قاسمی: ایران در نقض برجام پیشقدم نخواهد شد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران در نقض برجام پیشقدم نخواهد شد.
قاسمی با بیان اینکه این دیدارها به هیچ وجه تشریفاتی نیست گفت: حضور نمایندگان 105 کشور جهان در ایران برای مراسم تحلیف بیانگر رویکرد مثبت جهان نسبت به ایران است و حضور این تعداد هئیت در ایران پس از انقلاب برای مراسم تحلیف کم نظیر است.
وی تصریح کرد: تا دیروز رئیس جمهور 27 ملاقات با هئیتهای خارجی شرکت کننده در مراسم تحلیف داشت . همچنین رئیس مجلس نیز 30 ملاقات داشت.
قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون سفر مقتدی صدر به عربستان و اظهاراتی که وی علیه ایران در این سفر مطرح کرده است، گفت: روابط ایران و عراق حسنه است و درسطوح مختلف ادامه دارد؛ اما قرار نیست شخصیتها و مقامات عراقی در سفرهای خود به خارج از این کشور و گفتگو با دیگران از ما اجازه بگیرند و به ما گزارش دهند. وی ادامه داد: اظهارات مقتدی صدر در عربستان را نباید جدی گرفت؛ شاید در بیان موضوع و یا ترجمه کم کاری شده و اشتباهی صورت گرفته؛ امیدوارم چنین سخنانی از جانب ایشان مطرح نشده باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون سفرظریف به استانبول و شرکت در نشست مرتبط با فلسطین گفت: ظریف در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی که در خصوص مسجد الاقصی برگزار شد، شرکت کرد؛ جلسه بسیار خوبی بود و فرصت تماس با یکسری از وزرای خارجه کشورهای اسلامی فراهم شد؛ نیاز بود که در این برهه سازمان همکاری اسلامی با توجه به وظایف ذاتی خود تشکیل جلسه دهد و مسائل فلسطین را مورد توجه قرار دهد. قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون مصادیق نقض فاحش برجام تصریح کرد: مصادیق نقض فاحش برجام یک بحث فنی است که از جانب هیئت عالی نظارت بر برجام تعیین میشود و در این رابطه در زمان لازم از سوی هیئت عالی اظهار نظر صورت میگیرد. وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رایزنی هیئت انگلیسی سفرکرده به تهران برای آزادی نازنین زاغری صحت دارد یا خیر؟ اظهار کرد: هیئت انگلیسی که برای مراسم تحلیف در تهران به سر میبرد با خانواده خانم زاغری دیدار داشت؛ از نظر ما این خانم تبعه ایران است چرا که ما مفهوم دوتابعیتی را به رسمیت نمیشناسیم؛ همچنین بحثی در رابطه با تبادل زندانیان میان ایران و انگلیس وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات منابع سعودی در خصوص کارشکنی ایران در صدور روادید برای هیئت عربستانی جهت بازدید از اماکن دیپلماتیک ریاض در ایارن گفت: برا ساس توافقی که از گذشته صورت گرفته بود مقرر شده بود هیئتی از عربستان برای بازدید از اماکن دیپلماتیک این کشور به ایران سفر کند و متقابلا هیئتی از ایران نیز به منظور همین کار به عربستان سفر داشته باشد.
قاسمی ادامه داد: چند ماهی است که ویزای هیئت عربستانی صادر شده و قرار بود این هیئت با یک هواپیمای اختصاصی به ایران سفر کند؛ البته به سبب نبود کانال های مستقیم دیپلماتیک میان دو کشور، ابلاغ این موضوع به طرف عربستانی با تأخیر همراه بود، اما به هر ترتیب آنها میتوانند هر موقع تصمیم بگیرند به تهران سفر کنند.
وی با بیان اینکه طی روزهای آینده نیز ویزای هیئت ایرانی هم جهت سفر به عربستان و بازدید از اماکن دیپلماتیک کشورمان دریافت میشود گفت: نیت خاصی وجود دارد که طی یکسری خبرسازیها چنین القا شود که ایران مخالف ورود هیئت عربستانی جهت بازدید از اماکن دیپلماتیک این کشوراست؛ که من این موضوع را تکذیب میکنم. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در سفر اخیر موگرینی به تهران پیرامون تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران مذاکرهای صورت گرفت یا خیر؟ بیان داشت: بحث تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران در جریان است و مراحل خود را طی میکند. قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه آیا مصافحه ظریف و عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان را میتوان به معنای تغییر رفتار ریاض در قبال تهران قلمداد کرد یا خیر؟ گفت: ا تفاقی که در جریان نشست وزرای خارجه سازمان همکاریهای اسلامی در استانبول میان وزرای خارجه ایران و عربستان رخ داد یک امر طبیعی است که معمولا درحاشیه چنین اجلاسهایی صورت میگیرد؛ البته ما امیدواریم عربستان رفتارهای خود را در قبال ایران تصحیح کند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اختلافات میان ارمنستان وآذربایجان و تأثیر این امر بر نقاط مرزی ایران گفت: ما به دقت تحولات منطقه را بخصوص در حوزه قفقاز جنوبی رصد میکنیم واجازه نخواهیم داد به سبب برخی درگیری ها خدشهای به مرزهای ما و مردم مرزنشین ماوارد شود؛ همچنین ما بر ضرورت مفاهمه و گفتگو میان دوکشورارمنستان وآذربایجان تاکید میکنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع ا یران در قبال توافقاتی که پیرامون سوریه خارج از مذاکرات آستانه صورت میگیرد، گفت: آرزو و امال ما در مورد سوریه تثبیت آتش بس و برقراری ثبات و امنیت در این کشور است و هر طرفی که در این مسیر گام بردارد میتواند در کنار ما قرار گیرد. قاسمی ادامه داد: فردا و پس فردا نشست کارشناسی آستانه برگزار خواهد شد، همچنین هفته اول شهریورماه نیز نشست آستانه در سطوح عالی برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به آقای قشقاوی معاون پارلمانی وزارت خارجه در خصوص حاشیههای مراسم تحلیف و سلفیهایی که گرفته شد تذکر خواهید داد یا خیر؟ بیان داشت: من متأسفم که درا مورد این موضوع نمیتوانم اظهار نظر کنم وبا توجه به تفکیک قوا در کشورپیرامون این موضوع باید از طرق دیگر موضع گیری شود. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات سیف رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر عدم رفع مشکلات بانکی پس از برجام اظهار کرد: مشکلات در حوزه بانکی به خصوص دررابطه با بانک های بزرگ وجود دارد و این امر دلایل متعددی از جمله علل فنی و علل سیاسی دارد که بخشی از آن مرتبط با بدعهدیها وفشارها و فضاسازیهای روانیای است که از جانب آمریکا در راستای ایران هراسی صورت میگیرد. قاسمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی برا ینکه آیا اظهارات وزیر خارج عربستان در خصوص در قدرت ماندن بشار اسد حاکی از تغییر موضع ریاض در قبال اتفاقات سوریه است، گفت: وزیرخارجه عربستان دراین رابطه حرف درستی را مطرح کرده است و بشار اسد در قدرت باقی خواهد ماند اما اینکه آیا این اظهارات نشانگرتغییر موضع عربستان است را نمیدانم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی عدم حضورمقامات و مسئولان برخی کشورهای همسایه در مراسم تحلیف گفت: سطح حضور شرکت کنندگان خارجی در مراسم تحلیف دوره دوازدهم ریاست جمهوری با توجه به ا ینکه دوره دوم رئیس جمهور مستقر بود، یک سطح خوب بود چرا که عمدتا سطح شرکت مهمانان خارجی در مراسم تحلیف دورههای دوم یک رئیس جمهور کمتر است. سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در مراسم تحلیف دوره یازدهم ریاست جمهوری نمایندگان حدود 47 کشور به ایران سفر کرده بودند، ادامه داد: با توجه به اینکه برگزاری مراسم تحلیف با ماه آگوست و تعطیلات تابستانی کشورهای خارجی مصادف شده بود و همچنین با توجه به اجلاس ( آ سه آن ) در آسیا میتوانیم بگوییم که سطح شرکت کنندگان در مراسم تحلیف سطح خوبی بود. قاسمی در ادامه پیرامون موضع وزارت امور خارجه در قبال اقدام دو بازیکن ایرانی تیم پانیونیوس یونان در مسابقه دادن با تیمی از رژیم صهیونیستی گفت: سیاست جمهوری ایران در حوزه ورزش عدم رویارویی با تیمهایی از رژیم اشغالگر قدس است و در خصوص این اتفاق نیز وزارت ورزش باید پاسخگو باشد که البته این وزارتخانه در همان ابتدا، این امر را محکوم کرد.
وی ادامه داد: آنچه در این رابطه باید به آن توجه شود این است که باشگاههای ایرانی و تیمهای ورزشی ایرانی درهنگام تبادلات وانعقاد قراردادها با طرفهای خارجی بحث بازی با تیمهای رژیم اشغالگر را به صورت شفاف مشخص کنند. سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر مسدود شدن حسابهای برخی دانشجویان ایرانی درچین گفت: این موضوع در حال پیگیری است و تا رفع این مشکل پیگیریهای ما ادامه خواهد یافت؛ این امر میتواند ناشی از مشکلات مرتبط با سیستم بانکی چین باشد؛ چرا که در گذشته نیز اتفاقات مشابهی پیرامون تبادلات مالی میان تهران و پکن مشاهده شده بود. قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا هیئت کنسولی ایران که در عربستان مستقر شده است برای انجام مأموریت کنسولی خود و ارائه خدمات به حجاج ایرانی با مشکلی مواجه نشده است، تصریح کرد: هیئت کنسولی ایران قرار بود در اوایل شوال در عربستان مستقر شود که در این امر تاخیر ایجاد شد ونهایتا هیئت کنسولی ایران با تأخیر بسیار همین چند روز پیش روادید سفر به عربستان را دریافت کرد.
وی ادامه داد: طبق گزارشهای واصله از سازمان حج و زیارت روند امور مربوط به حجاج در عربستان بدون مشکل خاصی پیش می رود که امیدواریم این روند ادامه یابد. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهار گلایههایی که برخی نمایندگان بخش خصوصی اقتصاد در رابطه با ضعف سفارت خانههای ایران در امور اقتصادی مطرح میکنند، خاطرنشان کرد: من لازم است از نگاه اقتصادی که در سفارتخانهها و نمایندگیهای ایران در خارج وجود دارد دفاع کنم؛ این امر به خصوص درکشورهایی که بسترهای لازم برای مراودات اقتصادی و تجاری آنها با تهران فراهم است ، بسیار مشهود است. قاسمی در پایان خاطر نشان کرد: این جفاست که وزارت امور خارجه متهم شود درحوزه مسائل اقتصادی از توان لازم برخوردار نیست؛ چرا که دربخش عمدهای از تبادلات بانکی و بازرگانی ردپای وزارت امور خارجه و سفارتخانههای ما درنقش تسهیل کننده ، مشاهده می شود.
دیدگاه تان را بنویسید