سرویس سیاسی فردا: این روزها «کاندیدای جایگزین روحانی داشتن یا نداشتن» در انتخابات ریاست جمهوری، مهم ترین اختلاف اصلاح طلبان است. تعدادی از اصلاح طلبان مانند حسین مرعشی معتقد هستند داشتن کاندیدا کنار روحانی واجب و ضروری است و در صورتی که روحانی نخواهد در کنار خود کاندیدای پوششی داشته باشد باید شخصا تبعات باخت احتمالی در انتخابات را برعهده بگیرد.
دلایل احتمالی اصلاح طلبان برای داشتن کاندیدای جایگزین روحانی را از اینجا بخوانید.
علی صوفی عضو پیشین شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نیز درباره کاندیدای جایگزین روحانی می گوید: «برای اینکه حسن روحانی نگرانی نداشته باشد، قرار دادن کاندیدای پوششی می تواند با هماهنگی خودِ او باشد؛ «در این صورت حاشیه امنی برای حسن روحانی پیش خواهد آمد. بالاخره این دغدغه وجود دارد که حسن روحانی قبلا قوی تر بوده و در حال حاضر ضعیف تر شده است.»
گزارش فردا از موافقان و مخالفان کاندیدای فیک روحانی را در انتخابات از اینجا بخوانید.
اما این ماجرا روی سکه دیگری هم دارد. تعدادی از اصلاح طلبان می گویند شخص حسن روحانی موافق حضور کاندیدای سایه در انتخابات نیست. عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با عصر ایران می گوید: «تا این لحظه ای که خبر دارم روحانی هم تمایلی برای حضور کاندیدای سایه ندارد.»
اما چرا روحانی نمی خواهد کاندیدای جایگزین داشته باشد؟
به نظر می رسد حسن روحانی به چند دلیل دوست ندارد کاندیدای جایگزین داشته باشد:
۱. با توجه به اینکه حسن روحانی در انتخابات دوره گذشته رای لب مرزی داشته و در حال حاضر نیز با توجه به محقق نشدن اغلب وعده هایش وضعیت خوبی در نظرسنجی ها ندارد؛ احتمال اینکه کاندیدای جایگزین وی از سوی اصلاح طلبان وضعیت بهتری برای انتخاب شدن داشته باشد وجود دارد و ممکن است در نهایت آن کاندیدا حاضر به کناره گیری به نفع روحانی از رقابت ها نشود.
۲. نکته دیگری که احتمالا علت تمایل نداشتن روحانی به کاندیدای جایگزین بوده این است که ممکن خواهد بود کاندیدای جایگزین در ازای کناره گیری به نفع روحانی تقاضای مسئولیت در کابینه و سهم خواهی کند.
۳. از سوی دیگر این انتخابات اولین مواجهه روحانی و اصلاح طلبان بدون حضور هاشمی است و همین موضوع به اجماع نرسیدن اصلاح طلبان و اعتدالیون را دامن می زند و احتمال ریزش رای روحانی را بیشتر خواهد کرد. بنابراین وی دو قطبی روحانی و اصولگرایان را برای رقابت ترجیح می دهد.
۴. از طرف دیگر کاندیدای سایه به طور طبیعی و به اقتضای فضای انتخاباتی و برای بهتر شنیده شدن گفته هایش در جامعه مجبور به انتقاد از عملکرد دولت یازدهم است و این خود برای ارای شکننده و لب مرزی روحانی خطرناک خواهد بود.
۵. اما آخرین و مهم ترین دلیلی که روحانی به هیچ عنوان حاضر به پذیرش کاندیدای سایه در کنار خود نیست؛ این است که روحانی حضور کاندیدا در کنار خود را نوعی کسر شان تلقی می کند به این سبب که دلیل اصرار اصلاح طلبان برای حضور کاندیدای پوششی شکننده بودن روحانی در این دوره و به نوعی نیازمند حمایت بودن رئیس جمهور بوده که روحانی حاضر به پذیرش چنین ترحمی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید