پوتین به نیروی هوایی روسیه آماده باش داد

کد خبر: 627048

کمتر از یک ماه پیش، میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در مطلبی برای مجله تایم، «کارزار تسلیحاتی جدید» را مهم‌ترین مشکل پیش‌روی جهان امروز خواند و گفت: «جهان برای جنگ آماده می‌شود».

روزنامه شرق: کمتر از یک ماه پیش، میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در مطلبی برای مجله تایم، «کارزار تسلیحاتی جدید» را مهم‌ترین مشکل پیش‌روی جهان امروز خواند و گفت: «جهان برای جنگ آماده می‌شود».
حرف‌های گورباچف را اگر در کنار فرمان آماده‌باش روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، به نیروی ‌هوایی این کشور و استقرار ارتش آمریکا در نزدیکی مرز روسیه قرار دهیم، پی می‌بریم که جنگ با روسیه حالا دست‌کم دیگر دور از انتظار نیست. روز ‌گذشته و هم‌زمان با ورود بخش جدیدی از ارتش ایالات متحده و ناتو به استونی، پوتین به نیروهای هوایی روسیه دستور‌ داد برای زمان جنگ آماده شوند. به گزارش روزنامه «ایندیپندنت»، به نقل از خبرگزاری «تاس»، اقدامات لازم برای ارتقای آمادگی نظامی و رزمی نیروهای‌ هوایی ‌روسیه آغاز شده است. سرگئی ‌شویگو، وزیر دفاع روسیه، با اعلام این خبر گفت: نیروی هوایی روسیه اولین بخش از ارتش است که آمادگی رزمی‌اش مورد آزمایش قرار می‌گیرد. وزیر دفاع روسیه تأکید کرد: «در تطابق با تصمیم فرمانده کل قوای روسیه، بازرسی سرزده از نیروهای هوایی این کشور آغاز شده است تا میزان آمادگی نهادها و نیروهای فرماندهی برای اجرای مأموریت‌های رزمی ارزیابی شود». به گفته سرگئی شویگو، در این بازرسی‌های سرزده، آمادگی نهادها و نیروهای نظامی روسیه برای نبرد نظامی نیز بررسی می‌شود. در اجرای همین فرمان، از میزان آمادگی سامانه‌های نظامی برای نبرد و جنگ نیز اطمینان حاصل می‌شود.
نیروهای نظامی روسیه در حالی خود را برای جنگ احتمالی آماده می‌کنند که با وجود نزدیکی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده، به پوتین، اعزام نیروهای نظامی آمریکا به مرزهای روسیه همچنان ادامه دارد. بر اساس گزارش‌ها ، بیش از ٥٠ واحد از تجهیزات نظامی آمریکا از جمله چهار تانک جنگی و ۱۵ نفربر به شهر «تاپا» در شمال استونی منتقل شدند. در همین راستا ادوارد بیچر، یکی از مقامات نظامی آمریکا، اعلام کرد: سربازان آمریکایی که اخیرا وارد استونی شدند، در رژه روز استقلال استونی شرکت خواهند کرد. پیش‌تر پنتاگون اعلام کرده بود که حدود چهار هزار نیروی ناتو در لهستان، لیتوانی و استونی در ماه‌های آتی مستقر می‌شوند. براساس برنامه ناتو، نیروهای آمریکایی برای تضمین امنیت متحدان این پیمان در شرق اروپا در مواجهه با افزایش تهدیدات روسیه، وارد کشورهای همسایه مسکو در اروپای‌شرقی می‌شوند.
حدود یک ماه پیش و از روز هشتم ژانویه هم باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، اعزام سه هزار و ٥٠٠ نیروی آمریکایی به لهستان آغاز شد که بزرگ‌ترین برنامه تقویت نظامی آمریکا در اروپا در دهه‌های اخیر بود. بر اساس گزارش‌ها، این مأموریت ٩ ماه طول می‌کشد و ازهمین‌رو زمانی طولانی برای استقرار واحدهای نظامی آمریکا در شرق اروپاست. در زمان ورود سربازان آمریکایی، لهستان از آنها به گرمی استقبال کرد، اما همان زمان کرملین ورود بیش از سه هزار نیروی آمریکایی به خاک یکی از کشورهای همسایه خود را تهدیدی برای روسیه خواند.

تنش میان روسیه و غرب از سال ٢٠١٤ و پس از الحاق کریمه به خاک روسیه و حمایت پنهانی مسکو از جدایی‌طلبان شرق اوکراین آغاز شد و سال گذشته و با مداخله نظامی روسیه در سوریه در حمایت از بشار اسد شدت گرفت. به باور برخی تحلیلگران، عملکرد نظامی روسیه رو به بهبود است، چراکه پوتین در مقایسه با کشورهای عضو ناتو کنترل بیشتری بر ارتش کشور خود دارد. درگیری میان ناتو و روسیه رو به افزایش است که بسیاری پیش‌بینی می‌کردند با روی‌کارآمدن دونالد ترامپ، روابط روسیه و آمریکا بهبود پیدا کند. ترامپ بارها و در بسیاری از گفت‌و‌گوهای خود از ولادیمیر پوتین دفاع و از عملکرد ناتو انتقاد کرده است. برخی تحلیلگران بر پایه اظهارات خود ترامپ بر این باور بودند که رویکرد او به ناتو با رویکرد باراک اوباما متفاوت است و حتی برخی گمان می‌کردند با قدرت‌گرفتن او، روند اعزام نیروهای نظامی آمریکا به کشورهای اروپای‌شرقی متوقف خواهد شد، اما اقدام جدید واشنگتن در اعزام نیرو به استونی، نشان می‌دهد درحال‌حاضر چنین افقی در دسترس نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد