پاسخ دولتی‌ها به اولین بیانیه تشریحی احمدی‌نژاد

کد خبر: 639835

به نظر می رسد با نزدیک‌شدن به انتخابات و حضور کاندیدای احمدی‌نژادی‌ها، بگومگو های دولتی ها با رئیس جمهور سابق وارد فاز جدیدی می‌شود و احتمالا بر تحولات سیاسی کشور تا انتخابات ریاست جمهوری در اردیبهشت ۹۶ اثرگذار خواهد بود.

پاسخ دولتی‌ها به اولین بیانیه تشریحی احمدی‌نژاد
پاسخ دولتی‌ها به اولین بیانیه تشریحی احمدی‌نژاد
سرویس سیاسی فردا: روز گذشته محمود احمدی نژاد با بیانیه تشریحی خود بار دیگر به فضای سیاسی کشور هیجان وارد کرد. احمدی نژاد در این بیانیه که تاکید شده اولی است و باید منتظر بیانیه های بعدی نیز باشیم؛ به تهمت ها و ارائه آمارهای نادرست توسط دولت مردان تدبیر و امید اعتراض کرد. وی در بخشی از این بیانیه نوشت: « اینجانب در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ طی نامه ای سرگشاده، خواستار انجام مناظره ای تلویزیونی و شفاف شدم تا از رهگذر آن، مسائل به طور مستند برای مردم بیان شود اما تکرار اتهامات، تنها پاسخی بود که به افکار عمومی داده شد.»
خبر درخواست مناظره با روحانی توسط احمدی نژاد را از اینجا بخوانید.
وی در ادامه نوشت: «خزانه عبارت از چند حساب دولت نزد بانک مرکزی است. درآمد دولت، در طول سال و به صورت روزانه به این حساب ها وارد و خزانه دار کل، آن را بر اساس قانون بودجه، روزانه به دستگاه ها اختصاص می دهد. بنابراین تصور انباشت منابع در این حسابها نادرست است. با این وجود، در تاریخ ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ یعنی زمان آغاز به کار دولت فعلی، بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در حسابهای جاری خزانه و معادل همین مقدار در سایر حسابها و حساب فروش شرکت ها وجود داشته است که در گذشته، کمتر زمانی این مقدار، در حسابها پول وجود داشته است. کل پرداختی خزانه در سال ۱۳۹۱ یعنی سال آخر دولت قبل، با همه فراز و نشیب های مهم، حدود ۱۰۴ هزار و ۵۰۰ (یکصد و چهار هزار و پانصد) میلیارد تومان بوده است. در این سال پروژه‌های عمرانی و دیگر خدمات دولت کاملاً فعال بوده و حقوق و مطالبات کارمندان، طبق روال معمول پرداخت شده است. در این سال استقراضی انجام نشده و تنخواه خزانه نیز مسترد شده است.»
اولین بیانیه تشریحی احمدی نژاد را از اینجا بخوانید.
اما علی ربیعی روز گذشته در جشنواره نیکو کار آفرین به بیانیه احمدی نژاد واکنش نشان داد و خطاب به وی گفت: «شما با توجه به عملکردتان به کشور قجری نگاه می‌کنید، نه اینکه دولت روحانی که همه کارهای آن عقلانی است. همین کسانی که امروز از آنها تقدیر شد ۱۰۰ هزار شاغل به جامعه افزوده‌اند، همین موضوع نشان می‌دهد در کشور شغل اضافه شده است. دوران شما قدرت خرید مردم نابود شد. آرام آرام یکسری چیزهایی را تکرار می‌کنید تا به واقعیت برسید. اگر ما با همان شیب ادامه می‌دادیم وضعیت بحرانی‌تر می‌شد. چه کسانی بدون عقبه مالی حقوق‌های بازنشستگان را افزایش دادند؟»
در این میان علی اکبر جوانفکر و حمید بقایی نیز به صورت جداگانه در حساب شخصی توئیترشان به این موضوع واکنش نشان دادند:
بگومگو
بگومگو
اما روزنامه دولتی ایران در شماره امروز خود در مطلبی سعی کرد به بیانیه احمدی نژاد پاسخ دهد. در بخشی از این گزارش با عنوان «خزانه خالی یا آمارهای خیالی؟» نوشته شده است: کمتر از ۱۰ روز پس از آغاز به کار دولت یازدهم میزان تعهد پرداخت یارانه نقدی آذر ۹۲ برابر ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است! رئیس جمهوری سابق نباید پاسخ دهند که تنها در یک رقم پرداخت یارانه نقدی ماهانه چرا خزانه باید با کسری ۳ هزار میلیارد تومانی پرداخت مواجه باشد؟ آیا ۱۶۰۰ میلیارد تومانی که به ادعای ایشان در خزانه موجود بود کفاف چند روز هزینه‌های جاری دولت اعم از پرداخت یارانه نقدی و سایر هزینه‌ها را می‌کرد؟ مباهات به خزانه کشور ۸۰ میلیونی ایران با ۱۶۰۰ میلیارد تومان موجودی بر چه اساسی است؟
آیا ایشان به خاطر نمی‌آورند که در مرداد ۹۲ و آغاز به کار دولت یازدهم به اذعان آمار رسمی و گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای پیش‌بینی شده سال ۹۲ غیر قابل تحقق بود؟ چندان دشوار نیست اگر میزان بدهی دولت به پیمانکاران، بانک‌ها و بانک مرکزی را نیز در زمان آغاز به کار دولت یازدهم کمی مرور کرد. میزان بدهی دولت فقط در یک قلم و آن هم بدهی به پیمانکاران در آخر دولت دهم به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسید! چرا این آمار اعلام نمی‌شود و به خزانه ۱۶۰۰ میلیارد تومانی ۱۳ مرداد ۹۲ مباهات می‌شود؟
رئیس جمهوری سابق در بیانیه خود از زاویه میزان ذخایر ارزی کشور هم آماری ارائه می‌کند. وی می‌گوید: «صندوق توسعه ملی با ۵۵ میلیارد دلار سرمایه و ۳۲ میلیارد دلار موجودی و بانک مرکزی با حدود ۱۰۸ میلیارد دلار ذخایر ارزی و حدود ۲۲ میلیارد دلار طلب از محل فروش نفت، تحویل دولت فعلی شده است.»
ایشان البته بدون توجه به نوع دارایی‌های خارجی و ارزی آماری را به صورت کلی ارائه داده است که به لحاظ کارشناسی چندان متقن نیست. چرا که دو نوع دارایی خارجی وجود دارد. اول میزان موجودی ارزی بانک مرکزی است که در بانک‌های خارجی نگهداری می‌شود. این دارایی ناشی از فروش نفت کشور است که به میزان آن در داخل ریال چاپ شده و به دولت تحویل داده شده است. این دارایی همواره وجود داشته و در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است و حفظ آن وظیفه دولت‌ها است و هیچ ارتباطی با دولت نهم و دهم ندارد! زیرا معادل آن در داخل کشور ریال چاپ شده و در سیستم مالی در جریان است! اتفاقاً شاخص محک عقبه این پشتوانه دلاری را باید در میزان رشد نقدینگی دید. میزان نقدینگی که از ۶۰ هزار میلیارد تومان ابتدای دولت نهم به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان آخر دولت دهم رسید! آیا با این میزان نقدینگی می‌توان به این دارایی ارزی بانک مرکزی که البته نفس وجود آن هم ربطی به دولت نهم و دهم ندارد بالید؟
به نظر می رسد با نزدیک‌شدن به انتخابات و حضور کاندیدای احمدی‌نژادی‌ها، بگومگو های دولتی ها با رئیس جمهور سابق وارد فاز جدیدی می‌شود و احتمالا بر تحولات سیاسی کشور تا انتخابات ریاست جمهوری در اردیبهشت ۹۶ اثرگذار خواهد بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها