هافینگتون پست: آمریکا آشوبگر منطقه است نه ایران

کد خبر: 650421

آیا ایران بزرگترین نیروی بی‌ثبات کننده در خاورمیانه است؟ این سوال را نشریه هافینگتون پست در یکی از تحلیل های خود پرسیده و با ارائه واقعیت هایی از شرایط منطقه خلیج فارس تاکید کرده است که پاسخ این پرسش منفی است و در حقیقت «نیروی نظامی ایالات متحده مستحق «آشوبگر» خوانده شدن است نه ایران»

روزنامه خراسان: آیا ایران بزرگترین نیروی بی‌ثبات کننده در خاورمیانه است؟ این سوال را نشریه هافینگتون پست در یکی از تحلیل های خود پرسیده و با ارائه واقعیت هایی از شرایط منطقه خلیج فارس تاکید کرده است که پاسخ این پرسش منفی است و در حقیقت «نیروی نظامی ایالات متحده مستحق «آشوبگر» خوانده شدن است نه ایران».همزمان اندیشکده «امریکن اینتر پرایز» در تحلیلی پیرامون قدرت نرم ایران نوشت:راهبردهای سخت و نرم ایران هوشمندانه و عمقی‌اند و مواجهه با این کشور مشکل است.
همزمان به گزارش دیپلماسی ایرانی هافینگتون پست نیز در یادداشت خود با اشاره به اظهارات اخیر جوزف وتل، فرمانده مرکز فرماندهی نیروهای آمریکا که گفته بود «ایران بزرگترین نیروی بی ثبات کننده در خاورمیانه است و آمریکا باید آماده استفاده از «ابزار نظامی» برای مقابله و شکست دادن تهدید ایران در منطقه باشد» تاکید کرده است: «ایران بدون شک معضلی برای طرح ایالات متحده در خاورمیانه است. بدون شک ایران دستور کار خود را در منطقه دارد و بدون شک هیچ دوستی ای بین ایران و اسرائیل نیست. اما آیا بزرگترین نیروی بی ثبات کننده در خاورمیانه است؟ نه، چرا که در حقیقت پاسخ این سوال ایالات متحده آمریکا است. ما کشوری هستیم که دولت عراق را که به شکل قانونی 50 سال در کنار دولت ایران زندگی کرد، در سال 2003 سرنگون کردیم.» این نشریه افزوده است: «ایران 2500 سال است که در خاورمیانه بزرگ زندگی و گاه کل آن را تحت سلطه داشته است. در مقایسه با این تاریخ، ایالات متحده یک تازه وارد در این بلوک به حساب می آید (اما) ایالات متحده همچنان به فروش مقادیر زیادی سلاح به رقبای ایران به ویژه عربستان سعودی ادامه می دهد.
عملیات نظامی ایالات متحده در یمن، سوریه، عراق و مناطق دیگر خاورمیانه فراتر از ایجاد بی ثباتی در منطقه، بازاری برای سلاح های آمریکایی و فرصتی برای بهره برداری اقتصادی شرکت های چندملیتی ایجاد کرده است.» نویسنده با بیان این که «من طرفدار ایران و رهبرانش نیستم، اما آیا می توان این کشور را برای مقاومت در برابر تهاجم اقتصادی و نظامی در حوزه نفوذش، سرزنش کرد؟» افزوده است: «به یاد آورید زمانی که روسیه موشک های خود را در کوبا مستقر کرد ما چطور رفتار کردیم. به شعارهای خصمانه امروز علیه مکزیک و آن چه شیوه تجارت دوجانبه ناعادلانه خوانده می شود، نگاه کنید.
فراموش نکنید که برای 25 سال (1978-1953)، شاه ایران متحد آمریکا بود. ارتش ایالات متحده با علاقه پیشرفته ترین سلاح های آن زمان از جمله هواپیماهای تامکت14-F و سیستم های موشکی هاواک را به ایران فروخت. این روابط گرم با وقوع انقلاب در سال 1979 به پایان رسید. متحدان تبدیل به دشمن شدند و ایالات متحده صدام حسین را در جنگ خونین سال های 1980 پشتیبانی کرد.» هافینگتون پست در پایان این تحلیل خود تاکید کرده است: «با وجود تمام این تاریخ، با وجود تمام دخالت های ایالات متحده و همه تجاوزات و تحریم ها باز هم ایران به نحوی نیروی بی ثبات کننده نشان داده می شود در حالی که نیروی نظامی ایالات متحده مستحق «آشوبگر» خوانده شدن است. درحالی که طرح های آمریکا در خاورمیانه در حال نابودی است، ژنرال های آمریکایی هرگز در آینه نگاه نمی کنند تا خطاها و نقاط ضعف خود را ببینند. آنها در عوض به دنبال کشور جدیدی هستند تا آن را سرزنش کرده یا به آن حمله کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها