سرویس سیاسی فردا: حسن روحانی صبح امروز برای پنجمین بار به عنوان رئیسجمهور عازم نیویورک شد تا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند. این بار نیز سفر تحت الشعاع برجام است. روحانی پیش از ترک تهران گفته است:
«امروز در جهان اتفاق نظر وجود دارد که برجام توافقی است که به نفع امنیت، ثبات و توسعه منطقه و جهان است. مخالفان برجام به دو سه کشور محدود می شوند از آن جمله عدهای در آمریکا احساس می کنند که کمک کردهاند که سفرهای باز شده اما اکنون از خوردن غذا محروم هستند و در اتاق بغلی نشستهاند. این طرف شادی می کند و این شادی آنها را اذیت می کند در حالیکه آنها می توانند وارد اتاق شوند و اگر اخلاق بد خود را کنار بگذارند می توانند سر سفره باشند. ما در این سفر جلسهای درباره برجام با سران کشورهای دیگر خواهیم داشت.»
۱- روحانی در سال ۹۲ درحالی تنها چند هفته از ریاست جمهوریش نمیگذشت عزم آمریکا کرد تا بتواند در اولین اقدام ۱۰۰ روزه خود سر و سامانی به مذاکرات هستهای دهد. سفری که امیدوار بود همراه با مذاکره با اوباما باشد و در نهایت با تماس تلفنی حاصل شد تا آقای رئیس جمهور از اوباما با عنوان رئیس جمهور مودب امریکا یاد کند.
بیشتر بخوانید: بیبی سی مکالمه تلفنی روحانی و اوباما پیشنهاد ایران بود
۲-در روزهای اخیر آمریکا همزمان با تایید پایبندی ایران به برجام، خود، بازهم برجام را نقض و ضمن تصویب تحریمهای جدید، فروش هواپیما به ایران را نیز ممنوع کرد! در جدیدترین اقدام، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا همزمان با تمدید تعلیق برخی از تحریمهای هستهای ایران به مدت 120 روز، تحریمهای جدیدی علیه کشورمان وضع کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای روز پنجشنبه از اضافه شدن نام 5شخص و 2 موسسه ایرانی به فهرست تحریمیهای این کشور خبر داد.
خزانهداری آمریکا 3 فرد و 6 شرکت خارجی از جمله 2 شرکت هواپیمایی اوکراینی را نیز به بهانه همکاری با ایران تحریم کرد.
۳- دونالد ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتیش گفتهبود در صورت پیروزشدن در انتخابات، برجام را پاره خواهد کرد. تا به جهان پیام بدهد که این ایران نیست که علیرغم عمل به تعهداتش، به علت برداشته نشدن تحریمهایش طلبکار است بلکه این آمریکاست که علی رغم عمل نکردن به تعهداتش، هنوز طلبکار و زیادهخواه است. اما با روی کار آمدنش نه تنها برجام را پاره نکرد چرا که مقامات آمریکایی چه دموکرات و چه جمهوریخواه به خوبی میدانند برجام محصول هر دو حزب است و توافق بهتری نمیتوانستند با ایران به دست بیاورند، چراکه اغلب اهداف آنها در برجام تحقق یافته بدون اینکه دستاوردی برای طرف مقابل یعنی ایران داشته باشد.ایران تعهداتش را انجام داده و تعهدات آمریکا روی کاغذ باقی ماندهاست و نیازی به پاره شدن ندارد و اگر دولت ایران انتظار وعده نسیه جدیدی! از سوی آمریکا دارد باید امتیاز نقد جدیدی! بدهد.
۴- حال باید منتظر بود و دید روحانی که این بار نیز برجام را به عنوان یکی از اولویتهای سفرش به آمریکا در نظر گرفته است در کنار مذاکرات دوجانبهای که با سران کشورهای بلژیک، سوئد، اتریش، فرانسه، انگلیس، ژاپن، پاکستان، آفریقای جنوبی و بولیوی برنامه ریزی شده است آیا با مقامات آمریکایی نیز دیدار خواهد کرد و پس از سفر نظرش در خصوص دونالد ترامپ چه خواهد بود؟
دیدگاه تان را بنویسید