۲۰ وعده‌ای که روحانی پس از پیروزی در انتخابات داد/ از ایجاد ۹۰۰ هزار شغل در یک‌سال تا جوان گرایی در دولت و به‌کارگیری زنان

کد خبر: 706694

روزهای رقابت‌های انتخاباتی سپری شد و آقای حسن روحانی توانست برای بار دوم اعتماد مردم را جلب کند؛ حال او با تنفیذ رهبر معظم انقلاب اسلامی رییس جمهور مردم است و آن‌ها که به او رأی دادند و آن‌ها که به او رأی ندادند، چشم‌انتظار تحقق وعده‌ها و شعارهای روحانی هستند.

۲۰ وعده‌ای که روحانی پس از پیروزی در انتخابات داد/ از ایجاد ۹۰۰ هزار شغل در یک‌سال تا جوان گرایی در دولت و به‌کارگیری زنان
حسن روحانی
سرویس سیاسی فردا؛ صبح نو نوشت: رییس جمهور دوازدهم، امروز در بهارستان و در مقابل مردم دومین سوگند را یاد می‌کند تا به وعده‌های خود در انتخابات عمل کرده و به پاستور می‌رود تا دولت را تا ۱۴۰۰ در دست بگیرد. او قول داده که سالانه بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کند؛ فقر و کارتن خوابی و کودکان کار را به کلی برچینند و ده‌ها وعده دیگر.
روزهای رقابت‌های انتخاباتی سپری شد و آقای حسن روحانی توانست برای بار دوم اعتماد مردم را جلب کند؛ حال او با تنفیذ رهبر معظم انقلاب اسلامی رییس جمهور مردم است و آن‌ها که به او رأی دادند و آن‌ها که به او رأی ندادند، چشم‌انتظار تحقق وعده‌ها و شعارهای روحانی هستند.
روحانی در مراسم تنفیذش از انقلاب اقتصادی سخن گفت: تا فقر را به‌طور کامل از جامعه ایران ریشه کن کند. او گفت: تلاش دولتش بر آن است: «مردم به حقوق خود دست یابند. ریشه کن شدن فقر و از بین رفتن فساد حق مردم است؛ مهار تورم، رشد اقتصادی و سربلند شدن ایران در محافل بین‌المللی، دست‌یابی به بازار منطقه و جهان، رشد فضای آزاد و معنوی، دسترسی آسان به اطلاعات، برابری در برابر قانون، داشتن آینده‌ای مطمئن، اظهار نظر و گفت: وگو، دانستن و در جریان امور کشور قرار گرفتن، همه حق مردم است.»
رییس جمهور بعد از بیان اهداف و برنامه دولت دوازدهم از همه برای پیشبرد اهدافش کمک خواست و تأکید کرد: «دستانم را به سوی همه کسانی که به عظمت ایران می‌اندیشند، دراز می‌کنم و از آنان برای ساختن آینده‌ای درخشان در مسیر پیشرفت کشور، کمک می‌طلبم و از خداوند بزرگ عزت و عظمت روزافزون برای این ملت غیور و صبور مسألت می‌نمایم.» او سپس در مناجاتی از خداوند، در پاگذاشتن در مسیر خدمت مدد خواست و این گونه دعا کرد: «ای آغازگر هستی‌ها و‌ای جبران‌گر کاستی‌ها، یاری‌ام کن. یاری‌ام کن تا در تحمل سختی‌ها و نامهربانی‌ها صبور، در مقابله با ظلم و جور جسور، در بازشناسی کژی‌ها و ناراستی‌ها بینا، در فرو ریختن دیوار دروغ و حسد توانا، در کنار زدن پرده ریا و تزویر توانمند، در شنیدن صدای مردم شنوا، در پاسخ به خواست جوانان مصمم و در پای فشاری بر مصالح ملت پابرجا باشم.»
براساس گزارش‌هایی که سایت روحانی سنج منتشر کرده، ۱۹ درصد وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی در دولت یازدهم محقق شده، ۸ درصد به صورت ناقص محقق شده، پیگیری ۸ درصد از وعده‌ها متوقف و ۱۱ درصد محقق نشده و ۱۹ درصد از وعده‌های رییس جمهور ایران از سوی خود او پیگیری نشده‌اند..
حال باید منتظر ماند و دید در این چهار سال به کدام یک از وعده‌های رییس جمهور در دولت دوازدهم جامه عمل پوشیده خواهد شد.
به همین مناسبت، با مروری بر سخنرانی‌های روحانی در سه هفته موعد تبلیغات انتخابات و پس از پیروزی، مهم‌ترین وعده‌ها و شعارهای وی را مرور می‌کنیم.
۱ - فقرزدایی؛ به مردم قول می‌دهم که در دولت دوازدهم فقر مطلق در ایران برای همیشه رخت بر بندد. (سفر انتخاباتی به خرم آباد - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶)
۲ - بهبود وضعیت رفاهی و افزایش درآمدها؛ دولت دوازدهم برنامه‌ای به منظور بهبود وضعیت رفاهی ۸ تا ۱۰ میلیون نفر از خانوارهایی دارد که در پایین‌ترین سطح زندگی می‌کنند. ما برای تحقق این امر طرح سه مرحله‌ای را پیش بینی کرده‌ایم که با اجرای آن که برای اولین بار در کشور خواهد بود، مفهومی به عنوان استاندارد زندگی یا حداقل سطح رفاه را تعریف می‌کنیم و درآمد هر کس را که پایین‌تر از آن بود، به سطح استاندارد تعریف شده می‌رسانیم. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی.)
۳ - توانمندسازی روستاها؛ در خصوص توسعه روستایی کشور و حمایت از روستاییان دو سرفصل مسکن و درآمد و اشتغال روستاییان بسیار مهم است. زیرا بدون توجه به این دو رکن، سایر حمایت‌ها نخواهند توانست سبب توانمندسازی روستا‌ها و عدم مهاجرت آن‌ها به شهر‌ها شوند. بر این اساس طرح‌های حمایت از روستاییان در دولت دوازدهم عمدتاً بر این دو رکن استوار است. یکی از مؤلفه‌های اصلی افزایش سطح درآمد روستاییان، تقویت و توسعه صنایع روستایی است. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی.)
۴ - افزایش یارانه دهک‌های پایین؛ چرا می‌روید در روستا‌ها می‌گویید یارانه شما قطع خواهد شد؟ ما فقط یک حرف داریم، یارانه دهک‌های پایین باید بیشتر شود. نظام تأمین اجتماعی عادلانه باید برقرار شود. (سفر انتخاباتی به اهواز - ۲۶ / ۲ / ۹۶)
۵ - توسعه بیمه و افزایش مستمری مددجویان و حقوق بازنشستگان و کارمندان؛ دولت باید تلاش کند تا با توسعه بیمه برای مردم و نظام اجتماعی و همچنین بالا بردن مستمری مددجویان و افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان در جهت کمک به اقشار متوسط جامعه عمل کند. (سفر انتخاباتی به خرم آباد - ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶)
۶ - مقابله با افزایش تحریم‌ها؛ ما اجازه نمی‌دهیم تحریم به کشور برگردد. (سفر انتخاباتی به اردبیل - ۲۷ اردیبهشت ۹۶)
۷ - افزایش صادرات ایران؛ آنچه در گذشته بود، بازار واردات برای دنیا بود. اگر می‌خواهید ایران بازار واردات برای جهان باشد، به دیگران رأی بدهید. اگر می‌خواهید مرکز صادرات باشیم، راه اعتدال را برگزینید. (سفر انتخاباتی به ساری- ۲۵ / ۲ / ۹۶)
۸ - بهبود فضای کسب و کار؛ ما معتقد هستیم و می‌گوییم باید فضای کسب و کار آماده شود. ما می‌گوییم موانع باید برطرف شوند و باید به مردم آزادی عمل بدهیم. مردم با اینترنت می‌توانند برای خود شغل انتخاب کنند. بگذارید مردم فعال باشند. (سفر انتخاباتی به ساری- ۲۵ / ۲ / ۹۶)
۹ - توسعه گردشگردی؛ توسعه گردشگری از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به متنوع شدن اقتصاد ایران، ایجاد اشتغال - بالاخص در مناطق کم‌برخوردار - و راه‌اندازی زنجیره‌ای از تولید و خدمات کمک کند. ایران می‌تواند تا سال ۱۴۰۰ به هدف جذب سالانه ۹ میلیون گردشگر خارجی اعم از گردشگر مذهبی، تفریحی و سلامت دست یابد. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی.)
۱۰ - طرح کارورزی و اشتغال جوانان (کاج)؛ طرح کارورزی یکی دیگر از طرح‌های مدنظر برای ایجاد اشتغال و حمایت از جوانان است که در سال گذشته در سه استان کشور اجرا شده است. دولت به منظور افزایش انگیزه برای به‌کارگیری جوانان در مشاغل مختلف، مشوق‌هایی برای شرکت‌ها و کارخانجاتی که جوانان شغل اولی را استخدام کنند در نظر گرفته است. در واقع در این طرح دولت به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی کمک می‌کند تا نیروی انسانی بیشتری را استخدام کنند. دولت این کار را از طریق پذیرفتن بخشی از هزینه استخدام نیروی کار جدید انجام می‌دهد. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی.)
۱۱ - تعامل سازنده با جهان؛ ما می‌خواهیم با دنیا در تعامل سازنده مؤثر باشیم و ادامه دهیم؛ ما به رفع تحریم هسته‌ای قانع نیستم باید همه تحریم‌های دیگر برداشته شوند. در دولت دوازدهم با اجماع ملی همکاری قوای دیگر و مشورت و رهنمودهای رهبری راه شکستن تحریم را ادامه می‌دهیم. (سخنان روحانی در ورزشگاه آزادی_ ۲۳ / ۲ / ۹۶)
۱۲ - آزادی بیان و انتقادپذیری؛ باید شفاف‌سازی شود، رسانه‌ها باید حرف بزنند و جلوی آن‌ها را نگیریم. باید بگذاریم رسانه‌ها حرف بزنند. (مناظره سوم انتخاباتی- ۲۲ / ۲ / ۹۶)
۱۳ - نوسازی و بهینه سازی حمل و نقل؛ با نوسازی حمل و نقل، استفاده بیشتر از خطوط ریلی و بهسازی خودرو‌ها و نیز نوسازی ناوگان خودرویی، می‌توانیم شرایط بهتری داشته باشیم کما اینکه شرایط امروز از چهار سال پیش بهتر است. (سخنان روحانی در گفت و گوی ویژه خبری - ۱۴ / ۲ / ۹۶)
۱۴ - پایبندی به حقوق شهروندی؛ احیای اخلاق با حقوق شهروندی، شفاف‌سازی و آزادسازی گردش اطلاعات امکان‌پذیر است و دولت یازدهم تا آخرین روز این مسأله را دنبال می‌کند و اگر در دولت آینده مسوولیت داشته باشیم، همین مسیر ادامه می‌یابد. (سخنان روحانی پس از ثبت نام- ۲۵ / ۱ / ۹۶)
۱۵ - جوان گرایی در دولت و به‌کارگیری زنان؛ دولت برای حضور جوانان در مدیریت سطح بالا در سال ۹۳ تصمیم گرفت ۲ هزار جوان نخبه را در کنار مدیران ارشد استخدام کند. ما باید سن مدیریت را پایین بیاوریم و شرایط را برای حضور جوانان، زنان، اقوام و مذاهب فراهم کنیم. (سخنان روحانی پس از ثبت نام- ۲۵ / ۱ / ۹۶)
۱۶ - توزیع سهام عدالت؛ اخیراً سامانه اصلاح سهام عدالت راه اندازی شده است. توزیع سهام عدالت به ۵۰ میلیون ایرانی، برای دو دهک اول، معادل ارزش ۲ میلیون تومان و برای بقیه حدود یک میلیون تومان ثروت اولیه ایجاد می‌کند که ارزش آتی آن تابع عملکرد اقتصاد است. سهامداران می‌توانند این سهام را نقد کرده یا از جریان مستمر سود آتی آن منتفع شوند. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی.)
۱۷ - ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی؛ یکی از اهداف دولت دوازدهم ریشه‌کن کردن کامل فقر مطلق از جامعه ایران و ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی است. (مراسم تنفیذ ۱۲ / ۵ / ۹۶)
۱۸ - ریشه کن کردن فقر مطلق؛ دولت دوازدهم اولویت اصلی خود را ریشه‌کن کردن کامل فقر مطلق از جامعه ایران می‌داند. (مراسم تنفیذ ۱۲ / ۵ / ۹۶)
۱۹ - تولید و اشتغال: اولویت اصلی دولت دوازدهم افزایش تولید و اشتغال است و از همه کسانی که به عظمت ایران می‌اندیشند، برای ساختن آینده‌ای درخشان کمک می‌طلبم. (مراسم تنفید ۱۲ / ۵ / ۹۶)
۲۰ - ایجاد یک انقلاب اقتصادی؛ در تداوم حرکت دولت یازدهم، برنامه اقتصادی خود را بر مبنای سیاست‌های کلی نظام به ویژه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف ایجاد یک انقلاب اقتصادی طراحی کرده است. (مراسم تنفیذ ۱۲ / ۵ / ۹۶) این‌ها بخشی از وعده‌های روحانی در انتخابات ۹۶ است؛ حال فصل رقابت‌ها و وعده‌های انتخاباتی رفته و جای خود را به زمان خدمت داده است. مردم هم در انتظار تحقق این وعده‌ها به سر می‌برند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها