برادر کوچک رئیس جمهور: از فرمانداری تا راه ارتباط با روحانی! / تمام حاشیه‌ها پیرامون حسین فریدون

کد خبر: 698613

عده ای می گفتند او «چشم و گوش» رئیس جمهور است. وزارت خارجه علت حضور او را «انجام مشورت‌ها و هماهنگی‌های لازم در طول مذاکرات» اعلام کرد؛ اما بعدها روایت های عجیبی از نقش فریدون در مذاکرات منتشر شد.

برادر کوچک رئیس جمهور: از فرمانداری تا راه ارتباط با روحانی! / تمام حاشیه‌ها پیرامون حسین فریدون
دستیار ویژه رئیس جمهور؛ از فرمانداری کرج تا کانال رسیدن به روحانی
سرویس سیاسی فردا: در همه صحنه‌ها و عکس‌های تبلیغات انتخاباتی حسن روحانی به چشم می‌آمد. وقتی روحانی رئیس جمهور شد باز هم در کنارش بود. حتی در جلسات رای اعتماد به وزیران در مجلس هم حضور داشت. وقتی درباره سمتش در دولت از او سوال شد که با چه عنوانی در جلسات شرکت می کنید گفت: «در دولت مسئولیتی را برعهده ندارم.» تا اینکه ۶ شهریور ١٣٩٢ از روحانی حکم گرفت: «نظر به ‌مراتب تعهد، توان اجرائی و سوابق مدیریتی جناب‌عالی، به‌موجب این حکم به‌عنوان «دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اجرائی» منصوب می‌شوید». حکمی که توجه رسانه ها را به سمت حسین فریدون، برادر رئيس جمهور جلب کرد.
اینجا بخوانید: چشم و گوش رییس جمهور در زندان!
از تولد تا مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
حسین فریدون، برادر کوچک رئیس جمهور در سال ۱۳۴۲ در سرخه از توابع استان سمنان متولد شد. براساس اطلاعاتی که درباره او منتشر شده او در رژیم گذشته فعالیت های انقلابی داشته و در آستانه انقلاب اسلامی در زمان بازگشت امام خمینی (ره) به کشور جزو تیم حفاظتی و امنیتی امام خمینی بوده است.
وی پس از انقلاب ابتدا فرماندار نیشابور و سپس فرماندار کرج شد. بعد از آن به مدت ۸ سال سفیر ایران در مالزی بود. چند سالی را به عنوان یکی از نمایندگان ایران در سازمان ملل سپری کرد و پس از بازگشت به ایران به عنوان مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد که ریاستش را حسن روحانی برعهده داشت.
حسین فریدون و روحانی
حضور پررنگ در دولت یازدهم
با آغاز به کار دولت یازدهم پس از مدتی حسین فریدون به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور منصوب شد. روزنامه اعتماد درباره فریدون می نویسد: «در پاستور (دفتر رئیس جمهور) این جمله مشهور و معروف است که برای رسیدن به حسن روحانی، تنها یک کانال وجود دارد و آن یک کانال هم حسین فریدون است». اما نقش فریدون از سال ۹۴ در دولت پررنگ تر از قبل شد. زمانی که حسن روحانی او را برای حضور در مذاکرات به همراه علی اکبر صالحی به لوزان فرستاد. عده ای می گفتند او «چشم و گوش» رئیس جمهور است. وزارت خارجه علت حضور او را «انجام مشورت‌ها و هماهنگی‌های لازم در طول مذاکرات» اعلام کرد؛ اما بعدها روایت های عجیبی از نقش فریدون در مذاکرات منتشر شد.
فریدون و عراقچی
عباس عراقچی در یکی از اظهارات خود گفته بود که نقش اصلی فریدون در این مذاکرات مکالمه و انتقال جزئیات به برادرش در تهران با زبان و لهجه «سرخه‌ای» بوده که دسترسی دیگران به آن محدودتر شود.
اما کریمی قدوسی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره نحوه اثرگذاری فریدون در مذاکرات نقل قول جالبی دارد. وی در این باره می گوید: «آقای ظریف جایی می‌گوید من می‌خواستم خط قرمزهای رهبری را رعایت کنم؛ اما حسین فریدون کنار من می‌نشست و وقتی من می‌خواستم کنار خط ‌قرمزها بایستم، او با آرنجش می‌زد به پهلوی من و می‌گفت زود رد شو. ظریف می‌گفته من قول داده‌ام خط‌ قرمزهای آقا را رعایت کنم؛ اما فریدون می‌گفته بمال به هم و زود رد شو.»
بیشتر بخوانید: علت بازداشت حسین فریدون از زبان اژه‌ای
فریدون در مذاکرات هسته ای
در مذاکرات لوزان درگذشت ناگهانی مادر رئیس جمهور و حسین فریدون فضای مذاکرات را تغییر داد. مذاکرات برای چند روز به تعویق افتاد و تیم ایرانی به کشور بازگشت. همچنین جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا به همراه تیم مذاکره کننده این کشور برای عرض تسلیت به محل اقامت هیئت ایرانی و حسین فریدون رفت که بازتاب گسترده ای داشت.
حاشیه هایی که فریدون را بر سر زبان ها نگه داشت
۱۷ آذر ۱۳۹۴ و به دنبال عمل جراحی پای مهدی کروبی، از سران فتنه حسین فریدون به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور به دیدار وی رفته و از او عیادت کرد. از سوی دیگر دیدار او با مصطفی تاج زاده پس از آزادی از زندان نیز بازتاب وسیعی در رسانه ها داشت.
فریدون و تاجزاده
حضور همیشگی او در کنار رئیس جمهور موجب شد در یکی از سفرها با پای آسیب‌دیده روحانی را همراهی کند مدل عجیب نشستن برادر رئیس جمهور به هنگام سخنرانی حسن روحانی بازتاب گسترده ای در شبکه های مجازی داشت.
نشستن حسین فریدون
دختری به نام مریم فریدون
سایت آمریکایی «بیزینس اینسایدر» درباره دختر حسین فریدون می نویسد: «مریم فریدون دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه کلمبیای آمریکا بوده و پس از آن با دریافت بورس تحصیلی موسوم به لرد دارندورف Lord Dahrendorf (جامعه‌شناس انگلیسی - آلمانی 1929-2009) توانسته در کالج مشهور مدرسه اقتصاد لندن London School of Economics مشغول به تحصیل شود. این بورس، در قالب بورسیه‌هایی که دویچه بانک آلمان Deutsche Bank به دانشجویان کشورهای در حال توسعه و نوظهور اعطا می‌کند، به مریم فریدون داده شده است. هدف از اعطای این بورس تحصیلی کمک به دانشجویان نیازمند کشورهای در حال توسعه است و بر همین اساس، اعطای آن به دختر بردار رئیس‌جمهور ایران که وضع مالی مناسبی دارد، تعجب‌برانگیز است.» بیزینس اینسایدر درباره شغل دختر حسین فریدون هم نوشته است: «او در شعبه لندن دویچه بانک مشغول به کار شده است.»
مریم فریدون
داماد حسین فریدون هم زندگی در خارج را بر حضور در داخل کشور ترجیح داده است. سجاد خوشرو فرزند غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد است. آخرین خبر از وضعیت سجاد خوشرو حکایت از آن دارد که در مقطع دکترا در دانشگاه آکسفورد مشغول به تحصیل بوده است.
سجاد خوشرو
جنجال حقوق‌های نجومی و ردپای حسین فریدون
اوایل سال ۹۵ چهره چالش برانگیزی از نقش فریدون در دولت به وجود آمد ابتدا شایعاتی پیرامون درخواست برکناری حسین فریدون و محمد نهاوندیان از پست های دولتی از سوی مقامات عالی رتبه نظام منتشر شد، شایعاتی که تکذیب شدند؛ اما در زمان انتشار آن حسین فریدون مدتی از حضور در مجامع عمومی خودداری می کرد. حتی گفته می شد او بازداشت شده است.
اما از اردیبشت سال ۹۵ با انتشار خبر جنجالی حقوق های نجومی کم کم پای حسین فریدون نیز به بحث فساد اقتصادی باز شد. در تابستان سال ۹۵ مدیرعامل پیشین بانک ملت که از همشهریان حسین فریدون و حسن روحانی بود، بازداشت شد. علی رستگار سرخه ای با دستور مراجع قضایی و توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. رستگار سرخه ای یکی از مدیرانی بود که در جریان افشای حقوق‌های نجومی مدیران دولتی و بانکی از سمت خود استعفا کرده بود. در همان زمان علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس مدعی شد که بانک ملت با توصیه حسین فریدون وام ۴۰۰ میلیون درهمی به دو فرد به نام های مالامیر و دانیال زاده پرداخت کرده است. به گفته او این تسهیلات در زمان مدیرعاملی رستگار در بانک ملت پرداخت شده و خود شخص مدیرعامل در اعطای آن نقش داشته است.» پس از آن علیرضا زاکانی با شکایات معاونت حقوقی ریاست‌ جمهوری، وزارت اطلاعات، حسین فریدون و رسول دانیال‌زاده در شعبه ۱۰۵۷ دادگاه کیفری حاضر شد؛ اما دانیال‌زاده با مشاهده مستندات زاکانی، شکایت خود را پس گرفت.
فشار حسین فریدون برای تغییر مدیران بانکی
این مسئله سپس به خانه ملت کشیده شد. سید حسین نقوی حسینی نماینده ورامین در مجلس دهم با بیان اینکه حسین فریدون در انتصاب مدیران عامل بانکها اختیاراتی داشته و با لابی‌گری آنها را در جایگاه مدیرعاملی منصوب می‌کرده، از ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به پرونده برادر رئیس جمهور خبر داد و گفت که این کمیسیون در نظر دارد تا همه ابعاد مسئله را بررسی و نتیجه را برای مردم بازگو کند.
اما ارتباطات فریدون تنها به اینجا ختم نشد. پس از انتشار فیشهای حقوقی برخی مدیران دولتی، در یک فقره مدیر عامل بانک رفاه در طول نزدیک به ۲۰ روز پایان سال ۹۴، بالغ بر ۲۳۰ میلیون تومان دریافتی تحت عناوین مختلف داشته است. ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ۸ تیر ۹۵ در حاشیه همایش سراسری قوه قضائیه درباره تخلفات مدیرعامل بانک رفاه اظهار کرد: علی صدقی مدیر عامل بانک رفاه به‌خاطر تخلفات بزرگی که قبلاً در بانک ملی داشته، فاقد صلاحیت برای مدیرعاملی بانک رفاه کارگران بود؛ اما با فشار حسین فریدون (برادر رئیس‌جمهور) و لابی‌گری وی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران شد.
در همین راستا، موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه انقلاب تهران، درباره بازداشت عوامل شبکه فساد بانکی توسط سازمان اطلاعات سپاه گفت: اخباری وجود دارد که حاکی از ارتباط حسین فریدون با این شبکه فساد بانکی است.
ارتباط مالی مالامیری با خانواده فریدون
بعد از افشای تخلفات رسول دانیال‌زاده از زبان سخنگوی قوه قضائیه، جزئیاتی از پرونده شب‌دوست مالامیری توسط نماینده خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی فاش شد. سید محمد جواد ابطحی، نماینده مجلس شورای اسلامی از ارتباط شب دوست مالامیری و خانواده فریدون در گفتگویی اظهار کرده بود: شب‌دوست مالامیری رقم‌های بسیار کلانی توسط رانت‌هایی که داشته از بانک‌های ملی و ملت اخذ کرده است. مالامیری ارتباطات نزدیکی با خانواده حسین فریدون برادر رئیس جمهور داشته است. اسناد واریز پول، به حساب دختر حسین فریدون در لندن و کانادا وجود دارد که نشان‌دهنده ارتباطات مالی بین فریدون و مالامیری است. همچنین مالامیری در یک مؤسسه خیریه غربالگری سرطان با آذر غفوری همسر حسین فریدون همکاری داشته است.
شرکت خانواده فریدون
محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز از ارسال سندی همراه نامه به رئیس جمهور خبر داد که یک واحد مسکونی به‌ارزش ۱۴ میلیارد تومان توسط دانیال‌زاده به اسم همسر حسین فریدون خریداری شده است.
همچنین کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی پیش تر گفته بود: یکی از پرونده‌های حسین فریدون «تقلید صدای رئیس‌جمهور» است؛ در یک مورد وی با تقلید صدای روحانی طی تماس‌هایی با مراکز اقتصادی در راستای ترخیص کالاها اقدام کرده و از آنها خواسته تا جلوی واردات این کالاها را نگیرند.
تحصیل توصیه‌ای!
۲۸ تیرماه ۹۵ خبرگزاری تسنیم در خبری اختصاصی پرده از رانت آموزشی برادر رئیس جمهور برداشت. در این گزارش آمده بود که حسین فریدون در سال ۹۳ یعنی یک سال پس از روی کارآمدن دولت برادر خود، طی نامه‌ای از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه شهید بهشتی معرفی و درخواست می‌شود که وی به‌عنوان دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل در این دانشگاه کشور به تحصیل بپردازد. شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی پس از معرفی حسین فریدون توسط سازمان سنجش، با اکثریت آرا با این مسئله مخالفت و این موضوع را به سازمان سنجش اعلام می‌کند.
حسین فریدون
امّا حسین فریدون دست از پیگیری برنداشته و به همین دلیل مجدداً بعد از مدتی سازمان سنجش نامه‌ای به دانشگاه شهید بهشتی نوشته می‌گوید حسین فریدون یک سال قبل در آزمون دانشگاه گیلان امتحان داده و قبول شده؛ اما برای مصاحبه نرفته است، در صورتی که دانشگاه شهید بهشتی تمایل داشته باشد وی در این دانشگاه به تحصیل دکترا بپردازد. مسئولان دانشگاه شهید بهشتی نیز پس از پیگیری‌های سازمان سنجش نهایتاً تصمیم‌ می‌گیرند فریدون در «پردیس دانشگاه شهید بهشتی» به تحصیل بپردازد. بعد از انتشار این خبر موضوع در کمیسیون آموزش مجلس مطرح می‌شود. کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ۳ بار با وزیر علوم درباره پرونده تحصیلی برادر رئیس‌جمهور مذاکره انجام داده است و همچنان ابهاماتی درباره پرونده تحصیلی وی وجود دارد.
سرانجام فریدون
غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری روز شنبه خود با خبرنگاران در خصوص بازداشت حسین فریدون گفت: چندین مورد از این فرد تحقیق شد دیروز برای ایشان قرار تامین صادر و چون تامین نشده به زندان معرفی شده است. قرار بازداشت موقت نیست؛ قرار تامین است و هرگاه وثیقه تامین شود، آزاد می شود. سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده و علت بازداشت فریدون مبنی بر اینکه آیا مرتبط با معوقات بانکی و یا مسائل مالی بوده است؟ گفت: این فرد معوقه بانکی نداشته است و مسائل مالی مطرح بوده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین