رکوردداران تذکرات کابینه روحانی چه کسانی هستند +جدول

کد خبر: 607412

نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۴ ماهه ابتدایی عمر این دوره از پارلمان در ۱۸۰ مورد به رئیس‌جمهور تذکر داده‌اند.

خبرگزاری تسنیم: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق آیین‌نامه داخلی پارلمان و قانون اساسی کشور علاوه بر قانون‌گذاری، وظیفه نظارت بر حُسن اجرای قانون را نیز بر عهده دارند؟ ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس بر قوه اجرایی کشور در راستای حُسن اجرای قانون چیست؟ براساس آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مردم در خانه ملت می‌توانند در راستای نظارت بر حُسن اجرای قانون می‌توانند از طریق سؤال، تذکرات شفاهی و کتبی و نیز استیضاح بر اعضای کابینه دولت نظارت کرده و وزرا و حتی رئیس‌جمهور را نیز مخاطب قرار دهند؛ البته گزارش سؤالات، تذکرات-اعم از کتبی و شفاهی و یا استیضاح طبق سنوات در معاونت نظارت مجلس تفکیک می‌شود و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی چه وظایفی دارد؟ بر اساس آنچه که در وبسایت معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی منتشر شده، وظایف این معاونت به شرح زیر است: 1- پیگیری ابلاغ قوانین مصوب مجلس در موعد مقرر توسط رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی و درج در روزنامه رسمی و لازم‌الاجراء و اجرایی شدن قوانین. 2- ارزیابی آثار اجرای قوانین، آسیب شناسی قوانین، شناسایی خلاءهای قانونی و سفارش و ارزیابی نظرسنجی ها که در خصوص تأثیر اجرای قوانین صورت می‌گیرد. 3- بررسی کارشناسی گزارش‌های نظارتی دریافتی از نمایندگان، کمیسیونهای تخصصی، ناظرین مجلس در شوراها، مجامع و هیأتها و سایر دستگاههای نظارتی و تهیه گزارش تحلیلی و تطبیقی از آنها جهت ارائه به نمایندگان و کمیسیون‌های ذیربط، رئیس و هیأت رئیسه مجلس حسب مورد. 4- ارائه نظرات مشورتی در خصوص امور نظارتی مجلس به نمایندگان و کمیسیونها.

5- دریافت گزارشهای کمیسیونها از عملکرد دستگاههای اجرایی و تطبیق عملکردهای فوق با سیاستهای کلی نظام، اهداف سند چشم‌انداز، برنامه بلند مدت و کوتاه مدت، بودجه سالانه، قوانین عادی و برنامه‌های پیشنهادی وزیر در زمان رأی اعتماد در راستای مفاد ماده(49) آئین‌نامه داخلی مجلس حسب مورد جهت ارائه به نمایندگان و کمیسیون‌های ذیربط. 6- پیگیری امور اجرایی تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح بر اساس قانون آئین نامه داخلی مجلس. 7- پیگیری امور اجرایی مربوط به معرفی و انتخاب ناظرین مجلس در شوراها، مجامع و هیأتها و انجام هماهنگی‌های لازم. 8- پشتیبانی امر نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور. 9- انجام هماهنگی با سایر دستگاه‌های نظارتی برای انجام امور اجرایی نظارت مجلس و اخذ اطلاعات لازم. 10- پیگیری امور قضایی ناشی از اعمال وظایف نظارتی مجلس که بر اساس وظایف نظارتی مجلس که بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس به مراجع ذیصلاح قضایی ارجاع می‌شوند.

به گزارش تسنیم، معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی به ارزیابی عملکرد نظارتی پارلمان در 4 ماه ابتدایی مجلس دهم پرداخته که گزارش تفصیلی آن در قالب جدول از منظرتان می‌گذرد:

نام مسئول سمت تذکر کتبی
حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور 180
علی حجتی وزیر جهاد کشاورزی 164
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی 132
حمیدرضا چیت‌چیان وزیر نیرو 110
عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور 96
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی 89
فخرالدین دانش‌آشتیانی وزیر آموزش و پرورش 71
علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی 59
محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت 51
حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 44
بیژن زنگنه وزیر نفت 42
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات 33
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه 23
سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و راشاد اسلامی 22
مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان 19
سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح 16
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری 14
حجت‌الاسلام مصطفی پور‌محمدی وزیر دادگستری 9
حجت‌الاسلام محمود علوی وزیر اطلاعات 5
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین