آقای عراقچی! باشما موافقیم، هیچ کس نباید دروغ بگوید!/ آیا سند اجرای برجام وزارت خزانه‌داری آمریکا را مطالعه کرده‌اید؟

کد خبر: 616501

خوب است آقای عراقچی مباحث بیان شده از سوی بزرگان نظام در مقطع ابتدایی مذاکرات و همچنین ادعاهای مطرح شده از سوی خودشان و آقای دکتر ظریف را دوباره مرور کنند. مگر دکتر روحانی چندین بار تاکید نکرد که با امضا شدن توافق تمامی تحریم‌های مالی، بانکی و اقتصادی بالمره برداشته خواهند شد.

آقای عراقچی! باشما موافقیم، هیچ کس نباید دروغ بگوید!/ آیا سند اجرای برجام وزارت خزانه‌داری آمریکا را مطالعه کرده‌اید؟
آقای عراقچی! باشما موافقیم، هیچ کس نباید دروغ بگوید
سرویس سیاسی فردا؛ محمد علی مسعودی: ۲۶ دی ماه سالگرد اجرای برجام بود و مسئول ستاد پیگیری برجام عباس عراقچی در کنفرانس خبری به تشریح دست‌آوردها و مشکلات زیاد اجرای برجام پرداخت. او خطاب به رسانه‌ها و گروه‌های مختلف گفت: از گروه‌های مختلف سیاسی در این عرصه خواهش می‌کنم جانب انصاف را رعایت کنند و اگر انصاف را رعایت نمی‌کنند، حداقل واقعیات را بیان کنند و دروغ نگویند. وی همچنین در بخش تحریم‌های بانکی گفت: در این حوزه هنوز شرایط بانک‌های ما به حالت عادی و نرمال برنگشته است، علت‌های متعددی برای این موضوع وجود دارد که تقریباً هیچ کدام به مسائل برجام مربوط نیست. موانع دیگری هست که مهمترین مانع تحریم‌های اولیه آمریکا است که کماکان وجود دارد و بعد از انقلاب و حادثه گروگانگیری اعمال شده و ربطی به موضوع هسته‌ای نداشته است.
گزارش نشست خبری عراقچی در سالگرد اجرای برجام را اینجا بخوانید
این ادعای آقای عراقچی از دو حیث موجب تعجب است. اول اینکه باقی ماندن تحریم‌های بانکی به برجام ربطی ندارد. خوب است آقای عراقچی مباحث بیان شده از سوی بزرگان نظام در مقطع ابتدایی مذاکرات و همچنین ادعاهای مطرح شده از سوی خودشان و آقای دکتر ظریف را دوباره مرور کنند. مگر دکتر روحانی چندین بار تاکید نکرد که با امضا شدن توافق تمامی تحریم‌های مالی، بانکی و اقتصادی بالمره برداشته خواهند شد. مگر آقای ظریف بارها از لغو تحریم‌های اقتصادی و مالی صحبت نکردند. مگر خود شما بارها این حرف را در محافل خصوصی و عمومی مطرح نکردید؟ اگر شما مدعی هستید که تحریم‌های باقی مانده ربطی به برجام ندارد، باید پرسید که پس برای چه برجام امضا شد؟ چرا دست‌آوردهای هسته ای کشور از دست رفت؟ اگر قرار بود تحریم‌ها باقی بماند به نحوی که نتوانیم حتی پول نفت خود را به دست بیاوریم، پس برای چه توافق کردیم؟ هرچند ایشان مدعی هستند درآمدهای نفتی قابل وصول است اما مجلس شورای اسلامی این مساله را رد کرده است. مجلس در گزارش شش ماهه خود از اجرای برجام نوشته است : « بخش قابل توجهی از وجوه مسدود شده ایران در خارج از کشور، رفع تحریم شده است، امّا نقل و انتقال و تبدیلات ارزی این وجوه هم‌چنان با مشکلات و محدودیت‌‌های ناشی از تحریم‌های گذشته روبه‌روست» این مشکل شامل درآمدهای نفتی نیز می‌شود.
متن کامل گزارش کمیسیون امنیت ملی از روند اجرای برجام را اینجا بخوانید.
اما در بخش دیگر ایشان ادعا می‌کنند مشکلات فعلی پیش یا همان تحریم‌های بانکی باقی مانده از جنس تحریم‌های اولیه آمریکا است. برای همین ربطی به برجام ندارد. احتمالا بعید باشد که آقای عراقچی دستورالعمل‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا برای اجرای برجام را ندیده و نخوانده باشد. او هم اکنون مسئول اجرایی کردن برجام است و باید تمام این سندها را به دقت خوانده باشد. اینکه آقای عراقچی گفتند تحریم‌های اولیه باقی مانده است، حرف درستی است اما این قسمت که ادعا کردند به دلیل باقی مانده تحریم‌های اولیه بانک‌های خارجی با ایران همکاری نمی‌کنند با سند وزارت خزانه‌داری همخوان نیست.

اگر به سندی که با عنوان سوالات متداول پرسیده شده (FAQ) که از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شده است نگاهی بیندازیم در بخش A.3 با عنوان تحریم‌های باقی مانده بعد از روز اجرا مواجه می‌شویم. سوال پرسیده شده این است:

تحریم امریکا
پرسیده شده که تحریم‌های باقی مانده چه چیزهایی هستند. در بخش iii این پرسش درباره تحریم‌های ثانویه بانکی باقی مانده صحبت شده است.
تحریم آمریکا
به صورت بسیار روان و ساده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا بیان شده است که تحریم‌های ثانویه بانکی بر روی تراکنش‌های بانکی با افراد ایرانی باقی مانده در لیست تحریم آمریکا (SDN List) باقی مانده است. خوب است اشاره شود که این افراد و نهادهای باقی مانده در لیست تحریمی در حدود ۱۸۰ فرد، نهاد و موسسه امنیتی، دفاعی و اقتصادی کشور هستند. وزارت دفاع، وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سیما، دانشگاه مالک اشتر، دانشگاه امام حسین (ع)، قرارگاه خاتم الانبیاء و بسیاری از نهادهای موثر در اقتدار و اقتصاد کشور در این لیست قرار دارند.
اتفاقا مشاهده می‌شود که تحریم‌های بانکی ثانویه کاملا باقی مانده است و اهداف بسیار مشخصی هم برایش در نظر گرفته شده است. بانک‌های بزرگ خارجی نیز به دلیل باقی ماندن همین تحریم‌هاست که جرات نمی‌کنند با طرف‌های ایرانی همکاری کنند. مگر قرار نبود که برجام تحریم‌های ثانویه اقتصادی، مالی و بانکی را بردارد و یا لااقل متوقف کند؟ آیا آقای عراقچی این سند را ندیده‌اند که مدعی شده‌اند تحریم‌های بانکی باقی مانده از جنس تحریم‌های اولیه هستند و ربطی به برجام ندارند؟

من هم با آقای عراقچی موافقم که هیچکس نباید به مردم دروغ بگوید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها