پاشنه آشیلهای روحانی در تبلیغات انتخابات/ خودگویی و خود خندیهای آقای رئیس جمهور
روحانی اکنون پس از ۴ سال کوبیدن بر طبل توخالی اما پرسروصدای برجام، باید صراحتاً پاسخگوی دستاوردهای برجام براساس ادعای خود باشد؛ از لغو تمامی تحریمها گرفته تا بهبود معیشت مردم و وضعیت آب خوردن مردم!
سرویس سیاسی فردا: همانطور که انتظار میرفت حسن روحانی نیز برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد تا همچنان به دو دورهای بودن دولتش امیدوار باشد. رئیس دولت یازدهم در سخنان پس از ثبتنام در ستاد وزارت کشور به موضوعاتی اشاره کرد که پیشبینی آن کار دشواری نبود و به نظر میآید کلیدواژهها و محورهای اصلی تبلیغات انتخاباتی وی در آینده نزدیک نیز باشد که هریک به تنهایی پاشنه آشیلی برای وی خواهند بود و مخاطب را به یاد ضربالمثل «خود گویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی» است میاندازد!
۱) دفاع از برجام و حمله به منتقدان
دفاع از برجام و بزرگنمایی دستاورهای آن در طول سالهای اخیر در دولت یازدهم همواره یکی از استراتژیهای راهبردی دولت روحانی بوده است که بیشک در تبلیغات انتخاباتی نیز با جدیت بیشتری نمود پیدا خواهد کرد. از سوی دیگر انتقادات رئیسجمهوراز منتقدان برجام در طول سالهای اخیر نیز کم نبوده تا جایی که این انتقادها گاهی با ادبیات توهین آمیز همراه بوده است؛ کمسواد، بیشناسنامه، جیببر، کاسب تحریم، دنیا ندیده، مستضعف فکری، متوهم، هوچیباز، تازه انقلابی شده و ... تنها بخشی از ادبیات روحانی در مقابل منتقدان دولت و توافقات هستهای بوده است که با سخنرانی اخیر رئیسجمهور پس از ثبتنام باید «هووهای برجام» را به این لیست بالا بلند اضافه کرد که قصد کشتن این نوزاد را دارند و الان نمیتوانند سرپرست خوبی برای آن باشند! فارغ از دفاعهای غلوآمیز و توهینهای رئیسجمهور به منتقدان، روحانی اکنون پس از 4 سال کوبیدن بر طبل توخالی اما پرسروصدای برجام، باید صراحتاً پاسخگوی دستاوردهای برجام براساس ادعای خود باشد؛ از لغو تمامی تحریمها گرفته تا بهبود معیشت مردم و وضعیت آب خوردن مردم!
۲) بزرگنمایی تعامل با دنیا
دولت یازدهم که بیشترین همت و وقت خود را صرف برجام و توافق هستهای کرده است همواره بالاترین افتخار دولت را تعامل با دنیا و گفتوگو با قدرتهای جهانی دانسته است و این احتمال وجود دارد که روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود به صورت ویژه به سفرهای متعدد سران کشورهای غربی و مقایسه آن با دولتهای پیشین بپردازد و این را از افتخارات دولت یازدهم و مصداق تعامل با دنیا بداند این درحالی است که اولاً صرف گفتوگو و رفتوآمدها سران و دیپلماتهای غربی به کشورمان تاکنون هیچ اثر مثبتی نداشته است و باید در عمل مشخص شود که این رفت و آمدها چه تأثیری دارند وگرنه صرفاً تفاهم برروی کاغذ فایدهای ندارد. ثانیاً تنها چند کشور غربی مصداق بارز دنیا نمیباشند و این دولت یازدهم است که باید درخصوص تعلل و ضعف در تعامل با همسایگان و کشورهای شرق و غرب آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در مظان پاسخگویی و انتقاد باشد.
۳) برطرف شدن سایه جنگ
یکی از دورغهای محض دولت یازدهم القاء برطرف کردن سایه جنگ بواسطه توافق برجام است! اینکه دولتمردان دولت یازدهم و شخص رئیسجمهور بارها گفتهاند بعد از ماهها مذاکره، به نقطهای رسیدهایم که توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم و در مصاحبه اخیر بعد از ثبتنام نیز تکرار شده که با اقداماتی که انجام شده سایه جنگ از کشور کنار رفته است، گواه این سناریوی تبلیغاتی روحانی و تیم رسانهای وی است که اینگونه افکار عمومی را با اهرم ترس از جنگ و ناامنی با خود همراه کند؛ این درحالی است تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود و اظهارات روحانی درخصوص رفع تهدید جنگ به صرف گفتوگو و برجام یک دروغ محض است!
۴) کاهش تورم
مهمترین نقطه ضعف دولت یازدهم مسئله اقتصاد و رقیب روحانی در انتخابات کارنامه و عملکرد اقتصادی دولت وی است، اما شخص رئیسجمهور و تیم رسانهاش برای لاپوشانی عملکرد ضعیف اقتصادی و موجه جلوه دادن وضعیت معیشتی مردم، بر روی کاهش تورم متمرکز شدهاند؛ روحانی در گفتوگوی بعد از ثبتنام نیز بر این نکته تأکید کرده که دولتش موفق شده تورم را از 40 درصد به 7 درصد برساند! اگرچه کاهش تورم جای تقدیر دارد اما به اذعان اهل فن، کاهش تورم در مقابل افزایش رکود مزیت چندانی در بهبود شاخصه معیشیتی جامعه ندارد؛ چرا که وضعیت معیشتی مردم نشان میدهد که نه تنها کاهش تورم برای مردم ملموس نبوده بلکه افزایش رکود خسارات جبرانناپذیری را برای آنان به دنبال داشته است؛ از افزایش نرخ بیکاری گرفته تا تعطیلی پیدرپی کارخانهها و بنگاههای اقتصادی تا رکود تولید. آنگونه که شخص روحانی پیش از رئیسجمهور شدن «جیب مردم» را ملاک وضعیت اقتصادی کشور عنوان کرده است، امروز هم باید به گفته ایشان استناد شود و خواستار پاسخگویی به کارنامه ضعیف اقتصادیشان نه صرفاً براساس آمار تورم بلکه جیب مردم شد چرا که متأسفانه مردم ازلحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی بسیاری را در پی داشته است که نگاهی به افزایش آمارهای طلاق، اعتیاد، بزهکاری و ... در طول سالهای اخیر خود گویای کارنامه خالی اقتصادی دولت یازدهم نیز میتواند باشد!
دیدگاه تان را بنویسید