وقتی شرمن؛ پاسخ اظهار نیاز روحانی برای رای بیشتر را می‌دهد

کد خبر: 670792

جناب روحانی آیا گمان می‌کنید با ترامپ می‌توان بر سر این موضوعات حقوق بشری و آنچه آنان حمایت از تروریسم می‌نامند مذاکره کرد؟

وقتی شرمن؛ پاسخ اظهار نیاز روحانی برای رای بیشتر را می‌دهد
وقتی شرمن؛ پاسخ اظهار نیاز روحانی برای رای بیشتر را می‌دهد
سرویس سیاسی فردا؛ محمد محسن فايضی: برجام یکی از موضوعات چالشی و بحث برانگیز در سیاست خارجی دولت یازدهم بوده و خواهد بود. یکی از بحث‌ها حول آینده برجام و آینده آن بوده است. با آنکه در خصوص نتیجه بخش بودن یا نبودن برجام سؤالات و ابهامات زیادی مطرح است، جناب دکتر روحانی در سخنانی عجیب در اصفهان گفته‌اند: «اینجا سرزمین پل‌ها است. اینجا سرزمین دیوار نیست. ما با برجام بین ایران و جهان پل برقرار کردیم. ما دیوار تحریم را فرو ریختیم. البته اگر ملت ایران اجازه بدهد و اگر رهبری ما را هدایت کند، با همین دکتر ظریف مابقی تحریم‌ها را هم برخواهیم داشت.»
امام خامنه‌ای پیش از این هم پاسخ آنانی که به برجام‌های آتی دل بسته‌اند در فروردین 94 فرمودند: «مذاکرات در خصوص موضوع هسته‌ای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کج‌تابی‌های خود دست بردارد، این تجربه را می‌توان در مسائل دیگر ادامه داد اما اگر طرف مقابل به کج‌تابی‌های خود ادامه دهد، تجربه‌ی قبلی ما در بی‌اعتمادی به آمریکا تقویت خواهد شد.»
اما سؤال از جناب روحانی آن است که حتی اگر بپذیریم برجام هم اکنون نتیجه بخش بوده است، توافق‌های آتی به‌منظور دیگر تحریم‌ها در چه چارچوب و مسیری قرار است طی شود؟ آیا منظور از تحریم‌های دیگر همان تحریم‌های به اصطلاح غیرهسته‌ای است؟ آیا اساساً بر سر پایه دیگر تحریم‌های غربی‌ها و آمریکا علیه ایران می‌توان گفتگو گرد؟ تحریم‌های حقوق بشری، ضد تروریستی (حمایت از مقاومت فلسطین و لبنان) و ...اساساً بر سر چه موضوعی قابل معامله و معاوضه است؟ اگر در هسته‌ای گفته شد شفافیت پرونده هسته‌ای و بازرسی‌ها می‌تواند به رفع تحریم‌ها منجر شود، در دیگر موضوعات این امر چگونه شدنی است؟
و یک سؤال جدی دیگر: جناب روحانی آیا گمان می‌کنید با ترامپ می‌توان بر سر این موضوعات حقوق بشری و آنچه آنان حمایت از تروریسم می‌نامند مذاکره کرد؟
پاسخ سؤال آخر را بسیار زود «وندی شرمن» معاون سیاسی سابق وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات هسته‌ای میهمان اندیشکده «کِیتو» بود، داده است. پاسخی که ظاهراً ترجیح داده شده است از یک مقام غیررسمی داده شود.
در نشت کیتو از شرمن پرسیده شده است که با توجه به وعده اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران در تبلیغات انتخاباتی مبنی بر تلاش برای برداشتن تحریم‌های غیرهسته‌ای در صورت پیروزی در انتخابات داشت؛ چه نظری دارید که وی پاسخ داده است: «وی قول داده که در خصوص این مسئله، سر صحبت را با آمریکا باز می‌کند که البته رهبر عالی (ایران) علاقه‌ای به این مسئله ندارد. برای برداشته شدن هر یک از آن تحریم‌ها، ایران باید دست از اعمال نقش به عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم دولتی بردارد؛ آن‌ها این روزها اقدامات بسیار شرورانه‌ای در خاورمیانه به عمل می‌آورند، آن‌ها اصلاً بازیگران خوبی (در خاورمیانه) نیستند، آن‌ها اسرائیل را از طریق نائبانشان تهدید می‌کنند، آن‌ها حقوق انسانی شهروندان خودشان را زیر پا می‌گذارند. روحانی بر اساس هیچ یک از تعریف‌های غرب و آمریکا، یک اعتدال‌گرا نیست البته او پذیرای جهان است و این امر مثبتی است؛ اگر او بخواهد در دور دوم (ریاست‌جمهوری خودش) رفتار ایران و آنچه آن‌ها در دنیا انجام می‌دهند را تغییر دهد، ما از این امر استقبال می‌کنیم ولی من به این امر تردید دارم.»
باید به جناب روحانی گفت، شما که به دنبال افزایش آرای خود در داخل هستید و سعی کرده‌اید پس از آنکه برجام آن‌گونه که باید برای شما حامی و طرفدار جذب نکرده است، وعده‌هایی فرابرجامی فریاد بزنید، اما باید این نکته را هم بدانید که سخنان شما در آن سوی مرزها شنیده می‌شود و با پیامی که از آن دریافت و در مورد آن برداشت خواهد شد. سخنان شرمن به گونه‌ای است که گویا شما و جمهوری اسلامی به تغییر رفتار نیاز دارید و لذا باید از این فرصت استفاده کرد. این سخنان شما خواننده را یاد سخنان شما در ادعای خزانه‌های خالی در خلال مذاکرات و حمله شما به موشک های آزمایشی در مناظره دوم می‌اندازد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها