۴ بهانه غرب مبنی بر نقض برجام توسط ایران +عکس

کد خبر: 690480

در طول سال‌های اخیر بارها شاهد بودیم که با تصویب و تمدید تحریم‌های جدید توسط آمریکا و اتحادیه اروپا علیه کشورمان روح و جسم توافقنامه موسوم به برجام نقض شده است؛ درحالیکه طرف غربی و سازمان ملل متحد در گزارش‌های خود پایبندی ایران به برجام در موضوعات هسته‌ای را تأیید می‌کنند.

۴ بهانه غرب مبنی بر نقض برجام توسط ایران +عکس
سرویس سیاسی فردا: در طول سال‌های اخیر بارها شاهد بودیم که با تصویب و تمدید تحریم‌های جدید توسط آمریکا و اتحادیه اروپا علیه کشورمان روح و جسم توافقنامه موسوم به برجام نقض شده است؛ درحالیکه طرف غربی و سازمان ملل متحد در گزارش‌های خود پایبندی ایران به برجام در موضوعات هسته‌ای را تأیید می‌کنند اما این همه ماجرا نیست چرا که غربی‌ها بارها ایران را به اقدامات غیرقانونی برخلاف برجام در موضوعات مرتبط با تسلیحاتی و موشکی محکوم کرده‌اند. باوجود آنکه ایران اسلامی معتقد است موضوعات موشکی به برجام ربطی ندارد اما طرف مقابل می‌گوید با توجه به قطعنامه 2231 که محمل قانونی اجرای برجام است، ایران با نقض این قطعنامه عملاً به نقض برجام دست زده است!
انتشار متن اولین گزارش «آنتونیو گوترش» دبیرکل جدید سازمان ملل در خصوص میزان پایبندی ایران به قطعنامه 2231 نشان می‌دهد که غربی‌‌ها 4 مورد ایران اسلامی را به اقدامات غیرقانونی در نقض برجام متهم می‌کنند:
4 اقدام ایران در نقض برجام! + عکس
۱) تست موشک بالستیک خرمشهر
در گزارش دبیرکل سازمان ملل به گزارش فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا در خصوص پرتاب آزمایشی موشک خرمشهر در اواسط زمستان سال گذشته اشاره و نسبت به آن ابراز نگرانی شده است. دبیرکل از ایران خواسته که از آزمایش موشک‌های بالستیک خودداری کند زیرا «این آزمایش‌ها پتانسیل افزایش تنش‌ها را دارد.»
اولین بار خبر تست موشک بالستیک خرمشهر توسط یک مقام آمریکایی در رسانه‌ فاکس ‌نیوز افشا شد. براساس ادعای این نشریه آمریکایی ایران روز یکشنبه 10 بهمن‌ماه سال گذشته یک موشک بالستیک از نوع میانبرد و با نام «خرمشهر» را از یک سایت تست موشکی نزدیک سمنان آزمایش کرده که قبل از انفجار مسافتی حدود 600 مایل (بیش از 965 کیلومتر) را طی کرده است. البته ادعای این مقام آمریکایی توسط وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان همان‌روزها نیز تأیید و تست این موشک در راستای برنامه‌های دفاعی کشورمان اعلام شد هرچند اشاره‌ای به جزئیات و نام این موشک نشد.
4 اقدام ایران در نقض برجام! + عکس
۲) شرکت سازمان صنایع دفاع ایران در نمایشگاه دفاعی بغداد
در گزارش دبیرکل سازمان ملل به سفر مقامات «سازمان صنایع دفاعی ایران» به عراق و شرکت آنها در نمایشگاه صنایع نظامی این کشور هم اشاره شده است. سفری که با توجه به قرار گرفتن نام این سازمان در بخش دوم ضمیمه 2 قطعنامه 2231، غیرقانونی تلقی شده است.
اشاره این بخش از گزارش به ششمین نمایشگاه نظامی-دفاعی عراق است که اواخر سال گذشته با حضور 21 کشور جهان در بغداد برگزار شد که جمهوری اسلامی ایران نیز برای دومین سال متوالی در آن شرکت کرده بود. در این نمایشگاه بین‌المللی چهار سازمان تولید کننده اصلی تسلیحات نظامی ایران، شامل «سازمان صنایع دفاع»، «سازمان صنایع هوایی»، «سازمان صنایع دریایی» و «سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح» در نمایشگاه مذکور شرکت کرده و دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته بودند. انواع راکت‌ها (دوش پرتاب، توپخانه‌ای، هواپایه)، انواع موشک‌ها (ضدتانک، ضدنفر، ضدسامانه‌های هوایی)، انواع خودروها (نظامی و غیرنظامی)، بیمارستان‌های صحرایی، سه مدل پهپاد، بالن مراقبتی، دستگاه اندازه‌گیری مختصات مرکز ثقل هواپیما، انواع پرنده‌ها، موتور جت طلوع 4، ماکت‌های زیردریایی، ناوشکن سنگین، هاورکرافت‌های گشت ساحلی، لندینگ کراف و شناورهای اقیانوس پیما و ... از جمله دستاوردها و تسلیحاتی بودند که از طرف سازمان‌های دفاعی کشورمان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده بود.
قاسم سلیمانی
3) سفرهای خارجی سرلشکر قاسم سلیمانی
در گزارش دبیرکل سازمان ملل از سفرهای خارجی سرلشکر «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدون نام بردن از کشوری خاص، اعتراض شده است و از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواسته که به تعهداتشان ذیل قطعنامه 2231 پایبند بمانند.
اگرچه برخلاف گزارش قبلی دبیرکل سابق سازمان ملل، اشاره‌ای به مقصد سفرهای سرلشکر قاسم سلیمانی در گزارش جدید نشده است اما پیش از این غربی‌ها از حضور سرلشکر سلیمانی در عراق ابراز نگرانی کرده و آن را اقدام غیرقانونی برخلاف برجام قلمداد کرده بودند. در آن گزارش آمده بود: «یک خبرگزاری ایرانی عکس‌هایی را باز نشر داد که ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس را در اتاق جنگ فلوجه در عراق نشان می‌داد.»
4 اقدام ایران در نقض برجام! + عکس
۴) ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن و سومالی
در گزارش دبیرکل سازمان ملل به استناد گزارش فرانسوی‌ها به توقف یک کشتی تسلیحاتی در 20 مارس 2016 در شمال اقیانوس هند اشاره و نوشته شده است دبیرکل پس از بازدید شخصی از محموله تسلیحاتی ضبط‌شده، به قطعیت رسیده که این محموله از ایران راهی سومالی یا یمن بوده است و این اقدام براساس بندهای مرتبط با محدودیت ارسال تسلیحات ایرانی بر اساس قطعنامه 2231 اقدام غیرقانونی قلمداد شده است.

خبر توقیف کشتی‌هایی پر از تسلیحات منتسب به ایران بارها توسط نیروی دریایی آمریکا، فرانسه و استرالیا منتشر که در آنها ادعا شده است که برای یمن یا سومالی در حال ارسال بوده است. براساس ادعاهای مطرح شده توقیف این کشتی‌ها نمونه‌های از ارسال غیرقانونی سلاح از ایران است که بوسیله نیروهای بین المللی در منطقه توقیف می‌شود اما ایران در پاسخی به دبیرخانه سازمان ملل در رد ادعاهای مذکور اعلام کرده که هرگز در چنین اقدامی مداخله نداشته است؛ موضوعی که در گزارش دبیرکل سابق سازمان ملل نیز به آن اشاره شده بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها