سرویس سیاسی فردا: رسانههای اصلاحطلب در دو سال اخیر و به خصوص در یک سال گذشته، با مشخص کردن رقیب اصلی خود در انتخابات ریاست جمهوری شیب تخریب علیه قالیباف را تندتر کردهاند، برآیند سخنان روز گذشته روحانی نشان از آن داشت که تخریب ها یک پله ارتقایافته و به دستور کار و اولویت اصلی ستادهای رئیسجمهور تبدیل شده است.
دیروز روحانی در پنجمین اجلاس بین المللی مجمع جهانی شهرهای اسلامی، گفت: تامین هزینه های شهر از مسیرهای نادرست مانند تراکم فروشی، فروش حقوق مردم و نسل ها است. ساختمان باید محل سکونت و آرامش مردم باشد و به همین دلیل آن را مسکن نامگذاری کردند و در چنین حالتی است که نیازمندیهای فرهنگی جوانان و نیز نیازمندهای اقتصادی و ارتباطات فرهنگی و اجتماعی مردم، تعریف و تبیین میشود.
بیشتر بخوانید: حمله حسن روحانی به مدیریت شهری و شهردار تهران
طرح تفصیلی در دهه 70 تصویب شده است
«پژمان پشمچي زاده» معاون شهرسازی و معماری شهرداري تهران در پاسخ می گوید: «تمام اقدامات در مناطق 22 گانه شهرداری تهران در چارچوب ضوابط قانونی و بر اساس ضوابط طرح تفصیلی جدید شهر تهران و طبق آراء صادره از کمسیون ماده ۵ صورت میگیرد. صرفا در تهران دبیرخانه شهرداری کمیسیون ماده ۵ با ریاست شهردارمحترم تهران انجام می شود و شهرداری تنها یک رأی دارد و سایر نهادها مثل وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی و محیط زیست و میراث فرهنگی عضو هستند و حق رأی دارند و این تصمیمات با نظر جمعی نمایندگان این وزارتخانهها و نهادها گرفته و اجرا میشود. حضور نمایندگان سایر نهادها خود استناد بر این امر است که شهرداری نمیتواند در این مسئله هیچگونه اعمال نفوذی کند و دخالتی داشته باشد و اتخاذ تصمیم در موارد مذکور در کمیسیون بر اساس خرد جمعی نتیجهگیری و تأیید میشود. طرح تفصيلي در دهه 70 و در زمان رياست جمهوري حاميان اصلي و فعلي دولت تدبير و اميد تصويب شد و تاكنون شهرداري تهران طبق همين طرح و رأي نمايندگان دولت در كميسيون ماده 5 در تهران نسبت به واگذاري تراكمها اقدام كرده اند و بارها شهردار تهران اعلام كرده است طرح تفصيلي را در تهران
متوقف كنيد و مصوب كنيد تا ما بتوانيم جلوي افزايش ساخت وسازها را در شهر بگيريم، وقتي دولت مجوز ميدهد ما نميتوانيم جلوي حق قانوني مردم را بگيريم.»
هجمه به قالیباف هر روز درصفحه اول روزنامه های حامی دولت
چالش اصلی روحانی، قالیباف است
از سوی دیگر قالیباف دقیقاً روی نقاط جدی ضعف دولت تدبیر و امید دست گذاشته که باتوجه به راه حلهای او برای رفع معضلات اقتصادی، جدیترین رقیب روحانی میتواند باشد. از این رو روحانی از اولین اظهارنظر جدی انتخاباتی پس از تأیید صلاحیتش به اصلیترین رقیب خود تاخته و با انتقادات به مدیریت شهری خط آتش جدیدی علیه شهردار تهران روشن کرده است و سناریوهای مختلفی برای فرار روبهجلو روحانی در مناظرات طرحریزیشده تا از همین امروز تا پایان رقابتها، با پیش کشیدن سوژههایی از مدیریت شهری قالیباف، وی را به چالش بکشانند و در عوض پشت این سیل اتهامات پنهان شوند.
بیشتر بخوانید: کشور در حوزه اقتصادی کارنامه قابل دفاعی ندارد
در همین رابطه محمد عبدالهی کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: لحن تهاجمی شهردار تهران در نقد مدیریت و عملکرد ضعیف دولت یازدهم در حل مشکلات اقتصادی با یک پاتک و هم زدایی همراه میشود. در این تاکتیک سعی میکنند بهجای اینکه قالیباف بهنقد سیاستهای دولت بپردازد وی را مجبور کنند تا به حواشی مطرحشده توسط روحانی و جهانگیری در مناظرات پاسخگو باشد و فرصت نقد از وی گرفته شود. جهانگیری و روحانی به صورت گازانبری قالیباف را در مناظرات با طرح مسائل حاشیهای محاصره خواهند کرد و سعی میکنند حتی مسائل شهری مربوط به حوزه دولت را نیز به سمت وی پاس دهند. از سوی دیگر مطالعه سوابق عملکرد روحانی در مناظرات نشان میدهد که او بدون شک از این روشها بهره خواهد برد و در این انتخابات نیز یار کمکی، او را همراهی خواهد کرد تا فشار بر قالیباف افزایش یابد.
بیشتر بخوانید: تخریب قالیباف توسط روحانی، رقابتها را وارد فاز جدیدی کرد
اما مسئله تراکم فروشی که روحانی در سخنرانی قزوین به آن ورود کرد، موضوعی است که با توجه به دخیل بودن سازمانهای دولتی بخش اصلی آن بر گردن دولت است. از این رو مشاهده میشود که روحانی در طرح چنین مسائلی چنان تعجیلی داشته که بدون هیچ مطالعهای درباره جزئیات آن وارد این مباحث تخصصی شده که میتواند در صورت پاسخگویی روشن قالیباف، به تلهای برای روحانی در مناظرات تبدیل شود و او را به چالش بکشاند.
شهردار تهران تا 27 اردیبهشت مرخصی دارد
هجمه دیگری که این روزها از سوی اصلاح طلبان شورای شهر به قالیباف شده بود موضوع اجازه گرفتن شهردار برای فعالیت های انتخاباتی از اعضای شورای سهر است. محمد حقانی عضو اصلاح طلب شورای شهر مدعی شد: زمانی که شهردار قصد دارد، کارهای انتخاباتی انجام دهد، باید از شورا اجازه بگیرد، اما آقای قالیباف نه در این مورد و نه در موارد دیگر هیچ وقت به حرف شورا احترام نگذاشته است!
اما مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در این رابطه می گوید: «شهردار تهران به منظور شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و حضور در برنامههای تبلیغاتی درخواست مرخصی خود را از تاریخ دوشنبه ۴ اردیبهشت ماه تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه تسلیم شورای اسلامی شهر تهران کرد.»
چمران تصریح کرد: «شهردار تهران در طول خدمت خود تا کنون هیچگونه سفر غیر قانونی نداشته است.»
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: «سفر چندی پیش شهردار تهران به کرمانشاه نیز پس از پایان ساعت کاری روز پنج شنبه تا عصر روز جمعه صورت گرفته بود که طبیعتا نیازی به اخذ مرخصی و اعلام به اعضای شورا نبوده است.»
بیشتر بخوانید:دست و پا زدن انتخاباتی اقلیت اصلاحطلب شورا علیه قالیباف
اما روز گذشته اصلاح طلبان درست در زمانی که قالیباف به همراه معاونانش در حال رونمایی از پروژه های نقشه همراه شهر تهران، سامانه مشاهده تخلفات رانندگی رویت شده و کتاب اطلس پایداری شهر تهران که جز برنامه های روزانه شهردار تهران بوده مشغول جمع آوری امضا علیه قالیباف بودند. اقلیت اصلاح طلب شورا در نامهای به وزیر کشور خواستار بررسی وضعیت مرخصی شهردار تهران در دوره تبلیغات انتخاباتی شدهاند. این در حالی است که اقلیت اصلاح طلب شورای شهر تهران از حضور محمدباقر قالیباف در تهران و انجام وظایفش به عنوان شهردار در روزهای کاری هفته گذشته و دیروز اطلاع داشتهاند.
اصلاح طلبان شورا با بی اخلاقی دزدی کردند
از سوی دیگر هادی ساعی، از اعضای اصلاح طلب شورای شهر در خصوص نامه اعضای شورای شهر به وزیر کشور و همچنین امضای خود پای نامه در مصاحبه ای گفت: نامهای که به بنده دادند فکر کردم طبق روال گذشته که در دوره قبل هم شهردار تهران کاندیدای ریاست جمهوری شده بود خطاب به رئیس شورا است و امضاء کردم ولی هنگامی که تیتر نامه را خواندم خطاب به وزیر کشور زده شده بود و این اشتباه است. مسئول مرخصی شهردار رئیس شورا است و نیازی نیست به وزیر کشور نامه بنویسند و این نامه باید نهایتاً به رئیس شورا ارسال شود. در دورههای قبل نیز همین بوده است. ساعی ادامه داد: بنده به همکاران گفتم که تیتر نامه را خطاب به رئیس شورای شهر بزنند و دوباره امضاء جمع کنند و آنها هم قبول کردند ولی متأسفانه همان نامه که خطاب به وزیر کشور بود و نباید منتشر میشد را انتشار دادند.
بیشتر بخوانید: اصلاحطلبان امضایم را دزدیدند
ساعی گفت: اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران بداخلاقی سیاسی کردند و با توجه به اینکه بنده امضای خود را از این نامه پس گرفته بودم ولی اهمیت ندادند و این نامه را در فضای مجازی منتشر کردند. این کار دوستان یک نوع دزدی محسوب میشود چرا که وقتی بنده امضای خود را پس گرفتهام و دوستان نیز قبول کردند چه ضرورتی دارد که این نامه در فضای مجازی پخش شود. روز گذشته قالیباف درخواست مرخصی خود را به شورا ارائه داده بود و نیاز به این نامهنگاریها نبود.
به نظر می رسد هم دولت یازدهم و هم اصلاح طلبان شورای شهر برای پاسخگو نبودن دولت در برابر 4 سالی که بر مسند قدرت بودند روند فرار به جلو و حمله به اصلی ترین رقیب انتخاباتی را در دستور کار دارند. تخریبی که فاقد دلایل منطقی بوده و صرفا با غوغاسالاری و شانتاژ به آن میپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید