بررسی کابینه آینده در مجلس چه زمانی آغاز می‎شود؟

کد خبر: 708431

معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: آقای روحانی برای معرفی هیئت وزرا با شخصیت های و بزرگان سیاسی و هیئت رئیسه سه فراکسیون مجلس مشورت و ملاقات کردند.

خبرگزاری مهر:معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: آقای روحانی برای معرفی هیئت وزرا با شخصیت های و بزرگان سیاسی و هیئت رئیسه سه فراکسیون مجلس مشورت و ملاقات کردند.
حسینعلی امیری بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت روز خبرنگار گفت: کار خبر بسیار ظریف و دقیق است، خبرنگاران واسط بین مردم و مسئولان هستند و من کار خبر و خبرنگاران و نظارت آنها بر امورات مسئولان را نوعی امر به معروف و نهی از منکر مدرن می دانم.

وی افزود: در مدتی که در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری بودم و قبل از آن در وزارت کشور و قوه قضائیه ارتباط خوبی با خبرنگاران و رسانه ها داشتم و در جهت چاره اندیشی برای حل مشکلات و در جریان قرار دادن افکار عمومی شاهد نقش اثرگذار خبرنگاران بودم. معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: روز ۱۲ مرداد رهبر انقلاب حکم آقای رئیس جمهور را در مراسمی باشکوه امضا کردند و روز ۱۴ مرداد آقای روحانی به عنوان دوازدهمین رئیس جمهور نظام بعد از مراسم باشکوهی که در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، آغاز کردند وی گفت: مهمترین کاریکه باید بعد از مراسم تحلیف انجام می شد معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس بود که براساس قانون آیین نامه داخلی مجلس رئیس جمهور بعد از تحلیف دو هفته وقت دارند وزرای خود را پیشنهاد دهند که خوشبختانه این کار در اجرای اصل ۱۳۳ قانون اساسی صورت گرفت و شخصا اسامی وزرای پیشنهادی و همچنین برنامه آنها و برنامه دولت را تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی کردم. امیری تصریح کرد: آقای لاریجانی دستور اعلام وصول و قرائت نامه آقای روحانی را صادر کردند که قبل از پایان جلسه علنی انجام شد. انشاالله در هفته آینده براساس قانون از روز سه شنبه دستور مجلس رسیدگی به صلاحیت وزاری پیشنهادی خواهد بود. وی گفت: برای وزارت علوم فعلا آقای رئیس جمهور کسی را پیشنهاد نکردند و موضوع در حال بررسی است. براساس آیین نامه داخلی مجلس رئیس جمهور دو هفته وقت دارند که وزرا را پیشنهاد کنند امروز ۱۷ نفر را پیشنهاد کرده و در فرصت باقی مانده یک وزیر دیگر را هم معرفی خواهند کرد. معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره انتخاب وزیر زن گفت: آقای روحانی برای معرفی هیئت وزرا با شخصیت های و بزرگان سیاسی و هیئت رئیسه سه فراکسیون مجلس مشورت و ملاقات کردند. فراکسیون زنان مجلس هم پیشنهاد هایی داشتند که به رئیس جمهور ارائه دادند برخی گفتگوهای غیررسمی هم بود که ما به آقای رئیس جمهور منتقل کردیم. امیری ادامه داد: با توجه به اینکه چه کسانی می توانند یار رییس جمهور باشند و در جهت تحقق وعده های وی یک روح جمعی را ایجاد کنند، این لیست به مجلس ارائه شد. وی گفت: قانون اساسی تصریح دارد که وقتی رییس جمهور در مجلس سوگند یاد می کند، باید در مجلس و با حضور اعضای شورای نگهبان باشد در قانون اساسی اگر ما اصول مربوط به وظایف شورای نگهبان را دقت کنیم، می بینیم که وظایف این شورا سه نوع است؛ در جاهایی شورای نگهبان "تکلیف" به حضور دارد؛ در برخی جاها "الزام" و در جاهای دیگر "الزام تشریفاتی" است. معاون پارلمانی اضافه کرد: در طرح های دو فوریتی و سه فوریتی مجلس، شورای نگهبان باید حضور پیدا کند. در بعضی موارد مانند استماع مشروح مذاکرات مجلس این حضور الزامی است. وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود اعضای شورای نگهبان در مراسم تحلیف حضور حداکثری نداشته اند و مراسم رسمیت نداشته است، با بیان اینکه آیین سوگند رییس جمهور الزامی تشریفاتی است تصریح کرد: قانون گذار نمی گوید که کلیه اعضای شورای شورای نگهبان باید حضور پیدا کنند. الزامی نیست که ۱۲ نفر در تحلیف رییس جمهور حضور پیدا کنند. علاوه بر این معیار در شورای نگهبان برای اینکه نظر شورای نگهیان مطلوب شود ۷ رای است. معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: در مراسم تحلیف رییس جمهور ۸ نفر از اعضای شورای نگهبان حضور داشتند؛ بنابراین مراسم تحلیف کاملا قانونی انجام شد و شک و شبهه ای در این زمینه وجود ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها