظر میگیریم تا مشکلات برطرف شود.
لاریجانی افزود: مردم به اینکه به صنعت خود و کشورشان کمک کنند علاقه دارند و باید با مردم بهصورت صریح حرف زد و مسیرها را تبیین کرد تا به هدف نهایی دست یافت.
وی اظهار داشت: قرار بود تعداد هفت هزار مورد از صنایع کشور از رکود خارج شود و عدهای که در آذربایجان غربی ادعا میکنند که هیچگونه صنایعی فعال نشده باید بدانند که قسمتی از این تعداد مربوط به آذربایجان غربی میشود که احیا شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد قانون ارزش افزوده نیز دو نظریه مطرح است که باید بررسی شود اما روشن است که برای حل مشکل اقتصاد کشور باید چرخشی داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید